Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

ben şu an 7000 km civarındayım ilk başlardakine göre tüketim düştü. zaten tüm araçlar için söz konusudur bu. ş.içi 9litrelerden şu sıra 8.5 civarı hatta şu an ekranda görünen 8.1 benim. ama her nedense depo bitmeye yakın artıyor tüketim. belki ben depoyu doldurunca biraz dikkatli kullanıyorum sonra umursamıyorum :)

benım son 350 km dır 8.7 de yakıt tuketımı 8.5 un altını gorenıyecegım  012uhu

100. Km => 8.5 Lt

200.Km => 7.8 Lt

Şuanda 215. Km'deyim... Çoğunlukla 100Km civarında hız sabitleyiciyi kullanıyorum çevre yolunda... %80 Şehir Dışı kullanım...

İlk 1000'e kadar her 100Km'de bir paylaşıcam. Bu arada hiç sıfırlamadanki ortalama değer bu. Bundan sonrakilerde her 100Km'de sıfırlayarak ölçücem daha sağlıklı olur...

bu aracı alıpp 80-100 km/h hızda kullanmak ve yakıt tüketiminde birbirimizle yarışmak...çok garip..ne hale geldik . ferrarisine tüp taktıranda bizden çıkmadı mı..zengin değilim ama ben aracın hakkını veriyorum benzin parası bitince koyarım garaja :)

duanka link' Alıntı:
bu aracı alıpp 80-100 km/h hızda kullanmak ve yakıt tüketiminde birbirimizle yarışmak...çok garip..ne hale geldik . ferrarisine tüp taktıranda bizden çıkmadı mı..zengin değilim ama ben aracın hakkını veriyorum benzin parası bitince koyarım garaja :)

Hocam güzel söylemişsin aslında, ama imzana sen de yakıt tüketimini koymuşsun, demek ki bir nebze de olsa bakıyoruz tüketime, cebimize ziyanından çok, diğer arkadaşların yakıt tüketimi karşılaştırması, arızalı bir araç varsa servise baktırması açısından da faydalı bilgiler bence...

Ama yine de haklısın, performans istiyorsak çok da ortalama yakıt tüketimini takmamak lazım benzin 4.33 olmuş olsa da :)

astra j 1.4t için konuşcak olursak, bence vermiş olduğu güç ve torkun karşılığında yakmış olduğu benzin gayet iyi. 140hp güç ve 200nm tork veripte şehir içinde (teknik veri 7.9 olmasa bile ki istenirse o da olur) 8.5lt ; ş.dışında normal kullanımla (100 110km hızlarda ve klima açıkken ) 6.5 7.0lt civarında yakan başka hangi araba var acaba?
ben gayet memnunum ve arabamı yakıt parasından kaçınmak için garajda yatırmıyorum. öyle bir sorunum olsa dizel yada daha düşük hacimli bir araba alırdım zaten.
kısacası astra j verdiğinin karşısında gayet tüketime sahip.

duanka link' Alıntı:

biz sadece ortalama yakıt tüketimlerimizi kıyaslayarak aracın kaç kilometrede ne kadar yaktıgını birbirimizle paylaşıyoruz. yoksa inanın herkes 1.4 t hakkını veriyordur yeri geldikce. ama dikkat edin yeri geldikce. daima aşırı hız cana ve mala zarar verir

duanka link' Alıntı:

011zaa güzel yorumdu.

aracım 4100km oldu eğer turboyu devreye sokmazsam ve sakin sakin kullanırsam dün akşam itibariyle şehir içi 10.8lere kadar indi tüketim.. ankarayı bilenler bilir her gün cinnah caddesini çıkmak zorundayım muhtemelen istanbula taşınıyorum eylül ayında sanırım şehir içi 10.0 lara kadar indiricem. :)

cemomekan link' Alıntı:
[quote author=drbatuhan link=topic=175.msg40903#msg40903 date=1311493583]
aracım 4100km oldu eğer turboyu devreye sokmazsam ve sakin sakin kullanırsam dün akşam itibariyle şehir içi 10.8lere kadar indi tüketim.. ankarayı bilenler bilir her gün cinnah caddesini çıkmak zorundayım muhtemelen istanbula taşınıyorum eylül ayında sanırım şehir içi 10.0 lara kadar indiricem. :)

usta sen naptn 10.2 falan :) allah yardımcn olsun benm 1.4t 8.6 dahada duşürecem hırs yaptm  011zaa 011zaa
[/quote]

kullanımız nasıl peki?  aracınız düz vites sanırım? valla aldığımda 12-13 litre şehir içi yakıyordu hatta yakın arkadaşımda 16 115 active select vardı onun ortalama 15.0 litreydi şehir içi :) :) (ama o kullanımdan ötürüydü)
son bikaç gündür basmıyorum gazın ucunda gidiyorum sakin sakin ve düşmeye başladı.. umarım 9küsür şehir içi değerlere iner..

Geri