Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

hokamola link' Alıntı:
[quote author=serhattan link=topic=175.msg41470#msg41470 date=1311936255]
Arkadaşlar normalde ortalamam 8.4 lt/100 km idi. Diğer forumda kaç km yol yapıyorumla ilgili bi olay oldu İnada bindirdim Yakıtı ve km yi sıfırladım. şu an ortalamam 7.4 lt/100 km  yaptığım yol 110 km nin üstüne pek çıkmıyorum oldukça cruze sistem kullanıyorum Yalnız eşim yeni öğrendi araba sürmesini o olmasa 7.2 fln olurddu heralde   
Sanıyorum bu değer karma ortalama. Ben full Ankara şehiriçinde 7.9lt/100 km'ye sabitlendim kaldım. Fakat önceki tecrübelerimden ilk yıllık bakımdan sonra şehiriçi ortalamanın 7.5-7.6 civarında seyredeceğini düşünüyorum.
[/quote]

Ankara'da 7.9 nasıl oluyor bir anlasam, benim depoda delik var galiba 10.2'lerdeyim su sıralar...

Valla ben Ankarada çoğunşuğu şehir dışı olmak üzere 7.0lt'yi zor tutturuyorum. Şehir içi full 7.9 bence harika olurdu...

şehir içi kullanıyorum şuanda 9.1 ortalama tüketim.uzun yollarda hız sabitleyicisiyle 110 a filan sabitleyince 7.3 e kadar gördüm

ankara şehir içinde ekonomik gidilebilir bence.eskişehir yolu,konya yolu,istanbul yolu derken ana yollarla istenilen yere rahatlıkla varılabiliyor.gerçi genel olarak şehir içinden bahsediyorum. benim ankara şehir içi 7.8 litre civarındaydı.

Evet trafiğin olmadığı varsayımıyla belirttiğiniz yollarda şehiriçi az yakılabilir. Fakat özellikle Konya/Samsun yolları trafiği artık kaldırmıyor. Sabah ve akşam saatlerinde köprü trafiğinden farkı yok bence. Tabi şu anda Ankara boşaldığı için trafik nispeten rahat, ama normal zamanlarda berbat.

Yarım depoyu geçtiğimde toplam km 400 ü de geçmişti ama can sıkıntısından uzun ve boş düzlüklerde sayısız kez 4. vitesle 190km sınırına yaklaşınca geriye kalan yarım depoyla sadece 200km daha yol alabildim  :)

ankara sehır ıcı traafıgı genelde 7,7 ile 8.1 arası degısıyor normal kullanımda ama basarsan bıraz 8.8 lere kadar cıkıyor

Az önce depoyu fulledim; 600km ye yaklaşmıştım yakıt ibresi kırmızıya yaklaşıyordu 48litre benzin aldı araç.

Gece yaptığım performanslı seyahatler sonucu ort. tüketim 6.7 den 8.2 ye çıktı; 4. viteste kısa sürelerde birkaç kez 200 km/h ye çıkmama rağmen ortalamanın çift rakamlara ulaşmaması güzel.

Yalnız karar veremediğim birşey var; bu aracın vitesleri bence ekonomi ayarlı yapılmış bu yüzden 85-90 km/h da 5. vitesle giderken devir fazla düşük olduğundan araç fazla tüketebiliyor, bu yüzden bu hızlarda 4. vitesle gidip gaza hassas dokunuşlarda bulununca araç daha az yakıyor, zaten 4. viteste 3000devirde yaklaşık 95km/h hız yapıyor ki bu hız çoğu 1600cc aracın 5. vites 3000 devirdeki hızıyla eşit neredeyse.

Bence 5 ve 6. vites önünüzde trafiğin olmadığı, asfaltın aracı fazla sarsmadığı sürüşlerde ekonomik oluyor, aksi taktirde özellikle 6. viteste araç yeterince hızlı gitmiyorsa fazla tüketime neden oluyor.

Ben vites değişimleri için genelde shift uyarısını gözlemliyorum.Hatta aracım ile sadece 3600 km yapmış olmama rağmen shift uyarısının ne zaman geleceğini artık tahmin edebiliyorum, shift uyarısı geldiğinde ayağımı gazdan çekmiş ve debriyaja basmış oluyorum.

Bu shift uyarısı motor yakıt tüketim eğrisi ile çalışıyor, bence ekonomik tüketim elde etmek istiyorsanız shift uyarısına uymakta fayda var.Böyle olunca şu hızda şu viteste gitsem mi gitmesem mi diye düşünmeye de gerek kalmıyor:)

Geri