babam cıldırdı!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan O.A.G
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende küçük ufacıktım, babama böyle bir laf etmiştim ve babamda baban gibi cevap vermişti. büyüdüm otomu alırken zevk anlayışımdan ziyade cebimle ilgili bir olay olduğunu çözdüm ve babama on numara hak verdim. mesela şimdi canım insignia istiyor ama cebim b.k yeme otur diyor...

şimdi benimde canım vectrayı sat aynı fiyata ikinci elden bmw z4 al diyor benimde cebim b.k yeme otur diyor..

yani alınsa canımıza uysak aslında her kez elindeki corsa astra vectra v.b leri satıp neler neler alır ama bu işin bin tane faktörü var ve canın çekme faktörü listenin en diplerinde

sen babanı sadece opel bayisine kadar götür önden koşarak gir içeri içerdeki satış danışmanlarına dobloyu söyle zaten gerisini onlara bırak baban o zman fiatı siler kafasından :) sen sadece herhangi bir opel satış bayisine gitmeyi kandır babanı ve test sürüşüne çıksın baban ki büyük olasılıkla farkları anlıyacaktır ... yol tutuşu olarak sınıfında en iyi araç combo c dir cadyy connect doblo yol tutuş konusunda gerideler ve bence hiçde yabana atılmayacak bir durum . özellik bakımından caddye nazaranla asr yok yol bilgisayarı yok bide otomatik şanzımanlı modeli yok :D yani ticaride comba yabana atılmayacak bir araç babanı ne yaz ne et burdaki yazılanları okut daha sonra opel bayisine gitmenizi için ver ara gazı ... doblonun bana göre tek artısı arkası çok yüksek olduğundan köylerde altı pek sürtmez ama çabuk dağılır ön takım vb parçaları . yolda güven vermez doblo kısaca ....
Bizimkiler combo b ayrıca doblo,kango tamamda transitle caddy den nasıl iyiymiş combonun yol tutuşu???ki connect çift makaslı diye biliyorum..
Bir yandan haklı buluyorum babanı bir yanda 8 senelik astra var bi bomba gibi her an arıza çıkarabilir:DBir yanda 1-2 senelik arabalar:)
Bence ne combo ne doblo Fiorino emotion ;)

Son düzenleme:
Babanıza kibarca aynı ücretlerde Doblo harici model bakalım deyin. Ben şirkette ticari versiyonunu epeyce kullandım demiyecem çünkü mecbur kalmadıkça benim elemana kullandırtıyordum. Kullanmak zorunda olduğum zamanlardada bir hayli tedirgin oluyordum. Yol tutuş, frenaj, güven hissi çok düşük bir araç. Genede bu olacaksa lastik konusunu es geçmeyin gerçekten söylenilen lastikler kötü. Umarım farklı bir alternatif bulursunuz.

Babanıza kibarca aynı ücretlerde Doblo harici model bakalım deyin. Ben şirkette ticari versiyonunu epeyce kullandım demiyecem çünkü mecbur kalmadıkça benim elemana kullandırtıyordum. Kullanmak zorunda olduğum zamanlardada bir hayli tedirgin oluyordum. Yol tutuş, frenaj, güven hissi çok düşük bir araç. Genede bu olacaksa lastik konusunu es geçmeyin gerçekten söylenilen lastikler kötü. Umarım farklı bir alternatif bulursunuz.

abicim yokki 21 bin ytl ye daha gzel arac..

Bizimkiler combo b ayrıca doblo,kango tamamda transitle caddy den nasıl iyiymiş combonun yol tutuşu???ki connect çift makaslı diye biliyorum..
Bir yandan haklı buluyorum babanı bir yanda 8 senelik astra var bi bomba gibi her an arıza çıkarabilir:DBir yanda 1-2 senelik arabalar:)
Bence ne combo ne doblo Fiorino emotion ;)

Güzel kardeşim Combo C oluyor 2005 2008 model arası :) comboyu üreten mühendis yarı ticari yarı binek otomobil havası katsın diye üretmiş ve süspansiyon sistemini ona göre yapmış yani arka kısımda makas yada sadece torsiyon yok travers üzerinde helezyon yay ve amortisör var caddy ve transit connectlerde arka kısım düz çubuk tarzı torsiyon üzerinde makas yaylar var yük çekme konusunda caddy transit connect de sorun çıkmaz kolay kolay makas kırmaz ama yol tutuşu ve konforda combo herzman bir adım daha önde anlatabilmişimdir umarım o ... yani makas yayla helezyon yay arasındaki yol tutuş farkı çok ... darkmoon nun da dediği gibi maddi yönden düşünülürse tabi doblo daha karlı olabilir tabi bütçe meselesi herşey ayağını yorganına göre uzatmak her zman daha karlı olur tabi... ama sıkıntı yoksa ben gene combo alın derim caddy çok pahalı ve parçalarıda çok pahalı connect desen hem araba pahalı hem parçası pahalı hem çok yakıyor :)

20 21 milyara 2.ci el temiz bi araç bulunabilir diye düşünüyorum araştırma yapmak lazım .

Liste fiyatları üzerinden bakarsak.
Fiat Doblo Combi 1.4 22.300 TL
Peugeot Bipper Combi 1.4 HDi 23.290 TL
Opel Combo City Plus 1,3 CDTİ ( 2008 sıfır ) 22.813 TL
Opel Combo Comfort 1,3 ( 2009 ) 24,380 TL
Pazarlıklarla 21 - 22.000 civarı alınabilir gibi. Son seçenek belki olmayabilir.
Son karar sizin. Bize saygı duymak düşer ve her ne alınırsa alınsın şimdiden hayırlı olsun. Allah kazadan beladan korusun.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim abicim..
birşey soracam,comboların benzinlisi varmı?

2003 204 modellerindeydi sanırım 1.6 80 beygirlik bir motora sahip bi üyemiz vardı ama tam emin değilim yok diye biliyorum cng ( doğalgazla çalışan araç ) li olarak var 1.6 diye biliyorum ...

bende vectra b2 de var,2007 doblo da var.
valla ben doblodan çok çok memnunum.Tam şehir içi kullanılacak aile arabası.
airbag,abs,klima,park sensörü,yol bilgisayarı,cd çalar falan hepsi var.hemde 1,9 multijet,vectra dan çok daha iyi gidiyo.park etmek kolay,sürmek kolay,şimdiye kadar da hiç bir sıkıntısı çıkmadı.En ufak bir yeri bile bozulmadı.120.000 km yi geçti ama hala 200 km/h kolayca çıkıyo.Trafikte kullanmasıda çok kolay,yüksektesin ve kocaman aynaları var.Kör nokta yok gibi.Kullanması çok keyifli bana göre.
Arkadaşlar arkası zıplıyor demiş,doğru.Uzun yolda sıkıntı yaratır,bu yüzden hafta sonları,uzun yola giderken,düğün dernek işlerinde vectra ya biniyorum.onun yeri ayrı.

Geri