Forumda geçmişte dizel ve benzin arasındaki farklar çok kez konuşuldu, ne yazık ki bazen böyle şakayla ve gayet makul karşılıklı değerler açıklanarak başlayan güzel sohbetler daha sonrasında tatsız noktalara taşındı.
Dizel ve benzinli arasındaki farklar kişilerin kendi yaklaşımıyla belirleniyor. Forumda hem dizel hem benzinli Astra kullanan ikisine de bir zaman sahip olan arkadaşlarımız da oldu. Araçların performansları tamamen kişisel yorumlara dayanmaktadır. Yani dizel için gerçekten ölü gibi gidiyor, hantal diyenler oldu ki onlar stiline uygun değildi bu arabalar o yüzden doğal olarak hantal arabalardı. Ama ben gayet iyi gidiyorum hiç bir eksiğini görmedim diyen arkadaşlarımızda vardı, çünkü arabalar onların istek ve beklentilerini tam karşılıyordu ve hantal arabalar değildi. İster 95, ister 140, ister 180 beygir olsun araçlarımızın performansları hem çok iyi hem de gerçekten hantal arabalara biniyoruz. En azından benim dayımın 530d'sine göre. Ki o da kendi amcasının X5'ine göre kağnıya biniyor. (4.4lt) (
Araçlarımız benim gözümde birer tasarım harikası, dizelleri kesinlikle ekonomik ve yeterli, benzinlileri de güçlerinin hakkını verir durumdalar. Ama ne bir benzinli dizel kadar ekonomik olabilir (arabadan alınacak zevki kenara bırakıp çok kasmadıktan sonra ki biz kasarız, onların kasmadığı değerlere ulaşırız) ne de dizel benzinli gibi bir ses ve tad verir. Kulvarları farklı olan bu seçenekler elma ile armut gibi. Bazısı elmayı sever onunla doyar, bazısı armudu yer ama doymaz.
En güzeli ikisinden de alıp arada basıp kalanında ekonomi yapmak olabilir. Devlet duy sesimi bir araba alana ikincisini bedava ver. (