Astra j Motor Kilitlenmesi yada Cruse Controlün Devreden Çıkması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akın2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra j Motor Kilitlenmesi yada Cruse Controlün Devreden Çıkması

Akın bey düzelecek bi problem olduguna inanarak geçmiş olsun dileklerimle

Akın arkadaşım geçmiş olsun,lakin bu tür durumlar beni korkutmuyor değil.Çünkü yazın tatile çıkacağım ve 10 aylık bir bebeğim var.Rezil olmasın ortalarda,inşallah kimse birdaha bu tip durumlarla karşılaşmaz.Bir arkadaşım kalkarken arabanın titrediğinden bahsetmişti,bazen bende kalkerken titretiyorum arabayı,ama acemi olduğumdan değil, anlamadım.Bu durumu herkes yaşıyor mu merak ettim.

herkesde çıkcak diye bir durum yok hüsnü bey 25000 km ye geldi nerdeyse böyle bir problem yaşamadı

astraowner link' Alıntı:
herkesde çıkcak diye bir durum yok hüsnü bey 25000 km ye geldi nerdeyse böyle bir problem yaşamadı
evet ama temkinli olmak gerekiyor. örneğin su alma başta onun aracında yoktu sonra paatttt  onda da çıktı. zaten dikkat edin bir arıza birimizin aracında çıkıyor sonra hoooppp  hepimizin aracına sirayet ediyor. bugün akşam servise gideceğim sonucu paylaşacağım

akın link' Alıntı:
[quote author=astraowner link=topic=1045.msg22405#msg22405 date=1301907550]
evet ama temkinli olmak gerekiyor. örneğin su alma başta onun aracında yoktu sonra paatttt  onda da çıktı. zaten dikkat edin bir arıza birimizin aracında çıkıyor sonra hoooppp  hepimizin aracına sirayet ediyor. bugün akşam servise gideceğim sonucu paylaşacağım
[/quote]
evet katılıyorum size yanlız şu bana garip geliyor 2 tane 2011 dizel araç aynı km de aynı hatayı veriyor hakan bey de sanırım 8000 km deydi sizde 8000 çok düşündürücüü bir durum umarım aynı sorun ise garantiden değişir ve aracınızda başka sorun yaşamazsınız

Arkadaşlar Akçay daki kısa mesafelerde pek dikkatimi çekmediyse de dün İzmir deyken birşey farkettim; ışıklarda 1. vitese takarken araba az da olsa (yarım santim kadar) ileri hareket ediyordu, üstelik hareket esnasında debriyaj hayli dipte kavrıyor.

Arkadaşların sorunlarını da göz önüne alıp "acaba debriyaj yeterince iyi ayırmadığı ve çok dipte kavradığı için farkında olmadan baskıyı mı bitiriyoruz" diye düşündüm, 3000km de yağ/yağ filtremi değiştirirken konuyu servise danışacağım..

Esmerce link' Alıntı:
Arkadaşlar Akçay daki kısa mesafelerde pek dikkatimi çekmediyse de dün İzmir deyken birşey farkettim; ışıklarda 1. vitese takarken araba az da olsa (yarım santim kadar) ileri hareket ediyordu, üstelik hareket esnasında debriyaj hayli dipte kavrıyor.

Arkadaşların sorunlarını da göz önüne alıp "acaba debriyaj yeterince iyi ayırmadığı ve çok dipte kavradığı için farkında olmadan baskıyı mı bitiriyoruz" diye düşündüm, 3000km de yağ/yağ filtremi değiştirirken konuyu servise danışacağım..
az da olsa ileri kayma benim araçta da var...

Geçmiş olsun İnşallah garantiden halledilebilir.
Benim aracında balataların bitmesine 2500km kaldı  :) Perşembe ilk defa uzun yola çıkıcam şansya kesin benim balatada orda biter :)

akın link' Alıntı:
[quote author=Esmerce link=topic=1045.msg22416#msg22416 date=1301909380]

az da olsa ileri kayma benim araçta da var...
[/quote]
Eyvah eyvah.. Umarım kesin bir sorun göstergesi değildir çünkü şimdi hatırladığım kadarıyla Corolla mda da benzer -fabrika çıkışı- sorun vardı ve zaman içinde ağırlaşan arıza yüzünden şanzıman komple değişmişti.

Geri