6 numara hariç herşey doğruGörüntüleme: https://www.youtube.com/watch?v=OsU5SnWvqG8&feature=share
Şu vidoyu izleyin anlarsınız. Videodaki araçtan vardı bende 1.4 turbo cosmo idi. Galerideki 16 plaka olan araçtı.Yakıtı ağır gelmeye başladı 1.6 cdti cosmo manuel sedan aldım beyaz şuan 70 000 de. 5 aylık izlenimlerim şöyle ;
1- 1.6 cdti 136 bg bence piyasada bu sınıftaki en iyi dizel. Çok sessiz çok güçlü ve her ne olursa olsun optimum yakıtı var.
2- ilk marşta tırrrt diye anlık saniyelik zincir sesi var ama hiç sorun değil arabanın özelliği bu. Eğer çalıştıktan sonra ses varsa sorun vardır yoksa hiç aklınızı kurcalamayın.
3- Şehir içi ne yapsamda 6.5 lt üstünü yakmıyor, harika. Şehirlerarası 120 sabitleyici 4.5 - 4.8 arası. 5 lt yi görmedim.
4- Anlık yakıt tüketimini ve devir saatini rölantideyken kontrol edin. Eğer rölantide 1000 devirde çalışıyosa ellemeyin çalışsın pasif dpf temizliği yapıyor aynı zamanda fanı açıyor. Bazen 10 dk sürüyo sakın stop etmeyin. Durduğunuz her an bakın devir saatine.
5- Periyodik bakımı 15000 değil 10.000 de yapın. Sağlıklı olmasını istiyosanız bunu yapın.
6- Yağı 5.5 litre alıyor. Liqui moly, motul yada mobil 1. Gerisine bulaşmayın.
7- Ara sıra 4. Vites 90 km hızda sürün dpf rahatlasın. Haftada bir yapın mutlaka.
8- Astra aşktır arkadaştır. Onu sevin güzel bakın. Bu ikinci astram ve bunu bana nasip eden Allaha hamd olsun.
Uzattım belki ama sizlere selamlarımı iletiyorum.
Kitapçığa bakarsanız yağ kapasitesi 5,5 değil 5lt'dir...
3 numara da selman bey ve benim gibi dizel-otomatikçilere uymaz
Şehir içi 7lt altına inmesi çok zordur...