Farlar internetten 2.el Focus Titanıum x mercekli far olarak alınmış.Fakat istemedende olsa son derece kusurlarla dolu bir far edinilmiş.
Farları masaya yatırdık. masraf açılmasın istenilmişti ama yapacak bişi yoktu.Far camı beni epey uğraştırdı ama gayet iyi parlatabildim.Zımpara yapılmadı parlatıldı.İşte detaylar.
Farları sökmeden resimlemeyi düşünemedim camı sökünce aklıma geldi.Camın hemen her karesi aynen böyle is pus yapışkan isi vesaire ne aranırsa mevcuttu.
Çerçeveye akıtılmış yapıştırıcıyı sıyırmaya çalışmışlar.
Adaptif ayar motoru sökülmüş ve merceğin ayarını sabitlemek için far tasının sabitleme tırnagını takmayıp silikon ile sabitleyip ayar tutturmaya çalışmışlar.
Motor sökük olduğu için mercek saga sola oynamasın diye beyaz silikonla sabitlemeye çalışılmış.
İlk etapta mercekleri temizleyip takacaktım ama perdeye zarar verilmiş.Nokta gibi kısımın üst çizgiyi oluşturan bölümden eğilmişti.Kenar sabitleme yerleride eğikti.Düzeltmeye çalışmanın aöıkcası pek anlamı yoktu.El mahkum mercekler değişecekti.
Ayrıca içinede su almış.Ve sıcak silikon damaları tepe oluşturmuş.
Valeo bi-xenon mercek takıldı ve çerçevsi mecburen orjinal vida yerinden dolayı iri kıyım altlı üstlü 2 vida ile sabitlendi ve destek amaçlı silikonlama ile tornavida yardımı ile iyice sıvazlandı.görüntü biraz kötü ama silikonu yedirmek lazım.Karnı epey acıkmış.
Tırnaklar olması gerektiği gibi yerine sabitlendi.
Ve sonuç.Mercek şapkası orjinal.İç şapkada orjinal mercekten çıkarılıp yeni merceğe sabitlendi.
Kullanılan 4300k ama tam halojen sarısı ben çok sevdim bu tonu ve hoş bir xenon rengi çok iyi fakat kalite bence sıfır.Şimdilik mecburen bunları tıraşlayıp odaklmasını yaptırdım ama sağ taraf ampul odagı sol taraf kadar düzgün olmadı.Far ayarıda bu nedenle tam olamadı.Daha sonra D2s ampul ve çevirici alınıp takılacak ve tekrar ayar yapılacak.
Duvar resimlerimiz.Sağ taraf odaklama sorunu nedeniyle bu şekilde olmak zorunda.Çizğimide sorun yok.Ampul odagı üst kenara denk geliyor.
Uzunlar halojen ile birlikte.
Bilahire gündüz araç üzerinde resimlenecek.