Astra J Cdti Performansı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Engin_T
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Cdti Performansı?

Gökhan_55 link' Alıntı:
Merhaba. Sitede ki diğer arkadaşlar umarım alınmazlar ama 1.3 de performans denen hiçbir şey yok:s piyasada gördüğünüz bütün dizellerin sizi geçmesinin yanı sıra çoğu güçsüz benzinliler dahi geçecektir.. roll kalkış ara hızlanma her şey dahil:) ben aldım kendim 1 ay sabredebildim sıfır almıştım hemde...
alınmak değil zaten dizel aracı diğer dizeller ile karşılaştırıyoruz saygılı bir şekilde herkes yorumunu yaparsa
objektif yorumlar çıkmış olur ortaya

1.3 zaten performans aracı değil Gökhan, ekonomi için beklentiyi karşılıyor mu evet karşılıyor amaç bu
ekonomiye ek olarak tasarım, güvenlik, donanım beklentiyi karşılıyor mu fazlasıyla
1.5 megane 1.3 den daha seridir ama içine oturunca kağıttan yapılmış bir araca binmiş gibi olursunuz
virajlarda uçacak hissine kapılırsınız ayrıca bizdeki gibi sağlam çelik barları da konforu da hissetmeyince
1.3 astra j diğer müdavimlerine göre bir adım öne geçiyor, 1.3 de abartıldığı gibi gitmiyor çekmiyor değil
normal kullanım için tatmin edici birden çok etmeni göz önünce bulundurmak lazım

arkadaslar gercekler acı ama 1.3 dizel astralarda perforsman denilen sey yok.cok komiktirki dik bi yokusta araba cekmiyo ve stop etti bizzat ben yasadim atma matma yok!! 2-3 kere kontak cevirip cikmaya calistim yine cikamadim ve araba bostu!!o saatten sora aractan sogudum ama aldım bi kere 60 ay krediyede baglandim mecbur bi sure binicem,Allahtan araba kimse yoktu yemin ederim utanirdim yani az diil 50 kagit para verildi bu arabaya dizel olmasi icin bu kasaya bu motor ve tork konulmus diye dusunuyorum bence bu motor  beygir tork uclusu bu  gruptaki araclar icin diil bunu bi kabul edelim bastan!!bence bu grupta motor en az 1.5 tork da en az 220 cibarinda olmali hadi 95 beygir ok dedik diyelim!!birinci vites yok,2den basliyo vitesler benim gozumde.sunu demeyin lutfen 200 beygir arabadan inip buna binersen boyle dusunursun falan diye. her arabayi kendi segmentinde degerlendiriyorum. son hizda duz yolda 180 gordum 5 kisi varken... yarismiyoruz kimseyle caddede ama gitmiyo araba bunu bi kabul edelim...ayrica ogun biraz zorladim 15 dakka devirli kullandim arabayi 3 devirden dusmeden yani eve bi geldim doğan arabalar gibi fan calisiyo!!! yakit tuketimi de hic ole soylenildigi gibi degil yani suan 7.0den asagi dusmuyo her nekadar dikkat ederek vites degistirsemde.yani sonuc olarak dizel alacaklar bu arabayi kendi kriterlerini belirleyip oyle alsinlar. tipi fena degil evet aracin grubundakilere gore bende ona aldanip aldim ama bu motorda bu arabayi almak yurek istiyo..leon veya golf kasa degistirmiycek olsa onlarin dizelleri daha alinabilir araclar ozelliklede tasarim olarak leon.buarada marka fanatikligim yoktur hemen hemen her marka aracimiz da oldu diyebilirim kiadan renodan toyotasindan vs vs. tutun AUDİ 2.0TFSİ QUATTRO DSG ye kadar!!NOT:(aracim suan 1000 km civarinda ve 25 gunluk)... uzun oldu ama bidaha asla segmentine gore kucuk motorlu bi araba almam kredili olmasa cok zarar etmesem suan ilana vericem ben diyim siz anlayin ALACAKLAR 2 kere diil 22 kere dusunsun 1.3 dizel icin!!

Sıfır km Astra H CDTi aldım. Ancak 1 sene dayanabildim araba bana işkence ediyordu resmen. Özellikle ş.içi bana göre eziyet idi aracı kullanmak. Bunun yanı sıra su içinde yarım litre fazlası vardı bir corolla d4d ye veyahut megane dCi ye göre. Kısaca bu motordan ne performans nede ekonomi alamadım. Ha tok, ve sürüş dinamikleri çok iyi bir araba idi o başka. Ama motor kesinlikle vasattı.

O saatten sonra kimse bana 1,3CDTi motorlu bir araç aldıramaz. Lütfen dizelci kardeşlerimiz alınmasın benim kendi yorumum budur.

J kasada ise motor 5PS güçlendi ancak kasa bunun nispetinde daha fazla ağırlaştı. Performans olarak H kasadan daha iyi değil. Yalnız ne yaptılarsa anlamadım araç dCi ve d4-d tüketimini yakalamış, daha az yakıyor. Sanırım rüzgar sürtünme katsayısı ve daha düzgün şanzıman oranlarından ötürü...

