Boya koruma, çizik giderme ve parlatma uygulamaları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bugraGT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Pasta cila hangi cizikleri giderebiliyor ki? Ben de yaptırmayı düşünüyorum. Derin olmayan cizikleri giderir mi hakikaten?

Bir de rutuş pasta ciladan sonra mı yapılıyor acaba? Taş attık izleri var bir sürü ön kaputta... Siyah ya bide çok belli oluyor...

araç bu durumda

Ekli dosyalar

• dsc_0224.webp
    dsc_0224.webp
    37.2 KB · Görüntüleme: 70
  • dsc_0220.webp
    dsc_0220.webp
    30.7 KB · Görüntüleme: 61
  • dsc_0222.webp
    dsc_0222.webp
    47.6 KB · Görüntüleme: 42
  • dsc_0223.webp
    dsc_0223.webp
    39.4 KB · Görüntüleme: 49
malesef araç çizikten öte durumda böle bir durumu tamamen kapatamassınız ama görünürlügü azalır.

bunun için 2 ayrı pasta aşaması şart agır ve hafif polish uygulanacak

ve hesaplı olması açısından 250ml lik şişesi olan ve yogun çiziklerin uzmanı menzerna markası aklıma ilk geleni.

*250ml menzerna s100 =çizikleri halleden ağır polish
*250ml menzerna po85 =ağır polishin bıraktıgı hareleri temizler
*compound ped= ağır pasta için
*polishin ped= hareleri gidermek için

bu baslık altında bir kaç sayfa önce bu ürünleri satan yerleri bildirdim oradan fiyatları bulabilirsiniz

ayrıca sanayide boyacı kendi pedi ile atsın demeyin hiç bir işe yaramayabilir :(

tekrar hatırlatıyım aracınızın ilk günki gibi olması çok zor çizikler fotolarda derin görünüyor
bu ürünler size tavsiye edecegim en iyi ürün.

meguiars almya kalkarsanız ağır polishi 1 litre ve çok pahalı + kargosuda artıyor:(

menzerna 250ml lik şişelerde yanlıs hatrlamıyorsam 3 lü 250 ml lik seti 21 gbp(ingiliz sterlini)

edit-----------------

s100
http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/Menzerna_Power_Gloss_POS100_250ml_1.html

po 85 re
http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/Menzerna_Final_Finish_PO85RE5_250ml_1.html

pedler bu linkte
http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/3M_Perfect-it_III_75mm_Pads_1.html

sizin ihtiyacınız olan yesil renkli agressive ped ve sarı polishing ped

pedler cırtlı ve bu tablalara yapışıyor tabla boyutu 73mm ve cırtlı

pedler 80mm onlarda cırtlı

uygulamayı yapacak kişide 73mm-75mm tabla varsa bu pedleri yapıştırabilir.

pedin boyutları kücüktür her alanda rahatca kullanmanız için ve her alanda daha ayrıntılı çalışmanızı saglar

uygulamayı yapacak kişinin işi uzar zorlaşır ama uygulama daha kesin sonuc verir

Lake Country 73mm Rotary Backing Plate M14
£9.32

3M Perfect-it III Polishing Pad Yellow 80mm
£3.02
3M Perfect-it III Compounding Pad Green 80mm
£3.66
Menzerna Power Gloss PO S100 - 250ml
£6.77 £6.77
Menzerna Final Finish PO 85 RE 5 - 250ml 1
£6.77

Tyresmoke Discount
-£2.22

Subtotal £27.32

Shipping (International Signed For Post) £8.90

Total £36.22

tüm malzemelerin fiyatları yukarda, indirim kodunu kullandım, vergisi düştü, kargosu kapınıza kadar eklendi

36,22gbp yaptı

85tl ye yakın bir karşılıgı var

Son düzenleme:
Buğra bey çok teşekkür ederim. uygulamayı kendim yapacağım. bana lazım olan sanırım bir de elektrikli alet. bu işlemi yapmadan biraz düşünüp karar vereceğim kısmi boya veya kaplatma ile ilgili. kaplatma hakkında bilginiz var mı başka önerileriniz ne olabilir.

