Öoğunlukla uzun yol ve trafiği olmayan bir merkezde kullandığımı ancak kısa mesafede ısınmadan yolcukluklar sonra erdiğinden şehir içi ortalamamın istanbuldakinden çokta farklı olmadığını ancak mesafeler kısa olduğu için toplamda yekün teşkil etmediğini(sadece şehir içi 20 günde 100lira filan harciyorum ki neredeyse o işe bile arabayla gidiyorum yaaşdığım merkezde), 20 günde bir 3-4 günlük istanbul ziyaretleriyle trafiği iliklerine kadar hisseden gerçek bir karma tüketici olduğumu söyleyerek; aracın ekonomik kullanımda "gitmek" için harcadığı yakıt ortalama 4.6, kışın kış lastikleri ye hava durumu, yazın kullanılan klima sebebiyle de genel ortalamamın 23.000km ve bir yıl sonunda 5.0 olduğunu gururla söyleyebilirim. Bu bir yıllık süre içinde ortalamam en düşük geçen sene aracı yeni aldığım nisan-mayıs aylarıydı ilk 5.000 ortalamam 4.6 idi, yazın klimaları açtık ailevi yüklü yazlık yolculukları başladı ortalamam 5.2 oldu, sonbaharda klimalar kapandı, yolculuklar yeniden trakya istanbul otoban kullanımına döndü, yük miktarı azaldı ortalama 4.9lara geriledi, kış lastiklerine geçince ve yağışlı havalarında etkisiyle ortalamam gene şubat ortalarında 5.2 oldu, son bir buçuk aydır havalar malum güzelleşti, on gün önce de yazlık lastiklere geçtim, genel ortalamam bir yılı 23.000km de 5.0 olarak oluştu.
Bu arada aracım ecoflex olduğu için ayrıntılı tüketim değerlerine ulaşılabiliyor bu yüzden diyebilirim ki kışın arabalar çok daha fazla yakıyor; sis farı, cam rezistansı, buğu çözsün diye açılan havalandırma, havalar erken karadığı için çok daha fazla kullanılan farlar, malum kış lastikleri ile birlikte araba, yazın klimanın yaktırdığından çok daha fazla yakıt sarf ediyor. Ayrıntılı olarak hangi özelliğin ne kadar yaktırdığını teker teker yazayım da araba az yaksın diye millet farlarını filan kapasın