Ynt: İlk Gün İzlenimlerimiz
Nihayet 1 aylık bir aranın ardından dün aracımı teslim aldım. Bayiye giderken çok heycanlıydım, bu heycanı bir de ÖSS sınavına giderken yaşamıştım en son, endişeyle karışık bir heycan duygusu bu. Endişem ise ilk kez manuel bir araç alıyor olmamdı.Bayide işlemelri hallettik sonra araca ilk bindiğimde, gerçekten de bir uçağın kokpitine oturmuş gibi hissettim, ön konsol çok yukardaydı, aracın bırakın en önünü, beyaz kaputu bile göremiyorum. (ki 206 da aracın en önü bile rahatlıkla gözüküyordu

)Yalnız aracı bana tanıtan arkadaş, biraz bitsede gitsek modundaydı gibi geldi bana, ' işte şuda şöyle şu düğme bu işe yarıyo' gibilernden sözlerle anlattı, bende zaten forumdanda yeterli bilgiye sahip olduğumdan üstünde çok durmadım, bir an önce yola çıkmak istiyordum.
Aracı çalıştırıp 1. vitese attığım an ile, şirkete ulaşmam arasında geçen süre de gerçekten de çok heycanlıydım, bir gözüm araçta bir gözüm ise devir göstergesindeydi, gösterge 2500 ü geçtiği an vites değiştrdim. Motor sesini de rahat duyabilmek için radyoyu bile açmadım.Bu arada motor bekledğimden daha sessizdi, aracın içine zaten neredeyse hiç gelmeyen motor sesi, dışardan da rahatsız edici değildi.şirkete geldiğimde, gözler benim arabadydı

Ortağımızn kızı, kendisinde rocco var, benim aracı gördüğünde beklediğinden güzel olduğun söyledi.Fakat araca binip cycloneun özelliklerini, özellikle de geri görüş kamerası ve tv özelliklerini gördüğünde verdiği 'OHAAAAA' tepkisi,beni hem mutlu etti, hemde iyiki bu aracı almışım dedirtti

Akşam eve dönüşte ise olmasını en son isteyeceğim şey oldu, çok dik bir yokuşta aracı stop ettirdim. Biraz da o anki panikle, aracı ışıkları sönmeden çalıştrdım, bir de orda sövdüm

Fakat kontağı kapatıp tekrar açtıımda, park freninin otomatik devreye girmesi beni çok mutlu etti,yoksa o an aracı kaldırabileceğimi pek sanmıoyrdum

Evden işe olan güzergahım genelde yoğun trafik olduğundan, sürekli dur kalk yaptım, ayağım debriyaja biraz alıştı. Sıkıntısız geçen bir günden sonra eve geldiğimde ise kendimi çok yorgun hissettim, herhalde kendimi gün boyunca kastığımdan dolayı yaşadığım bi yorgunluktu, halı saha maçından gelmiş gibiydim sanki

Aracımla ilk günüm böyle geçti.
Araçta kafama takılan ir kaç soru var, bunları birçoğu forumda konuşuldu, henüz incelem frsatım olmadı , ben yinede yaziim dedim:
1-Radyo kanalları neden sürekli değişiyor?
2-Aracı özellikle rampalarda park freni ile kaldırsak,uzun vadede araca zararı olurmu?
3-Yol bilgisayarında, kalan yağ oranı kalitesi %88 gibi bir yazı çıktı,bunun anlamı nedir?
4-Birde şunu merak ediyorum, araç çok yavaşladığı zaman ve yokuş aşağı inerken aracı hep boş vitese atıyorum,sonra duruma göre vites düşürüyorum yada yükseltiyorum,bunun araca bir zararı olurmU?
Araç şuan 80 km civarında,ortalama yakıt tüketimi de 8.6 yı gösteriyor 011zaa YÖksek olduğunu biliyorum fakat şuan onu düşünecek durumda değilim, kendimi tamamen araca alışmaya adadım

Bu benim vites geçişlerini tam ayarlayamamamdan, birde kalkışlarda kavrama olayına henüz alışamamamdan kaynaklanıyo diye düşünüyorum.
Aracı almayı düşünenlerin aklındaki soru, aracın performansı, bence gayet yeterli,kalkışlarda çok hantal fln değil , ama ben aracı henüz yavaş kaldırdığım için benim yorumum ne kadar doğru olur bilemem. İlerde araca iyice alıştığımda daha farklı yorumlar yapabilrm. şimdili aklıma gelenler bunlar...