Astra J Cdti Performansı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Engin_T
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Cdti Performansı?

Yeni gelecek dizel bence şimdiki 1.3 gibi DİZEL tadı vermez. Dizeli alan insan çoşsun diye değil koklasın diye alıyor ve kağıt üstünden gerçek hayata geçince bu klasmanda hiçbir araç bizim şimdiki dizelin o tadını vermiyor. Bence bu sınıfta bu motor, yakıt ekonomisi için biçilmiş kaftan, istediği kadar koltuğa çivilemesin.

eketen link' Alıntı:
Yeni gelecek dizel bence şimdiki 1.3 gibi DİZEL tadı vermez. Dizeli alan insan çoşsun diye değil koklasın diye alıyor ve kağıt üstünden gerçek hayata geçince bu klasmanda hiçbir araç bizim şimdiki dizelin o tadını vermiyor. Bence bu sınıfta bu motor, yakıt ekonomisi için biçilmiş kaftan, istediği kadar koltuğa çivilemesin.

abi tam bir dizelci gibi konuştun  ;D
bi dakika yoksa dizele mi geçiosun önümüzdeki dönemlerde  ::)

Dizele geçmiyorum ama gerçek bu. Gerçek hayatta 4-6 litre arasında yakan bu sınıfta başka rakibi yok.

Kulakları çınlasın İzmirli bir arkadaşımız ş.içinde 5.5l/100km ortalamayla gezebiliyor.

Dahası var mı?

Ben 1.5 105hp Megane ile bir depo ile 1250km yol yapıyordum.. Şimdi Astra 1.3 95hp bir depo ile şehir içi 1.100 - 1.150km yol yapıyordum ilk zamanlar, biraz oynadıktan sonra(18"jant, yay, vs.) şimdi 950 - 1000km yol yapıyorum şehir içi.. Denildiği gibi performansı da tatmin edici.. Yeni motorlar bir öncekini aratırmı orası muallak..
Ortolamalarım ilk 1 ayda 3.8/100km, 2. ve 3. ayda 4.2/100km, şimdi ise 5.4/100km

Tolga KARACA link' Alıntı:
Kulakları çınlasın İzmirli bir arkadaşımız ş.içinde 5.5l/100km ortalamayla gezebiliyor.

Dahası var mı?

Yok :)

Üstelik kendini kastığını da hiç sanmam.

AEE25 link' Alıntı:
Ben 1.5 105hp Megane ile bir depo ile 1250km yol yapıyordum.. Şimdi Astra 1.3 95hp bir depo ile şehir içi 1.100 - 1.150km yol yapıyordum ilk zamanlar,

Megane hangi seri? Olaya bir depo ile yapılan km olarak bakmamak gerek çünkü biri 55 lt iken diğeri 65 olabilir.

Megane 2008 modeldi.. Ben ortalamadan pay biciyorum..

eketen link' Alıntı:
yakitta cok fark olmaz 0.5 i gecmez yani fark guclu bir motor olmasina gerek yok 105-110 hp lik  olsa 270 gibi tork ciksa arac cok rahatlar aslinda cunku yuku agir mesela taksilerde denk geldigim 90 lik multijetler guclu hissettiriyor

Tam bilmiyorum ama pazarlamacı arkadaşlarda Megane oluyor genelde,  yanılmıyorsam 65 litre civarıydı depoları.

Renault dizelleri güzel, zaten kasa da hafif : iyi performans / tüketim

Engin_T link' Alıntı:
Herkese merhabalar, konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama yanlış yere açtıysam affola :) Sizlerden astra j cdti 95hp performansı hakkında bilgi almak istiyorum. Şu an 2011 model punto evo 1.3mjet 75 hp kullanıyorum hızlanma olarak beni tatmin ediyor merak ettiğim 95hp bu kasa için yeterlimidir, puntodan sonra astra için ağır kalıyor dermiyim? İnternetten okuduğum çoğu konuda astra için 1.3 motor yetersiz kalıyor gibi yazılar okudum özellikle yokuşlarda bayılıyor gibi yazılar yazmışlar, dizel araçlar elbette turbo açılmadığı zaman hantaldır hepsi ama astrada turboyu açtıktan sonra böyle sıkıntılar yaşanıyor mu? Kullanıcı arkadaşlardan tecrübelerini bekliyorum :) Şimdiden teşşekürler :)

Merhaba. Sitede ki diğer arkadaşlar umarım alınmazlar ama 1.3 de performans denen hiçbir şey yok:s piyasada gördüğünüz bütün dizellerin sizi geçmesinin yanı sıra çoğu güçsüz benzinliler dahi geçecektir.. roll kalkış ara hızlanma her şey dahil:) ben aldım kendim 1 ay sabredebildim sıfır almıştım hemde...

Geri