Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

Bugün şirketteki Golf 6 90hp 1,6 TDI aracın bilgisayardaki ortalamasına baktım 8,2 lt. Nasıl kullanıldığını bilmiyorum ama şehir içi çoğunlukta 5000 km de araç. Buna bakınca benim sarfiyat iyi geldi.

1.3astra essantia ile şehir disi 5.3 idi, yani 986 km 53 litre mazot yakmisti,  yeni astranin degerinin daha dusuk olmasini bekliyorum

Burock3427 link' Alıntı:
Bugün şirketteki Golf 6 90hp 1,6 TDI aracın bilgisayardaki ortalamasına baktım 8,2 lt. Nasıl kullanıldığını bilmiyorum ama şehir içi çoğunlukta 5000 km de araç. Buna bakınca benim sarfiyat iyi geldi.

105Hp Golf 6 TDI ile İzmir - Akçay 5.4 tutturdum ama neredeyse hiç 5. vitesi kullanmadan.

5. vitesi çok uzun yapmışlar 80-90 la giderken 5 e atınca rölantiye yakın bir seviyeye düşüyor, muhtemelen yakıt da oldukca düşüyordur ama araç çok sağırlaşıyor haliyle..

Tolga KARACA link' Alıntı:
105Hp Golf 6 TDI ile İzmir - Akçay 5.4 tutturdum ama neredeyse hiç 5. vitesi kullanmadan.

5. vitesi çok uzun yapmışlar 80-90 la giderken 5 e atınca rölantiye yakın bir seviyeye düşüyor, muhtemelen yakıt da oldukca düşüyordur ama araç çok sağırlaşıyor haliyle..

105 likler de 5 vites mi. 9 sanıyordum

İstanbuldan Kumbağ(Tekirdağ) geldim. Hız 100-120 arası. 2 kişi. Klima açık. Ortalama tüketim 4,6 lt.

Bugün aracı aldığımdan beridir biriktirdiğim fişleri alt alta koyup topladım ve toplam km ye böldüm. Araç 3335 km de ve 170 lt kadar menzil gösteriyor (gösterge çeyreğin biraz altında). Toplamda 909 TL tutarında GTL kullanmışım. Ortalamam 25,6 kuruş/ km. Litre ortalamam ise 6,06 lt/100 km olarak gerçekleşmiş. Bu 3335 km nin dağılımı 1000 km İstanbul içi (sıkışık trafik, orta sıkışık trafik, iki üç kez iyi trafikte Avrupa-Anadolu gidiş geliş), gerisi şehirlerarası full bagaj + 2-3 yetişkin ile ortalama sakinlikte bir kullanım (güzergah İstanbul-Antalya-Bodrum-İzmir-Assos-İstanbul). İstanbul içi kullanımın yarısını eşim kullandı ve kendisinin ilk dizel kullanımı. Nasıl ve kaç devirlerde kullandığı hakkında hiç bir fikrim yok muhtemelen pek optimum değildir.

GTL kullanmanın ve yeni araç olması yakıtı yükselttiğini hesaba katarak tatminkar bir tüketim ama 1,6 dizellerden çok büyük bir fark olmadığını da eklemek isterim.

Geri