Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

Siz dizelinizle, arkadasınız benzınlısıyle memnunsa tartısacak bişey yok bence :)

Herkesin önceliklerine göre değişir bu tercihler ve insanların tercıhlerıne saygı duymak gerekir.

spitemre link' Alıntı:
Tebrikler oldukça mantıklı.. 14alkiss 14alkiss

İroni mi var burada? :)

GNSpower link' Alıntı:
Forumda geçmişte dizel ve benzin arasındaki farklar çok kez konuşuldu, ne yazık ki bazen böyle şakayla ve gayet makul karşılıklı değerler açıklanarak başlayan güzel sohbetler daha sonrasında tatsız noktalara taşındı.

Dizel ve benzinli arasındaki farklar kişilerin kendi yaklaşımıyla belirleniyor. Forumda hem dizel hem benzinli Astra kullanan ikisine de bir zaman sahip olan arkadaşlarımız da oldu. Araçların performansları tamamen kişisel yorumlara dayanmaktadır. Yani dizel için gerçekten ölü gibi gidiyor, hantal diyenler oldu ki onlar stiline uygun değildi bu arabalar o yüzden doğal olarak hantal arabalardı. Ama ben gayet iyi gidiyorum hiç bir eksiğini görmedim diyen arkadaşlarımızda vardı, çünkü arabalar onların istek ve beklentilerini tam karşılıyordu ve hantal arabalar değildi. İster 95, ister 140, ister 180 beygir olsun araçlarımızın performansları hem çok iyi hem de gerçekten hantal arabalara biniyoruz. En azından benim dayımın 530d'sine göre. Ki o da kendi amcasının X5'ine göre kağnıya biniyor. (4.4lt) ((:

Araçlarımız benim gözümde birer tasarım harikası, dizelleri kesinlikle ekonomik ve yeterli, benzinlileri de güçlerinin hakkını verir durumdalar. Ama ne bir benzinli dizel kadar ekonomik olabilir (arabadan alınacak zevki kenara bırakıp çok kasmadıktan sonra ki biz kasarız, onların kasmadığı değerlere ulaşırız) ne de dizel benzinli gibi bir ses ve tad verir. Kulvarları farklı olan bu seçenekler elma ile armut gibi. Bazısı elmayı sever onunla doyar, bazısı armudu yer ama doymaz.

En güzeli ikisinden de alıp arada basıp kalanında ekonomi yapmak olabilir. Devlet duy sesimi bir araba alana ikincisini bedava ver. ((:

Haklısınız tüm dediklerinizde. İkinci aracın bedava olma fikri kafama çok yattı, destekliyorum :)

BİLDS link' Alıntı:
Siz dizelinizle, arkadasınız benzınlısıyle memnunsa tartısacak bişey yok bence :)

Herkesin önceliklerine göre değişir bu tercihler ve insanların tercıhlerıne saygı duymak gerekir.

Haklısınız; ama bir tartışma değil zaten bu. Arkadaşımla birbirimize takıldığımız bir konu, paylaşmak istedim sadece. Ayrıca, herkesin kararlarına saygı duyduğumu baştan belirttim. Dediğiniz gibi herkes bütçesi ve zevki ölçüsünde istediği arabayı almakta özgürdür ve bu tarafımca asla eleştiri konusu yapılamaz, haddime düşmez.

burakkarsli link' Alıntı:
ebılır
İroni mi var burada? :)

Haklısınız tüm dediklerinizde. İkinci aracın bedava olma fikri kafama çok yattı, destekliyorum :)

Haklısınız; ama bir tartışma değil zaten bu. Arkadaşımla birbirimize takıldığımız bir konu, paylaşmak istedim sadece. Ayrıca, herkesin kararlarına saygı duyduğumu baştan belirttim. Dediğiniz gibi herkes bütçesi ve zevki ölçüsünde istediği arabayı almakta özgürdür ve bu tarafımca asla eleştiri konusu yapılamaz, haddime düşmez.

