benim şanzıman için yeni yazılım vardı, serviste yüklendi ancak pek bi değişiklik göremedim.. aracın kılavuzunda öyle yazıyordur, doğrudur ancak ağırlığı şanzımana değil el frenine bindirmeni tavsiye ederim.. yani araç önce el freniyle kendini tutsun, ondan sonra viteste bırak.. yükü şanzıman robotuna bindirmek pek sağlıklı değil..
İyice soğuk bakmaya başladım yazılım güncellemesine. En iyisi olduğu gibi bırakmak...
El frenine bindirip öyle stop etmek açıkcası çok dikkat ettiğim birşey değildi. Bundan sonra daha dikkatli davranacağım. Öneriler için teşekkürler...
Diğer mesajlara bakınca easytronic şanzımana herkesin mesafeli durduğunu ama kullananların -mratoz arkadaşımız dışında- asgari memnun olduğunu görüyoruz. 2. el alınınca özellikle dikkat edilmesi gereken ve aslında kapalı kutu olan bir şanzıman türü. Yani işimiz biraz şansa kalmış. Ben arabamı almadan önce birkaç tane 2. el easy kullanmıştım, hissiyat olarak en az yıpranma ve sarsıntı şimdiki arabamda olmuştu. Tabi bu F kodu görmeyeceğim anlamına gelmiyor. Her an yolda kalabileceğimi bilerek hem otomatiğin, hem de yakıt tasarrufunun keyfini sürüyorum. Bakımları düzenli olarak yaptırıyorum. Yine de her ne olursa olsun kaskoya devam...