Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

Maşaallah diyelim Tolga Bey. Aslında sizin motor bu aracın gerçek motoru. Bir de 150 160 seviyesine çıkarsalar  1rijj  Tadından yenmeyecek yani

thnxx

Motor belli bir devirden sonra tam gaz yapınca tork ve beygirinin yüksek olduğunu hissettiriyor ama tabi fazlasına da kimse hayır demez.

Şimdilik memnunum belki uygun yazılım geldiğinde yazılımını değiştirtirim.

Bayramda bir memleket havası alıp geldim;

Giderken Sabah 09:00'da yol çıktım, iki kişi, bagaj kısmen dolu, klima 22-23 derecede açık halde, CC ile 110 km sabit hızda (iki üç kez 180'e kadar çıkmam haricinde), ortalama hızım 110 km olacak şekilde 250 km yol gittim. Yakıt tüketimim 6.5 lt/100 km;

Dönüşte de benzer şartlarda ancak klima kapalı ve ortalama hızım 105 km olacak şekilde 250 km'yi döndüm. Yakıt tüketimim 6.4 lt/100 km.
Lastik basınçlarını kontrol etmeyi unuttum, 2-3 hafta önce 33'tü en son. Bir de hafif ve orta eğimli yokuşlarda da hep 6. viteste kullandım, çok zorlanmadığı sürece 5'e almadım.

Bu değerler bence oldukça iyi ama mükemmel değil. Aynı yolu sürekli gidip geldiğim için şöyle kıyaslayabilirim:

2003 Corsa 1.7 DTI ile 4-4.5 lt/100 km, '96 Vectra 2.0 ile 7-7.5 lt/100 km ile gidebiliyordum (klima kapalı iken)

Tabii hiçbiri Astra'nın yerini alamaz  :)

Bir not daha: hava çok sıcak değil ise otomatik klima uzun yolda yakıt tüketimini neredeyse hiç etkilemiyor ! :)

Bende 300 km lik uzu yolu 130 km\h ile giderek 6.7 ortalamayı yakaladım. yolda trafiğin olduğu zamanlar yada mıcırlı yolda 70 le gitmem gerektiğide olmuştu.

benim 500 km lik yol maceram 120 km/ sa ile 6.1 lt/100km ile sonuçlanması iyi o zaman. Demek bu araçlar ne kadar kullanılırsa yakıt tüketimi o kadar düşmekte gerçekten

Gaz pedalına nekadar basmak istemenle alakalı bi durum :) aynı 300 km yi dönüşte 7.4 ile geldim.

drcoach link' Alıntı:
Bayramda bir memleket havası alıp geldim;

Giderken Sabah 09:00'da yol çıktım, iki kişi, bagaj kısmen dolu, klima 22-23 derecede açık halde, CC ile 110 km sabit hızda (iki üç kez 180'e kadar çıkmam haricinde), ortalama hızım 110 km olacak şekilde 250 km yol gittim. Yakıt tüketimim 6.5 lt/100 km;

Dönüşte de benzer şartlarda ancak klima kapalı ve ortalama hızım 105 km olacak şekilde 250 km'yi döndüm. Yakıt tüketimim 6.4 lt/100 km.
Lastik basınçlarını kontrol etmeyi unuttum, 2-3 hafta önce 33'tü en son. Bir de hafif ve orta eğimli yokuşlarda da hep 6. viteste kullandım, çok zorlanmadığı sürece 5'e almadım.

Bu değerler bence oldukça iyi ama mükemmel değil. Aynı yolu sürekli gidip geldiğim için şöyle kıyaslayabilirim:

2003 Corsa 1.7 DTI ile 4-4.5 lt/100 km, '96 Vectra 2.0 ile 7-7.5 lt/100 km ile gidebiliyordum (klima kapalı iken)

Tabii hiçbiri Astra'nın yerini alamaz  :)

Bir not daha: hava çok sıcak değil ise otomatik klima uzun yolda yakıt tüketimini neredeyse hiç etkilemiyor ! :)

gecen sene honda civic ile 127 CC sabit, klima full açık, devir 2000^de sabit , otoban, ort 5.6 lt ile sakarya karasu'dan beylikdüzüne gelmiştim.Honda ile kıyaslayınca yakıt tuketimi çok fazla.......

Arkadaşlar dün Ankara dan 13:30 da yola çıkıp gece 23:30 civarı Akçay a vardık.

Malum bayram boyunca 160 dan fazla vatandaşımız hayatlarını kaybetmişlerdi duruma bir yandan üzülüp bir yandan da kızıyordum, "sene olmuş 2011 koca ülkede 160 insan nasıl trafik kazasında ölür, bir Avrupa ülkesinde olsa ulusal yas ilan edilir" vb vb, yolda çok sakin ve yavaş olmaya gayret gösterdim, öyle ya, uzmanlara göre iyi şöför olmak için hoşgörü ve sabır şarttı.

Ankara nın çıkışındaki Ağaçlı Shell den 95 oktan benzin alıp yola çıktık, araçta hanım, oğlan ve ağır yükle dolu poşet - çuvallar vardı. Hava 30 derece civarındaydı ama karşıdan esen hafif rüzgar eşliğinde bunaltıcı ve her zamankinden nemliydi, bu yüzden ya camlar tamamen açıktı ya klima. Gittiğimiz istikamete doğru trafik yoğundu ancak yoğunluk Bursa dan sonra hayli azaldı, karşı istikametse hayli yoğundu yani öyleki iki şerit daha olsa o şeritler de dolardı! İnegöl civarlarına kadar 5.0 - 5.3 litre arası değişen tüketim Balıkesir den itibaren 5.6litreye kadar çıktı ancak daha yukarı da çıkmadı, Balıkesir - Edremit arası hayli kalabalık ve yol çalışmalarıyla berbat vaziyetteydi oysaki..

Sonuç olarak gayet rahat bir yolculuktu, araç deponun %63 ü ile yaklaşık 680km yol geldi, önceki benzinli araçlarıma göre bu sonuç hayli iyi üstelik Astra turbo beslemeli güçlü bir motora ve ağır bir kasaya sahipken..  

Sizin oraları tam olarak bilmiyorum ama bundan sonra sık olmasada istanbul-altınoluk gidip gelicem muhtemelen
Balıkesir-Edremit arası yol yapılıyormuş yıl başına kadar biticekmiş heralde şu ara durum nasıl ?

napleser link' Alıntı:
Sizin oraları tam olarak bilmiyorum ama bundan sonra sık olmasada istanbul-altınoluk gidip gelicem muhtemelen
Balıkesir-Edremit arası yol yapılıyormuş yıl başına kadar biticekmiş heralde şu ara durum nasıl ?

Yıllardır forumlara bu yoldan dolayı sıkıntılarımı dile getirdim durdum; 10 sene öncesine kadar aslında keyifli bir güzergah olan bu yol artık trafiği kaldırmıyor, bozuk ve civar köylerden katılan eski araçlar yüzünden gece tehlikeli.

Neyseki dediğiniz gibi yol çalışmaları hız kazanmış durumda, çalışmalar Edremit-Balıkesir arasında birkaç km lik yerde yeni sıcak asfalt olarak kendini belli ediyor ancak geriye kalan büyük kısmı yol kenarları çalışmalardan dolayı daralmış vaziyette.

Ankara da olduğum 2haftalık süreç içerisinde yapılan yeni asfalt mikatarına bakılırsa denildiği gibi yıl sonuna kadar tamamı bitebilir.

Geri