Yanlışanlaşılmasın sakın kesınlıkle ne ironı ne ters bı dusunceye hakım degılım sadece gercek anlamda mantıklı oldgunu yazdım mantık cercevesınde dogru sıze oyle gelen baskasına farklı olabılır sız dızelı ben benzınlıyı baskası turboyu bı dıgerı atmosferık olanı secebılır sonucta herıkısınınde bırbırıne karsı ekonomık tarafları verdır sızınde dedıgı gıbı tartısma konusu olmaya gerek olmayan bır konudur ıyı forumlar..

spitemre link' Alıntı:
Yanlışanlaşılmasın sakın kesınlıkle ne ironı ne ters bı dusunceye hakım degılım sadece gercek anlamda mantıklı oldgunu yazdım mantık cercevesınde dogru sıze oyle gelen baskasına farklı olabılır sız dızelı ben benzınlıyı baskası turboyu bı dıgerı atmosferık olanı secebılır sonucta herıkısınınde bırbırıne karsı ekonomık tarafları verdır sızınde dedıgı gıbı tartısma konusu olmaya gerek olmayan bır konudur ıyı forumlar..

Eyvallah, ben takılmıştım sadece :)

1509km. ve 5.1 litre-38.8km/h ortalamam var.Yolumun yaklaşık yarısı şehir içi sayılır. Oldukça dikkatli kullanıyorum. CC sıklıkla kullanıyorum, sürat yapmıyorum. 2000 devir altında ve 3000 devir üstünde kullanmamaya çalışıyorum.

İzmirde 5L/100km. ortalama ile gezen aracım izmir-istanbul arası yolculukta ort.yı 4.8L ye kadar düşürdü; hızım 100-120 bursada 140 tı.
Ancak istanbul şehir içi trafiği nedeni ile 5.3L ye çıktı ve bunu dönüş yolunda düşüremedi; şu anda 5.3L gösteriyor.

2012 focus TDCI 6.000 km.

Baran_ link' Alıntı:
İzmirde 5L/100km. ortalama ile gezen aracım izmir-istanbul arası yolculukta ort.yı 4.8L ye kadar düşürdü; hızım 100-120 bursada 140 tı.
Ancak istanbul şehir içi trafiği nedeni ile 5.3L ye çıktı ve bunu dönüş yolunda düşüremedi; şu anda 5.3L gösteriyor.

Maksadım polemik değil yanlış anlamayın ama Focus, Volvo S40, Peugeot 308 de kullanında 1,6 TDCİ motor sanki diğer dizellere göre bana fazla yakıyor gibi geliyo bana tabi daha performanslı bunu da unutmamak lazım.

Baran_ link' Alıntı:

Ben de Ankara gidiş dönüşlerinde hep 5litre civarı tüketirdim ama son Ankara dönüşünde tüketim düşmedi.

Arabalar bize bir mesaj mı veriyor yoksa?  general__p

recepakcay link' Alıntı:
Maksadım polemik değil yanlış anlamayın ama Focus, Volvo S40, Peugeot 308 de kullanında 1,6 TDCİ motor sanki diğer dizellere göre bana fazla yakıyor gibi geliyo bana tabi daha performanslı bunu da unutmamak lazım.

Bu tamamen kullanım tarzı ile ilgili bir durum; 90km. sabit hız ile gittiğinizde bu motoru kullanan bir araç daha düşük devirde bu hızı yakalayacağı için (Tabii vites uzunlukları da etmendir ama aynı olduğunu düşünelim) daha az tüketir.
Tabii her araçta olduğu gibi bu araçlarda da basarsanız ki gaz pedalının altında her an fırlamaya hazır bir güç varken bunu yapmamak pek kolay değil; daha fazla tüketir.

Ben 1,5 yıl 1.3 cdti corsa kullandım ort. tüketimi 5L altına hiç düşüremedim; onu satıp Focus TDCI aldım 1.6 motorla 5L altına çok kolay düştüm. Kullanım tarzı aynı gidilen hızlar aynı olunca biraz daha büyük motor bu hızları daha rahat yapmış oluyor ve daha az tüketiyor hali ile.

Geri