Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

sizin araç manuel mi otomatik mi?

996 kmde benim araç zorluyorum turboyuda motoruda 11-12lt arasında.biraz efendi kullanırsam 9lt şehir içi olsa yeter bana.

Mehmet sen oyle gitmeye 9 ortalamasini zor gorurdun.

bulent_tnt link' Alıntı:
Mehmet sen oyle gitmeye 9 ortalamasini zor gorurdun.
011zaa
Şehir dışı yapıp ortalamayı düşürürsem biraz daha sakin kullanacağım inşallah.
Forumdaki arkdaşlar 9lt şehir içi nasıl elde ediyor ;) tebrik ederim. :)

Astra J 1,6 manuel vites aracımla Söke'den Kuşadası'na 25 kmlik yolda 100 km/h hızla ortalama yakıt tüketimi 7,2 lt.Arada sağlam yokuşlar da var.Bu yolun 5 kmsi şehiriçiydi.Dur kalklar da var.Gaza çok yüklenmezseniz bence çok da fazla yakmıyor bizim araçlar.En büyük handikap,benzin pahalı.

Aracı geçen hafta Çarşamba günü aldım (kendileri 1.6 115 bg Active Select oluyor) ve Cuma günü 300Km İstanbul<->Sapanca yaptım. Ortalama 90Km ile çoğu kez'de fırsat oldukça Cruze Control ile 110'a sabitleyip yolculuğu 8.2 ortalama ile bitirdim. Yolculuktan önce depo'yu fulledim ve şu an totalde 405Km (300'ü Ş.Dışı, 105'i Ş.İçi yoğun trafik) ile depo çeyrek'den biraz daha fazlaca gibi kaldı. Ancak evet kabul etmek gerekirse aracın kısa mesafeler'de bolca yakıt tükettiği gerçeği can sıkıcı. Artık bir sene civarı bu şekilde takılacaz bakalım olmaz ise ufak ufak hiç istemesem de gaz seçeneğini de düşünmek zorunda kalabilirim.

yapmayın etmeyin o güzel araca n asıl kıyıpta lpg takarsın alsaydın dizel arac zaten aynı parayı  bulurdu lpg fiyatınıda eklersen lpg de ki performansıda zaten dizel gibi oluyor

aynen bende gaz tavsıye etmem bagaj zaten ufak bırde gazın deposunu koy daha bır suru kotu yanıda cabası

iakgul link' Alıntı:
Aracı geçen hafta Çarşamba günü aldım (kendileri 1.6 115 bg Active Select oluyor) ve Cuma günü 300Km İstanbul<->Sapanca yaptım. Ortalama 90Km ile çoğu kez'de fırsat oldukça Cruze Control ile 110'a sabitleyip yolculuğu 8.2 ortalama ile bitirdim. Yolculuktan önce depo'yu fulledim ve şu an totalde 405Km (300'ü Ş.Dışı, 105'i Ş.İçi yoğun trafik) ile depo çeyrek'den biraz daha fazlaca gibi kaldı. Ancak evet kabul etmek gerekirse aracın kısa mesafeler'de bolca yakıt tükettiği gerçeği can sıkıcı. Artık bir sene civarı bu şekilde takılacaz bakalım olmaz ise ufak ufak hiç istemesem de gaz seçeneğini de düşünmek zorunda kalabilirim.
Araban daha bir haftalıkmış.Güle güle kullan.Sen de bilirsin ki ilk başta aracın çok yakacaktır.Belli bir zaman sonra daha da düşecektir.Benim araç 18000 kmde.Sırf şehirdışı 350 km yolun ortalaması 6,2 lt olmuştu Kurban Bayramında.Tüp içinse GMnin onaylayacağı kiti bekle derim.Ben de bekliyorum.Ama çok da istemiyorum.

En son tesbitime göre araba 80 liralık benzinle 210 km yol gidiyor. Gidilen yol şehirlerarasının da en şıkırı, İzmir-Çeşme otobanı gidişi ve dönüşü. Toplamda 160 km salt otoban, 10 km Çeşme şehiriçi, yani normal şehirdışı gibi birşey, 40 km'de İzmir şehiriçi. Gidiş otobanın ilk yarısı 140'a ikinci yarısı 130'a sabit, dönüş, benzin ibresi bir kuş misali dün neredeydi bugün nerede vecizesi nedeniyle 120'ye sabit. ((:

Geri