Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

İstanbul denince işler tamamen değişiyor..

Bizde geçtiğimiz aylarda Corsa 1.4 100Hp ile 3631km lik geziyi 205litre benzinle tamamlamıştık.

Bursa da şehir içi klima açık Shell V power dizel 5,6  dft012 dancee

Burock3427 link' Alıntı:
Araç 3100 km de. İlk 800 km şehir içi (genelde sabah 12 akşam 12 km kısa mesafe ve yoğun denebilecek bir trafik ve 4/5. vites otoyol karışımı) ve istanbul TEM Mahmutbey-Kurtköy otoban karışık. 2300 km full şehirdışı 90-140 arası değişen hızlarda ve sürücü dahil 2-3 yetişkin + full bagaj lastikler ön arka 36.

İlk depoyu şehir içinde bitirdim 800 km gibi gitti. şehir dışı bir depo 900-1050 km arası yaptım. Bu arada klima her zaman açık. İlk depo şehir içi ortalamam 6,5 civarı şehir dışı kullandığım 3 depo ise 5,2 ile 5,5 arası.

Sizce nasıl?

şakamı yapıyon!!! 2 hafta önce bodrumdan çıkarken sıfırladım istanbula kadar agrasif kullandım sayılır şehirler arası 6.7 ile geldim. 2 haftadır da istanbulda işe gidip geliyorum (üsküdar kavacık arası) 6.7 olan tüketim klima 4. veya 5. kademede açık 7.4'e çıktı. sadece şehir içini alsak  8 falan olacak ortalama siz bu değerlere nasıl ulaşıyorsunuz anlamıyorum!!! gaza basarken kasıyormusunuz?

benimde ilk 350 km full istanbul içi 6.1 ortalama gösteriyor başlangıç için güzel rakam sanırım

xisunknown link' Alıntı:
şakamı yapıyon!!! 2 hafta önce bodrumdan çıkarken sıfırladım istanbula kadar agrasif kullandım sayılır şehirler arası 6.7 ile geldim. 2 haftadır da istanbulda işe gidip geliyorum (üsküdar kavacık arası) 6.7 olan tüketim klima 4. veya 5. kademede açık 7.4'e çıktı. sadece şehir içini alsak  8 falan olacak ortalama siz bu değerlere nasıl ulaşıyorsunuz anlamıyorum!!! gaza basarken kasıyormusunuz?

Sizin değerler tarif ettiğiniz kullanım şekli ve trafik durumuna göre aşırı değil bence. şehirlerarası tempolu kullanımda 6,7 kolayca ulaşır. Hele rampalarda sıkıştırırsanız çok yükseliyor tüketim. Ben de bir ara rampa yukarı sıkıştırdım 100-200 km bu değerleri gördüm. Rampada performanslı kullanıma gelmiyor bu motorlar hemen uçuyor tüketim. Genel kullanımda çok kasmıyorum biraz dikkat ediyorum tabi o kadar. şu anda son iki hafta sadece 200 km şehir içinde 6,8 ortalamadayım. Bence çok düşük değil ama kabul edilebilir düzeyde.

Hem de çok iyi değer bırakın kabul edilebiliri... Ben 2010 hdi motorla ş.içinde 10 litrenin altında yakmıyordum.

eketen link' Alıntı:
Hem de çok iyi değer bırakın kabul edilebiliri... Ben 2010 hdi motorla ş.içinde 10 litrenin altında yakmıyordum.

Araç neydi hocam? 1,6 HDI mi?

Araç 260 km de 8 lt gosteriyor,
6 lt nin altina dusmesini bekliyorum...

ilk gün;
araç şuanda 100km. civarında ort. tüketim 5,3L olarak gösterdi.

Burock3427 link' Alıntı:
Araç neydi hocam? 1,6 HDI mi?

Aynen partner tepee Ne yaparsan yap nasil kullanirsan kullan 10lt nin altina mumkun degil dusmedi s.ici.

Geri