lidercck link' Alıntı:
arkadaslar gercekler acı ama 1.3 dizel astralarda perforsman denilen sey yok.cok komiktirki dik bi yokusta araba cekmiyo ve stop etti bizzat ben yasadim atma matma yok!! 2-3 kere kontak cevirip cikmaya calistim yine cikamadim ve araba bostu!!o saatten sora aractan sogudum ama aldım bi kere 60 ay krediyede baglandim mecbur bi sure binicem,Allahtan araba kimse yoktu yemin ederim utanirdim yani az diil 50 kagit para verildi bu arabaya dizel olmasi icin bu kasaya bu motor ve tork konulmus diye dusunuyorum bence bu motor  beygir tork uclusu bu  gruptaki araclar icin diil bunu bi kabul edelim bastan!!bence bu grupta motor en az 1.5 tork da en az 220 cibarinda olmali hadi 95 beygir ok dedik diyelim!!birinci vites yok,2den basliyo vitesler benim gozumde.sunu demeyin lutfen 200 beygir arabadan inip buna binersen boyle dusunursun falan diye. her arabayi kendi segmentinde degerlendiriyorum. son hizda duz yolda 180 gordum 5 kisi varken... yarismiyoruz kimseyle caddede ama gitmiyo araba bunu bi kabul edelim...ayrica ogun biraz zorladim 15 dakka devirli kullandim arabayi 3 devirden dusmeden yani eve bi geldim doğan arabalar gibi fan calisiyo!!! yakit tuketimi de hic ole soylenildigi gibi degil yani suan 7.0den asagi dusmuyo her nekadar dikkat ederek vites degistirsemde.yani sonuc olarak dizel alacaklar bu arabayi kendi kriterlerini belirleyip oyle alsinlar. tipi fena degil evet aracin grubundakilere gore bende ona aldanip aldim ama bu motorda bu arabayi almak yurek istiyo..leon veya golf kasa degistirmiycek olsa onlarin dizelleri daha alinabilir araclar ozelliklede tasarim olarak leon.buarada marka fanatikligim yoktur hemen hemen her marka aracimiz da oldu diyebilirim kiadan renodan toyotasindan vs vs. tutun AUDİ 2.0TFSİ QUATTRO DSG ye kadar!!NOT:(aracim suan 1000 km civarinda ve 25 gunluk)... uzun oldu ama bidaha asla segmentine gore kucuk motorlu bi araba almam kredili olmasa cok zarar etmesem suan ilana vericem ben diyim siz anlayin ALACAKLAR 2 kere diil 22 kere dusunsun 1.3 dizel icin!!
şahsi görüşünüzdür saygı duyarım ama
ben 1.3 dizel kullanıcısı olarak yazdıklarınızın büyük bir bölümüne katılmıyorum
ևok kez düşündüm tekrar düşünsem tekrar 1.3 cdti alırdım şu an ki motor itibariyle konuşuyorum
2 sene olmadı aracım ama 35 bin km yaptım bu araç ile hiç de üzülmedim
araç zaten performans aracı olduğunu iddia etmiyor zaten, alt devirlerde performans düşük ama 
kendi segmentinde tercih edilebilecek en iyi alternatifdir bence, normal kullanım için idealdir
daha güçlü dizel motor gelicek 1-2 sene içerisinde yakıt tüketimi performans olarak o zaman
1.3 dizel ile karşılaştırma yapılabilir o ama şu an itibariyle benim görüşüm bu yönde
kimseyi de yanlış yönlendirmem ben kendi ihtayaç ve kullanım tarzıma göre yorum yaptım

burada sn. Engin_T'nin yapması gereken aracı test edip önceliğinin ne olduğunu belirleyip
ona göre karar vermek olacaktır.

Valla ben Oğuz'un 1.3'ünü kullanmadan önce açıkçası önyargılıydım, lakin kullanınca ve benim 1.4T Active Select'imle karşılıklı rolling yapınca kişisel fikrim arabanın gayet başarılı olduğu. Ekonomi zaten bu arabanın en güçlü tarafı ki Oğuz'da gördüğüm rakamlar bu arabayı bilinçli kullanınca ortalama ve anlık tüketim değerlerinin gerçekten yerlerde süründüğünü kanıtladı bana. ((:

Ha şimdi arabamı değiştirirsem direkt 1.3 dizel alacağım deli gibi kilometre yapmak için, gönül rahatlığıyla hemde, sonra fıstık benim olacak,vurucam kırbacı vurucam kırbacı. ((:

Aynen katılıyorum. Senelerce şahin doğan lara binildi. hala daha yollarda çokca var. Keza Toros larda öyle. Bu araba onlardan da zayıf değil ya. Stop etme, yokuş çıkmama konusu da bence sizin önceki tarzınızla kullanmaya çalıştığınız için. 1100 kg lık 80 beygir 3000 devirde 128Nm tork sunabilen Optima sıkıntı çıkartmıyorken 1750 devirde 190Nm sunan araç sorun çıkartmaz.

eketen link' Alıntı:
şimdi fıstık sensin  011zaa

Active Select-Shell ortaklığı tarafından kırbaçlanıyorum gerçektende. ((:

GNSpower link' Alıntı:
Active Select-Shell ortaklığı tarafından kırbaçlanıyorum gerçektende. ((:

Bu ortaklık aramıza karbon kağıdı koymuş  :-\

eketen link' Alıntı:
Aynen katılıyorum. Senelerce şahin doğan lara binildi. hala daha yollarda çokca var. Keza Toros larda öyle. Bu araba onlardan da zayıf değil ya. Stop etme, yokuş çıkmama konusu da bence sizin önceki tarzınızla kullanmaya çalıştığınız için. 1100 kg lık 80 beygir 3000 devirde 128Nm tork sunabilen Optima sıkıntı çıkartmıyorken 1750 devirde 190Nm sunan araç sorun çıkartmaz.

Optima nın testini hatırladımda.. Hey gidi günler, Oto Haber in kapağında "Bu motor bu kasayı çeker" yazıyordu  :)

Geri