Astra J İlk Gün İzlenimlerimiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan duanka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İlk Gün İzlenimlerimiz

HaKaN link' Alıntı:
sn efeyaya aracınız cosmo ve cylone takılı benim gibi
araç cosmo olunca cyclonun bluetooth unu kullanamıyorsunuz, sadec araç bluetooth unu kullanabilirsiniz
aksai takdirde aracın beyni karışıyor
Araç ayarlarından telefonunuz ile aracı eşleştirin, bu konuda videolarım var bakabilirsiniz
sonra araç üzerinde sol altta phone tuşu var
oradan telefon rehberini görüp ya da son aramaları görüp arama yapabilirsiniz
gelen arama zaten otomatik ya da direksyondaki telefon tuşuna basarsanız yanıtlayabilirsiniz gelen aramayı

hakan bey ben de sizdekinin tam tersi arabaya telefonumu tanıtamıyorum. necvoxun bluetoothunu kullanıyorum hep

Hakan bey bende navigasyon cihazı falan yok cd 400 normal teyp var ingilizce olması sıkıntı yaratıyor.dediğim rakamları yanlış anlıyor.

erdem link' Alıntı:
[quote author=HaKaN link=topic=342.msg26500#msg26500 date=1302966821]
sn efeyaya aracınız cosmo ve cylone takılı benim gibi
araç cosmo olunca cyclonun bluetooth unu kullanamıyorsunuz, sadec araç bluetooth unu kullanabilirsiniz
aksai takdirde aracın beyni karışıyor
Araç ayarlarından telefonunuz ile aracı eşleştirin, bu konuda videolarım var bakabilirsiniz
sonra araç üzerinde sol altta phone tuşu var
oradan telefon rehberini görüp ya da son aramaları görüp arama yapabilirsiniz
gelen arama zaten otomatik ya da direksyondaki telefon tuşuna basarsanız yanıtlayabilirsiniz gelen aramayı

hakan bey ben de sizdekinin tam tersi arabaya telefonumu tanıtamıyorum. necvoxun bluetoothunu kullanıyorum hep
[/quote]
necvox da bluetooth u çok rahat kullanıyorum ama rehber koplayanabiliyor mu acaba?

erdem link' Alıntı:
[quote author=markopasa86 link=topic=342.msg26463#msg26463 date=1302947017]
[quote author=erdem link=topic=342.msg26456#msg26456 date=1302944194]
[quote author=markopasa86 link=topic=342.msg26429#msg26429 date=1302939022]
Aslında dün aracı stop ettirdiğim yokuş baya dikti, bende yokuşta kalkış desteği burda da yeter dedim, el frenini çekmedim, fakat arac hafif geriye kaydığında biraz da panikle tabi debriyajdan ayağımı fazla çekince stop etti, Kontağı kapatıp açtığımda, el freni otomatik devreye girdiğinden o şekilde kaldrdım arabayı, yoksa bende heryerde kullanmak istemiyorum el frenini. Yokuş aşağı boşa alma olayında aslında sormak istediğim, bazıları bu tür durumlarda frenlerin boşalabileceğini fln söyler, varmı böyle bir olay ? Yoksa yakıtında fln değilim işin.

kontağı kapatınca el frenini herkesin arabasında otomatik olarak devreye giriyormu? ya da bunu aktive etmek için bir ayar mı var? ben hep kendim çekiyorum.
[/quote]
Ben normalde kontağı kapatmadan vitesi boşa alıp, daha sonra park frenini bir kez kaldırıp kontağı kapatırım. Dün ilk kez aracı stop ettirp, sonra kontağı kapayıp açınca, kırmızı P ışığı yanıyorudu , kendi kendine devreye girdi sanırım. Bugün birde kontağı Park frenini kaldırmadan kapatıp açıcam, bakalım kendisi yine devreye giriyormu.
[/quote]

o gördüğünüz P ışığı araç ilk çalışırken yanan kontrol ışığı olmasın?
[/quote]
yok erdem bey bahsettiğim p, kırmızı park freni göstergesi, zaten park frenini kaldırınca yanıyor, indrnce sönüyor  :)

Arkadaşlar aracımı dun akşam teslim aldım bugun de işe git gel vs toplamda 50-60 km yol kat ettim