kendiniz yapacaksanız birde polisaj makinesine ihtiyac duyarsınız profesyonel tipte devir ayarlı olanlardan onlarnda fiyat performans olarak en iyisini 130 a falan bulabilirsiniz

uygulamanın maliyeti 130 makina deseniz 85de ürünler 215 tl

kaplatma çok tutar kaliteli film olcak işçilik iyi olcak söküncede boya matlaşabilme ihtimali var

aracı boyatsanız satarken zor duruma düşüceksiniz:(

Hasan bey bana kalırsa aracın o kısmını boyatın derim. Çünkü gördüğüm kadarıyla araçta rötuş yapmanız gerekli. arkasından 2000 2500 3000 grit zımparayla rötuşların fazlalığını alıp ağır bir pasta ve arkasından polisaj yapmanız gerekli. Kaldı ki kaportada zımpara işi riskli ve herkesin yapabileceği bir iş değil. Ama nasıl olsa boyatacağım kendim bir uğraşırım olmazsa zaten boyatacaktım derseniz o zaman başka. Buğra arkadaşımızın verdiği malzemeler yeterli kendiniz yapacağınız iş için.Tabiki bu işlemleri elle yapamazsınız birde polisaj makinesi almanız gerekli. Benim naçizane görüşüm bu şekilde http://www.youtube.com/watch?v=6f8EQNVxxbw linkin bütün serilerini izleyin anlattıklarımızla ilgili herşey mevcut

Buğra kardeş ben şöyle bir liste çıkardım ama hangileri hangilerinin yerini tutar ondan emin değilim. Bilenler bi göz atabilir mi acaba ?

1- Meguiars Smooth Surface Clay Kit (bu tamam bildiğimiz kil)
2- Meguiars ScratchX Scratch Remover 2.0 (çizik giderici diyor)
3- Meguiars COLOR X PAINT RESTORER (bu hem hare-çizik giderici hem cila hem wax diyor, tek başına yeterli mi acaba ?? )
4- Meguiars Ultra Finishing Polish (buda aynı şekilde hare-çizik giderici diyor)
5- Meguiars NXT Generation Tech Wax 2.0
(bu da tamam wax, son katman )

Bunlardan 1 ve 5 numara tamam ama aradakilerden emin değilim. Hangisi veya hangilerini alsak acaba ??

Buğra kardeş ben şöyle bir liste çıkardım ama hangileri hangilerinin yerini tutar ondan emin değilim. Bilenler bi göz atabilir mi acaba ?

1- Meguiars Smooth Surface Clay Kit (bu tamam bildiğimiz kil)
2- Meguiars ScratchX Scratch Remover 2.0 (çizik giderici diyor)
3- Meguiars COLOR X PAINT RESTORER (bu hem hare-çizik giderici hem cila hem wax diyor, tek başına yeterli mi acaba ?? )
4- Meguiars Ultra Finishing Polish (buda aynı şekilde hare-çizik giderici diyor)
5- Meguiars NXT Generation Tech Wax 2.0 (bu da tamam wax, son katman )

Bunlardan 1 ve 5 numara tamam ama aradakilerden emin değilim. Hangisi veya hangilerini alsak acaba ??
elle mi uygulama yapacaksınız makineylemi? Birde auto glym super resign polish kullanabilirsiniz (AG SRP) hem çiziğe dolgu yaparak kapattığı ve boyada aşındırma yapmadığı için daha güvenli ilk kullanımda. Yani sıralama Kil<AG SRP < WAX ( Meguiars Tech Wax 2.0) olursa daha iyi olur başlangıç için hemde fazla masraf yapmamış olursunuz;). Sıralamada wax dan önce Meguiars glaze 07 kullanılmasıda koyu renk araçlara show parlaklığı vermesi açısından tavsiye ediliyor.Ama tercih sizin genede

Bu arada artık site yönetimide araç bakım ürünleri ve uygulama ile ilgili bir bölüm açarsa daha iyi olacağı kanaatindeyim

Geri