ben daha 6 ay oldu alalı çok memnunum
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
otomatik vites kullananlar derneği diye bir başlık vardı forumda epey uzun. üşenmemiş tek tek okumuştum. orada bu işlerden anlayan uzmanlar var. easyler için söyledikleri şu. mümkünse otomatik seçenekte kullanın easyler kurcalanmayı pek sevmez. araç tam durmadan ters yöne vites değişikliği kesinlikle yapmayın. aracın tepkilerini bekleyin acele etmeyin bir emri yaparken diğerini yapmasına neden olmayın. bu ne demek aracı sakin kullanın demek bence. patinaja düşürmemeye çalışıyorum. yokuşlarda illa da vites büyütsün diye aracı zorlamıyorum. benim dikkat ettiklerim bunlar. kısaca nasıl açıklanır:
çocukken görürdüm mersedes kullanan amcalar vardı. bir dönüş yapacakken ileri geri manevralarda oldukça sakin davranırlardı. biz ise şahinlerle çok daha hızlı hareket edip oradan dönerdik. şimdi o adamları anlıyorum. otomatik vites kullanıyorsan sakin olacaksın. arabana da yumuşak davranacaksın.
katılıyorum, easytronic sakin kullanım isteyen bir şanzıman, fazla kurcalanmayı sevmez.. sakin kullanmaktan kasıt hız yapmamak değil tabiki..
senin yazdıklarına ek olarak easy şanzımanlı araçların park halinde viteste bırakılmaması gerektiğini söyleyebilirim.. boş viteste bırakmak gerek..
Aracın kılavuzunda park ederken eğimli zeminde viteste bırakın yazıyordu. Ben uyguluyorum bu yüzden.
Easy sakin kullanıma uygun bir sistem bence de. Aracı alalı 5 ay oldu. 10000 km'yi devirdim, tesbitim bu yönde. Yokuş yukarı ve yokuş aşağı bazen insanı çileden çıkartıyor. Sıkışık trafikte de 1-2 arası bocalıyor. Bu yüzden manuelde kullanmak gerekebiliyor. Belki son sürüm yazılım atılırsa (böyle birşey var sanıyorum) bu tip sorunlardan kurtulurum. Ama cesaret edemiyorum. Bunun dışında yakıt tüketimi ve sürüş konforu açısından oldukça başarılı. Ama mükemmel değil...
Çok büyük beklentiniz yoksa bence sorunsuz kullanabilirsiniz. 6 yılda benim aracıma göre sistemde iyileştirmeler de yapılmıştır mutlaka. Bence temizini bulursanız kaçırmayın...