astra h orjinal mercekli far

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan skyhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
evet resimleri cektim ayarlardan sora biraz daha iyi gibiydi ama merceksiz gibi olmadı bide ampul değişip denemek lazım sizce ne yapmalıyım

6965aydinlatma.JPG

2681cizgiuzak.JPG

5385cizgiyakin.JPG

5176DSC01992.JPG

690DSC01993.JPG

8223DSC01995.JPG

Son düzenleme:
arkadasim senin ampulleri mercege tam takamamislar. ampuller mercegin odak noktasina denk gelmedigi icin boyle garip bi sekilde aydinlatiyo. ampullerin d2s mi??

sen bu mercekli farlarla duzgun aydinlatma istiyosan oncelikle gidip osram veya philips d2s ampul almalisin. ayrica bi xenon ozelligini kullanabilmek icin farlarin icinde mercegin arkasinda kucuk bi motor var o motora uzunlara giden kablodan paralel cekmelisin bu sayede selektor yaptiginda ve uzunlari actiginda mercegin onundeki kapak kalkarak daha buyuk alani aydinlatacak ;) gercek bi-xenon bu sekilde oluyo. H4 ampulle falan ilgisi yok ;)

tşk ederim aydınlattıgın için omotorun adı nedir acaba farlar cıkma oldugu için sanırım motor yok peki bi-xenon olmayıpta direk yine d2s ampulu ile kullansak ne dezavantajı olur bize

tşk ederim aydınlattıgın için omotorun adı nedir acaba farlar cıkma oldugu için sanırım motor yok peki bi-xenon olmayıpta direk yine d2s ampulu ile kullansak ne dezavantajı olur bize
motor mercegin ustunde oluyo buyuk ihtimalle ustundedir sen yine de bi bak. adini bilmiyorum ama cok ozelligi olan bi motor degil :) miknatis mantigiyla calisan elektrik gucunu mekanik guce cevirerek ampulun onundeki kapagi hareket ettiren bi motor :) bi-xenon olmadan d2s kullanirsan hic bi sorun olmaz sadece uzunlarin xenon olmaz ve sari ampuller biraz etkisiz kalir ;) elindeki fari verimli kullanman icin soylemistim. bi xenon olmasa da hic bi dezavantaji olmaz :) ayrica far ayarlarin cok bozuk ampulleri degisince onuda ayarlatirsin :)

far ayarımı çizgini duz olmasına gore ayarladım yanlısmı olmus ilk ayar daha kotuydu 30 cm onunu aydınlatıydu arabanın bakalım d2s banast ve bir tane ampul buldu bitane ampul lazım mersedesten cıkma xenon hit var onu takıcam:D insllah bugun

ampulleri cikma almani tavsiye etmem. eskimis olabilir pembe pembe yanabilir :) hatta ayri ayri arablardan alirsan biri daha eski biri daha yeni olursa renk farki olur. ballast lari cikma al ama ampulleri sifir alirsan daha iyi olur. ciftini 160 tl ye bulabilirsin ;) ankarada olsan burda bildigim bi yer var gidip ordan alirdik. ama sakarya da da vardir buyuk bi mercedes bmw parcacisi bulursan orda bi sor ;)

bendeki mevcut balastları kullanabilirmiym birde mercekte perde bobinin olup olmadıgını ansıl anlarım uzun kısa için birde ne marka tercih etmeliyim

Son düzenleme:
bendeki mevcut balastları kullanabilirmiym birde mercekte perde bobinin olup olmadıgını ansıl anlarım uzun kısa için birde ne marka tercih etmeliyim
mevcut ballastlar d2s ampule uymaz diye tahmin ediyorum ama emin degilim bakmak lazim. farlar arabanin ustundeyken bobini gorebilmen cok zor. d2s ampul sadece osram kullandim. osram veya philips tercih edebilirsin ikisinden de memnun kalirsin. zaten ikisi de kendini kanitlamis firma ;) bobini alttaki fotoda gorebilirsin ;)

hellabixenonprojektor.jpg

sanırım oyle bobin yoktu fakat merceğin atrafında bi yere bi icne kablo gidiyordu o kabloyu sordum bilmediler bobinide dikkat etmedim olmadı bugun soker bakarım

Geri