Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

Eve dönerken ortalama tüketimi sıfırladım; sayacı 8.6 dan açtı her 10 saniyede 0.1 - 0.2 litre düşürerek 5.8 de sabitledi.

Ş.içinde girince 6.3 e yükseltti.

Anlamadığım madem 5.5 civarı yakıyor neden sayacı 8.6 dan açıyor; ayrıca rölantide bekleme yapınca da ortalama tüketimi hızla yükseltmeye başlıyor.

2000 model astra nın kullanma kılavuzunda motoru çalıştırdıktan sonra ısınmasını beklemeyin, hemen harekete geçin diyordu.

Bunun sebebi motorun rölantide hareket halinde ikenden çok daha fazla yakıt harcaması.Sanırım şehiriçindeki tüketimi fazla olan arkadaşlar dur-kalk olayını fazla yaptıklarından tüketim yükseliyor.

Ben de şunu gözlemledin,hareket halinde iken ışıklarda durmak üzere vitesi boşa alıp bir süre boş viteste gittiğimde tüketim hiç de beklediğim seviyelere inmedi.Ben nasıl olsa gaza basmıyorum diyorken, o an için anlık değerler 3-4 lt/100 km arasındaydı.

Sonuç, rölantide fazla yakıyor.

astraowner link' Alıntı:
Dun istanbul dan bodruma geldm istanbul bandirma arasini feribotla gectm yola cikarken ortalama tuketim ve hiz degerlerini sifirladim hiz geldigimde 115 de tuketim de 7lt deydi izmir aydin otobanini 170le gectim onume birsey cikmadigi surece altina inmedim zaman zaman 200 ustunede ciktim bolunmus yollarida 120 130 civari gectim yolda 4kez motor soguycak kadar uzun aralar verdim toplam 4araba oldugumuz icin cok mola verdik zaman zaman yol calismasida vardi arac yol boyunca hic yormadi toplam. 650 km yol geldm daha ceyrek depo benzin var performansli kullanima ragmen 7lt ort cok iyi ve cc hic kullanmadim arac hic yormadi aracda 3kisi ve bagaj agzina kadar doluydu uzun yolda tuketim cok iyi sonuc olarak iyi gunler herkese

0.30 kuruş gibi yakmış. Bu hızlarda katedilen 650 km için normal sayılabilir.

vehicle_dynamics link' Alıntı:
2000 model astra nın kullanma kılavuzunda motoru çalıştırdıktan sonra ısınmasını beklemeyin, hemen harekete geçin diyordu.

Bunun sebebi motorun rölantide hareket halinde ikenden çok daha fazla yakıt harcaması.Sanırım şehiriçindeki tüketimi fazla olan arkadaşlar dur-kalk olayını fazla yaptıklarından tüketim yükseliyor.

Ben de şunu gözlemledin,hareket halinde iken ışıklarda durmak üzere vitesi boşa alıp bir süre boş viteste gittiğimde tüketim hiç de beklediğim seviyelere inmedi.Ben nasıl olsa gaza basmıyorum diyorken, o an için anlık değerler 3-4 lt/100 km arasındaydı.

Sonuç, rölantide fazla yakıyor.

Bazı durumlarda motorun ısınmasını beklemek için tüketilen yakıtla 40km gidilebileceğini okumuştum eskiden.

Bizim araçlarımızda turbo olduğundan soğuk günlerde biraz beklemek gene de iyi olacaktır, en gerekli olansa malumunuz motor biraz ısınana kadar motoru yumuşak ve devirsiz kullanmak..

iphoneden yazdim okumak uzun geldi yazdimmi bilmiorm klima hep acikti 1sn bile molalar disinda kapatmadim tuketimden cok memnun kaldim diger aracim civic bu kadar performansli kullanimda 600 km de bitirirdi depoyu ayrica yokuslarda klima zorlanan bir arac ama astra cok rahat yanliz direksiyon cok yumusak yuksek surqtlerde yumusak kaliyor

astraowner link' Alıntı:
iphoneden yazdim okumak uzun geldi yazdimmi bilmiorm klima hep acikti 1sn bile molalar disinda kapatmadim tuketimden cok memnun kaldim diger aracim civic bu kadar performansli kullanimda 600 km de bitirirdi depoyu ayrica yokuslarda klima zorlanan bir arac ama astra cok rahat yanliz direksiyon cok yumusak yuksek surqtlerde yumusak kaliyor

Ben İzmir-Aydın arası 230km ye yaklaşmıştım kısa süreliğine, rahatsızlık verici bir hafiflik yoktu diye hatırlıyorum ama bir Focus un spor modundaki gibi ağır da değil tabi..

Bugün geç saatlerde dolaşmaya çıktım, Ayvalık a gidip döndüm ve ş.içinde 8 litre olan ortalamam araçda arkadaşlar olmasına ve süratli kullanmama rağmen ş.dışı şartlarında hızlı bir biçimde 6.7 litreye kadar düştü ve yol devam etseydi daha da düşecekti, demekki bu araçlar esas maharetini (otoyollarda çok güçlü olması gibi) ş.dışı yollarda gösteriyor.

Daha önceki benzinli araçlarıma göre net biçimde iyi çünkü hem daha güçlü hem daha ekonomik ancak ş,içi ile ş.dışı arasındaki fark aracın ve diğer araçların boş ağırlığını sorgulatıyor; katalogdaki 1318kg lik veri aracın bomboş hali ve araçların boş ağırlıkları uzunca bir süre araç + 75kg sürücü + tüm sıvılar + yakıt deposunun %90 dolu hali olarak yayınlandı, buna göre Astra alışıldık standartlara göre 1454kg olan ilk yayınlandığı ağırlıkta olmalı!?

Tolga KARACA link' Alıntı:
Bugün geç saatlerde dolaşmaya çıktım, Ayvalık a gidip döndüm ve ş.içinde 8 litre olan ortalamam araçda arkadaşlar olmasına ve süratli kullanmama rağmen ş.dışı şartlarında hızlı bir biçimde 6.7 litreye kadar düştü ve yol devam etseydi daha da düşecekti, demekki bu araçlar esas maharetini (otoyollarda çok güçlü olması gibi) ş.dışı yollarda gösteriyor.

Daha önceki benzinli araçlarıma göre net biçimde iyi çünkü hem daha güçlü hem daha ekonomik ancak ş,içi ile ş.dışı arasındaki fark aracın ve diğer araçların boş ağırlığını sorgulatıyor; katalogdaki 1318kg lik veri aracın bomboş hali ve araçların boş ağırlıkları uzunca bir süre araç + 75kg sürücü + tüm sıvılar + yakıt deposunun %90 dolu hali olarak yayınlandı, buna göre Astra alışıldık standartlara göre 1454kg olan ilk yayınlandığı ağırlıkta olmalı!?
ruhsatta da 1394 kg yazıyor....

Akçay dan Ankara yolculuğu + bir miktar ş.içinde kullanım..

Dün gece 51litre benzin aldım km 730 daydı, düşük yakıt uyarısı başlamıştı, buna göre ortalama tüketim 7 litre civarı ve y. bilgisayarı da 7l/100km yazıyordu.

Geri