Yazmayacaktım bu konuya ama yine dayanamadım
Konuyu okuyup hele de şükrü üstadın son mesajını görünce dayanamadım konuyu hortlatıyorum. Benim astra h 1.6 nın normal çalışma sıcaklığı 102 103 dü ve 108 de 1. kademe fan açıyordu. Lakin bilen bilir bu atmosferik astra h ların harareti 103 ü geçip 108-103 arası değerlerde kaldıkça çekiş bariz düşüyor.
Bu sorunun çözümü yok gibi. Ben de, fabrika çıkışı -38 e ayarlanmış antifirizi -22 ye seyrelttim, malum suyun ısı iletkenliği antifirize göre daha yüksek. Sonra da % 5 mocool ilave ettim. Sonuç düz gidişte artık 99 dereceye sabitliyor. Tabi sıkıştırdıkça yükselme oluyor kolayca.
Daha sonra bu mocool u daha yüksek oranda kullanma fikri oluştu bende ve kutunun kalanını da boşalttım. Sonuç 99 da artık daha zor tutunan ve sık sık 98 97 hatta 96 yı gören bir motor sıcaklığı ve psikolojik midir artık bilmiyorum daha diri bir çekiş hissi.
Sonuç olarak hararetten şikayetçi arkadaşlar antifirizi seyreltip mocool kullanırlarsa sorun bir nebze çözülecektir.
Bir de şükrü üstad, şu sorduğun soruların cevabını senden alalım gecikmeli de olsa sohbete devam edebiliriz belki.