Ynt: Astra J Lpg Montajı
Daha once Astra ve İnsignia'nin LPG li olarak gelmemesinin sebebi yasal mevzuat olarak belirtilmisti, eger insignia LPG li olarak makul bir fiyata ( benzinli + 4.000tl ye kadar) gelirse satis patlamasi yapar
rahmitanir link' Alıntı:Merhabalar,
1.4t astra araca lpg takılabilir fikri bile beni çok cezbettiğinden bu aracı detaylı araştırdım.
İzmir Arkas Otomotiv Servis ve Ticaret A.ş.'den ilgili bir satış temsilcisi ile yaptığım uzun yazışmaları burada paylaşmak istiyorum.
kendilerine 1.4t motorun LPG ile uyumunu sorduğumda aşağıdaki gibi bir cevap aldım:
"Astra 1.4t LPG dönüşümü ile ilgili olarak Opelâin onayladığı herhangi bir marka bulunmamaktadır. Söz konusu araca LPG dönüşümü yapıldığında araç garanti kapsamı dışında kalmaktadır. Belirttiğiniz marka (landirenzo) veya diğer markalarda LPG dönüşümü yapıldığında söz konusu markalar kendi garantilerini vermektedir. Ancak bu durum Opelâi bağlamamaktadır. Bir ihtilafa düşmeniz durumunda masrafları sizin karşılamanız gerekmektedir. Bu noktada size önerebileceğim durum; LPG dönüşümü yaptıracaksanız araştırmanızı iyi yapmanız ve garantilerinizi yazılı olarak almanızdır.
Bununla birlikte yakın bir zaman dilimi içinde Opel Insignia aracımızın 1.4T 140PS Edition Elegance donanım seviyesi düz vites modelinde fakrika çıkışlı, orjinal ve garantili LPG dönüşümü yapılmış araçları gelecektir. Bu araçları da bekleyebilirsiniz."
Buna karşılık olarak, Opel'in Almanya, İspanya ve Portekiz gibi ülkelerde hem insignia hem astra 1.4t motor fabrika çıkışı LPG ile satıldığını belirttim. Ve de türkiyede satılan benzinli 1.4T'lerin LPG dönüşümüne direk uyumlu olup olmadığını sordum (supaplar açısından). Ya da astra 1.4t fabrika çıkışı LPG'li TR'ye gelir mi diye sordum. Yanıtları da aşağıdaki gibi oldu:
"2014 yılı içerisinde Astra modelimizde LPGâli araç getirme planımız bulunmamaktadır.
LPG sistemine sahip araçlarımızın motorlarında dayanıklılığı arttırmak için özel olarak güçlendirilmiş supap ve supap yuvaları mevcuttur."
Yani kısacası, 1.4T motor ile TR'de satılan hem insignia hem de astra'lara tüp takılırsa, supap'la 30-40.000 km sonra erimesi çok olası...
Satış temsilcisinin güçlendirilmiş diye lanse ettiği supap ve supap yatakları TR'de bulunur mu? tartışılır...
Ama Insignia 1.4T fabrika çıkışı LPG'nin TR'ye gelecek olması da birşeydir...
Daha once Astra ve İnsignia'nin LPG li olarak gelmemesinin sebebi yasal mevzuat olarak belirtilmisti, eger insignia LPG li olarak makul bir fiyata ( benzinli + 4.000tl ye kadar) gelirse satis patlamasi yapar