Astra j 1.4t bir depo ile 916 km ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan toso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra j 1.4t bir depo ile 916 km ???

benim arabamda kesin bir sorun var bunu anladım artık

Astranın yol bilgisayarı geriye dönük ne kadar sürenin ortalamasını alıyor?
5 dk? 10dk?

Baran_ link' Alıntı:
Astranın yol bilgisayarı geriye dönük ne kadar sürenin ortalamasını alıyor?
5 dk? 10dk?

Ne geriye dönüğü; ekranı sıfırladığında "sen şimdi muhtemelen 8 civarı yakarsın" diye ileriyi tahmin edip ekranı 8.0litreden açıyor, gidişata göre ilk km lerde hızlı biçimde ekran değeri düşüyor ya da yükseliyor.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Ne geriye dönüğü; ekranı sıfırladığında "sen şimdi muhtemelen 8 civarı yakarsın" diye ileriyi tahmin edip ekranı 8.0litreden açıyor, gidişata göre ilk km lerde hızlı biçimde ekran değeri düşüyor ya da yükseliyor.

Bunu neden soruyorum; yol bilgisayarı geriye dönük belli bir sürenin ortalamasına bakıyor; mesela son 20dk. diyelim; son 20dk. ortalaman 6L ise depoyu fullediğinde hesaplamayı buna göre yapıyor ve örnek 800km. menzil gösteriyor; sonra aracını kullanmaya başlıyorsun ve diyelim ort. tüketimini düşürüyorsun yol bilgisayarı belli aralıklarla kendini güncellerken tüketimin düştüğünü görüp menzili arttırır.
İstanbula yola çıkarken full depo 908km. menzil ile yola çıktım; akhisara geldiğimde 960km. menzil olmuştu. İstanbul ş.içinde ise menzil kullandığın km. den daha hızlı düşüyor ort. tüketim arttığı için.

Baran_ link' Alıntı:
Bunu neden soruyorum; yol bilgisayarı geriye dönük belli bir sürenin ortalamasına bakıyor; mesela son 20dk. diyelim; son 20dk. ortalaman 6L ise depoyu fullediğinde hesaplamayı buna göre yapıyor ve örnek 800km. menzil gösteriyor; sonra aracını kullanmaya başlıyorsun ve diyelim ort. tüketimini düşürüyorsun yol bilgisayarı belli aralıklarla kendini güncellerken tüketimin düştüğünü görüp menzili arttırır.
İstanbula yola çıkarken full depo 908km. menzil ile yola çıktım; akhisara geldiğimde 960km. menzil olmuştu. İstanbul ş.içinde ise menzil kullandığın km. den daha hızlı düşüyor ort. tüketim arttığı için.

Menzil dersen doğrudur; hiç dikkat etmedim mantığına.

AEE25 link' Alıntı:
ևok iyi bir ortalama..

Ben aracıma Dizel Box ve Sprintbooster taktırdıktan sonra uzun yol olarak sadece Sakarya'ya 3.8 ortalama ile gittim, geldim.. Menzil'i söylememe gerek bile yok.. :D
Araç şuanda şehir içi klima açık 5.8 yakıyor..

takdırdığınız şeyler  ne oluyor acaba.

Valla arkadaşlar arabam bu gun 100(100de100 şehir içi) km oldu :D 14.5 ortalama :D Turbonun sesi ve şu adamı koltuğa yapıştırması abanmamak mümkünmü insanı resmen tahrik ediyor :D

Geri