Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

sabah servise götürüp güncelleme yaptırttım 10.6ydı şimdi son durum 10.8 turboyu kullanmamaya çalışıyorum. umarım dediğiniz gibi daha da düşer..

11-12 litrelerdeyken 386.kmde ışık yakıyordu. 400 diyelim hadi. 10.8 ken denemedim ama 450 gitmesi lazım diye düşünüyorum en azından..
kullanımınız nasıl? trafiğe giriyor musunuz? 700 km totalde şehir içi olması için açık yolda sakin kullanım gerekli??

turboyu devreye zorda kalmadıkça sokmamaya çalışıyorum artık bakalım öncelikli hedef 10.0 :)araçlar aynı olduğuna göre geriye kalan tek şey yol ve sürüş farklılıkları.. en azından daha az yakabileceğini öğrendim teşekkür ederim

sakin kullanmaya çalışın , kilometre ilerledikçe düşecektir yakıt ama 8 in altıda resmen hayal ;)

kesinlikle katılıyorum, yakıt 8 litrenin altına inmesi çok zor, belki kısa süreli 7.8-7.9 olur :) 8-8.5 arası benim genelde..

Uzun yol kullanıyorum genelde şehir dışı 100km/sa 6.9 lt şuan

Arkadaşlar normalde ortalamam 8.4 lt/100 km idi. Diğer forumda kaç km yol yapıyorumla ilgili bi olay oldu İnada bindirdim Yakıtı ve km yi sıfırladım. şu an ortalamam 7.4 lt/100 km  yaptığım yol  bravoo bravoo bravoo bravoo        110 km nin üstüne pek çıkmıyorum oldukça cruze sistem kullanıyorum Yalnız eşim yeni öğrendi araba sürmesini o olmasa 7.2 fln olurddu heralde 011zaa   

Tebrik ederim :) Bende aracımı 2. el almıştım aldığımda 7.4 ortalamadaydı şimdi 8.5 te ben kullanıyorum. Ama Aldığım kişi 140'ı hiç geçmediğini söylemişti. ben test sürüşünde 180 yapmıştım :)

serhattan link' Alıntı:
Arkadaşlar normalde ortalamam 8.4 lt/100 km idi. Diğer forumda kaç km yol yapıyorumla ilgili bi olay oldu İnada bindirdim Yakıtı ve km yi sıfırladım. şu an ortalamam 7.4 lt/100 km  yaptığım yol 110 km nin üstüne pek çıkmıyorum oldukça cruze sistem kullanıyorum Yalnız eşim yeni öğrendi araba sürmesini o olmasa 7.2 fln olurddu heralde   
Sanıyorum bu değer karma ortalama. Ben full Ankara şehiriçinde 7.9lt/100 km'ye sabitlendim kaldım. Fakat önceki tecrübelerimden ilk yıllık bakımdan sonra şehiriçi ortalamanın 7.5-7.6 civarında seyredeceğini düşünüyorum.

arkadalar benzin tüketimlerimizi yazarken net veriler elde etmemiz için lütfen ekranı sıfırlama alışkanlığı edinelim.galiba bazı arkadaşlarımız aracını aldığından bu yana hiç sıfırlamadı.

şehir içi kullanıyorsak şehir içinde sıfırlayalım ve verileri foruma bildirdiğimizde aracımızı sadece şehir içinde kullanmış olalım.aynı şekilde şehir dışı verileri için de yapabiliriz. hem böylelikle araçlar arasında dağlar kadar tüketim farkı çıkmaz. teşekkürler..

benim şehir içi verilerim sokak içi,dur kalk lambalarda,istanbul içi bile olsa tem yoluna çıkmadan tüketimim 9.1lt oluyor.şehir içindeki oto yollarda tüketim çok rahat düşüyor..

Geri