Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

Gizli menü gibi birşey var mı acaba J kasalarda, benim Corsa'nın gizli menüsünden kalan yakıt, tüketim, motor sıcaklığı gibi değerler görülebiliyordu.

Bu arada Corsa da epey iyi arabaymış; Astra dan sonra arada fark var ama kesinlikle kötü de dedirtmiyor hatta ş.içindeki kıvraklığı ve frenleri Astra dan daha iyi, amortisörleri mini sınıf bir araç için hayli rafine tepkiler veriyor.

Sevmediğim iki yanı var; düşük hızlarda biraz ağır kalan direksiyonu vites değişimlerinin pek zevkli olmaması.

Benim Corsa kardeşimde şimdi o kullanıyor, 3 kapı Sport. Özlemişim Ankara'da biraz kullandım. Valla Corsa'nın tadıda bir başka :)

Hmm 3 kapının arka farlar daha kısık, renk de iyi seçildi mi sınıfının en yakışıklısı oluyor kanımca.

Bu arada Corsa 1.4 100Hp nin ve Astra 1.4 140Hp nin ş.dışı tüketim verileri aynı ama Corsa ile bu rakama ulaşmak daha kolay nedense (!)

Şehiriçi 8.5 şehirlerarası 5.5 gibi yakıyordu bende.

Bizimkiyle çok rahat olmayan bir uzun yol şartında bile 5litreyi tutturmak mümkün, önceki benzinli G.Punto 1.4 77Hp ile 100km de 4.7litrelik uzun yol tüketimlerimiz olmuştu bu aracın da ş.dışı verisi 4.7 ve tutturmak zor olmayacak gibi görünüyor.

Corsa nın güzel yanı G.Punto kadar az yaksa da çekiş ve konfor olarak çok daha iyi olması, hatta bazen amortisörleri Astra yı aratmıyor diyebilirim, tabi Astra farkını daha iyi yalıtım ve ağırlıkla ortaya koyuyor..

3 kapı ile 5 kapı arasında 200 kilo fark vardı sanırım. Güçlendirilmiş şasiden kaynaklanıyor olabilir. İlk zamanlarda kasislerden geçerken çatır çutur sesler gelirdi sonra zamanla geçmişti. Astra'nın amortisörleri bana Cadillac amotisörü gibi geliyor valla Sport sonrası  :D

Buğra Bey züper ortalama bravoo

Geri