Belki kısa mesafe yaptım ama ilk yorumlarımı paylaşmak istiyorum

araç sport 1.3 siyah

oncelikle hep bahsedilen ruzgar sesi varmı dye radyo yu kapatıp 120 cıvarı hızlarda seyir ettim ve gerçekten camı açıp kafamı dışarı çıkarınca inanılmaz bir ruzgar sesi duydum :)

daha sonra camı kapatıp aracın içinde dinledim ki ne ses ne bişey, eski aracım jetta idi bence yol sesi olarak astra mükemmel jettaya ve sınıfına göre

ayrıca ilk dizel arabam ve beklediğim motor sesi de araç içinde çok çok az hiç beklemediğim kadar az

yine eski aracım 1.6 benzinli 102 bg jetta ya göre (artık kasa daha mı hafiftır) kesinlikle performans sıkıntıısı çekmedim 1.3 bu kasayı kalırmaz soyleyenlere hiç kulak asılmamalı aracın performansı super otesi ( hız yapacagım çok atak olsun vs gibi dusunen i kesmez standart kullanım için zaten boyle dusunenin bu arabayı alması sonucu yaptıkları kotu yormlarda zaten yanlış tercihler içine dustukları en basından belli git beniznli 180 bg al)

iç dizayn ışıklandırma bir harika insanların dış gorunuse de donup bakması beni çok mutlu etti

yakıtım ilk 50 km için 8 litre. inş hedefim 5.5 ist şehir içi

aracın en sevdiğim özelliği suspansiyonları- yol tutuşu çukurlari inanılmaz emiyor adeta çukurdan geçtğinizi bile anlamıyorusunuz (jettadan daha iyi )
onden parkların yanık halini çok seviyorum guzel bir dizayn olmuş karartılmış farlar da çok hoş
aracın en sevmediğim özelliği yokuş kalkış desteği araba bu sistemde gıcırdıyor (bir turlu alışamadım 3kez istop ettirdim dik yokuşta bakalım 50 yaşındaki babam bu teknoloji harikası arabaya nasıl alışacak)
ayrıca arka koltuklardaki diz mesafesi ve arkanın biraz ufaklıgı da gozume çarptı

genel olarak mukemmel bir tercih oldugunu anlayarak arabama aşık oldum

aracınız hayırlı olsun sayın bsertkol, güle güle kullanın. Benimde ilk manuel ve ilk dizel aracımdı bu, ilk gün ort.tüketim 8.1 idi, şuan 730 km de ortl. 6.4 e düştü, bikaç gündür sabitlendi. Sanırım en son 5.9-6.0 gibi biyerde kemikleşicek. Bu yokuşta kaldırma olayı benm de çok canımı yaktı, çok dik yokuşlarda istop ediyorum arabayı(daha sonra elektronik park freni devreye girdiinden biraz zorlanıp kalkıyo araba) fakat bu yokuş kalkış desteğindemi , benm kullanımmdan mı bilmiyorum, debriyajdan fazla çekmememe rağmen yarım debriyajda araç istop ediyor. Sanırım zamanla alışıcaz.Aracınıza yakın zamanda bir de navigasyon taktrmanızı tefsiye ederim, o mükemmel görünümlü orta konsolu tamamlıyor bence:) Tekrardan hayırlı olsun

arabanızı güle güle kullanın sn. bsertkol

Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.

Kalkış destek sistemi demek ki bazı anlarda köstek de olabiliyor, bunu için ayağı frenden çekip yavaş yavaş yarım debriyaj yapmak gerek, araç freni tamamen bırakınca da tam kavrama yaptırıp kalkarsınız ancak alışkanlık gerektiren, ömrü tartışma konusu olan baskı sistemi için pek de iyi olmayan bir durum.

yeteri kadar gaz pedalına yüklendiğin zaman ne bayırda ne başka bir durumda sıkıntı yok bence. yokuş kalkış desteği başarılı greatt

bugun ist den çıkıp otobanda 150 km yol giderek edirneye geldim ve arabanın uzun yolda da çok konforlu araba oldugunu anladım

arabam su an 300 km oldu evden çıkmadan once km yi ve yakıt tuketimini sıfırladım genelde 100-110 km hız ile 2-500 3000 devir 4.vites te geldim ki arabanın motoru açılsın biraz diye
çok nadir 120 ye çıktık 5. viteste

edirneye vardıgımda birde ne göreyim ortalama yakıtım 4.6 lt gözlerim yaşardı :)  1 kısı bagaj boş klima hiç açılmadı

yokuş kalkış desteginde bir öceki yazdıgım yorumların hepsini siliyorum inanılmaz bir icat en sonunda alıştım :) çok kullanışlı
ve uzun yolda motor sesi daha az şehir içine  göre

ama arka diz mesafesi halen dar olarak nitelendiriyorum bu konda fikrim değişmedi malesef :(

Geri