Boya koruma, çizik giderme ve parlatma uygulamaları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bugraGT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selam,
geçen sene bir kaç defa cila çekmiştim aracıma şimdilerde yamurdan sonra arabanın üstü hep ıslak kalmaktadır.başkaların arabaları kuruyor benimki ıslak,yamur tanecekleri düştüğü gibi arabanın üstünden kayıp gideceğine olduğu gibi duruyor.bir arkadaşım arabayı yıkayıp kuruladıktan sonra kaportayı gazlı bez ile silmemi önerdi,toz tutar diye yapmadım.

böyle durum ile karşılaşan var mı acaba,ne önerirseniz?
şimdiden teşekkür ediyorum...

selam,
geçen sene bir kaç defa cila çekmiştim aracıma şimdilerde yamurdan sonra arabanın üstü hep ıslak kalmaktadır.başkaların arabaları kuruyor benimki ıslak,yamur tanecekleri düştüğü gibi arabanın üstünden kayıp gideceğine olduğu gibi duruyor.bir arkadaşım arabayı yıkayıp kuruladıktan sonra kaportayı gazlı bez ile silmemi önerdi,toz tutar diye yapmadım.

böyle durum ile karşılaşan var mı acaba,ne önerirseniz?
şimdiden teşekkür ediyorum...
bende gecenlerde cila yaptim ayni sey bendede var.yagmur yagarken güzel ama durunca herkesin arabasi kururken benimkinde su hala boncuk boncuk duruyor:D

suyun boncuk boncuk durması iyiye işaret sürdügünüz wax ın işe yaradıgını gösterri

ama geniş bi alana yayılmıs göl gibi duruyorsa iyi bir cila değil demekki.

kücük bol boncuk iyidir

aracı çalıştırp ileri geri yapnca kayıp gider hepsi.

@hakan44
istanbulda meguiars ürünleri kullanp meguiars bayisi olmayan biyer bilmiyorum malesef bazıları meguiars ürünlerini alıp herhangi biyerde yaptırıyor onları duymustum.

Bu arada konu ile ilgili bölüm açılması fikri ortaya atılmıştı. Ne oldu acaba :rolleyes:

yönetim görüşüyormuuş açsakmı açmasakmı diye

ben sorarsam artık ayıp olur
açılsın açılmasın benim bi çıkarım yok

ama bilgi paylaştıkca düzenli oldukca güzeldir.

sizdende isteyen varsa yöneticilerimize pm atabilirsiniz yada anketmi açsak

Bu arada Auto Glym SRP500 ve Meguiars NXT Generation Tech Wax 2.0 aldım :D. Henüz uygulayamadım havanın düzelmesini bekliyorum. Birde kafama takılan konu acaba elle uygulama makina kadar etkili olmaz mı :S Polisaj makinası mı kullansam acaba ne dersin Buğra ?

Buğra GT kardeş ben de arabamı parlatma hevesine kapıldım,bana tavsiyelerde bulunursan sevinirim.şu ürünler işimi görür mü?
Meguiars clay bar
NXT Generation Wax Spray(Meguiars int.sitesinde 47 lira)
Bir de kaportanın parlaklığının uzun süre kalıcılığını sağlayacak bir ürün
ve kuş pisliği vs.den koruyacak son ürün.?
Kil uygulamasını kesin yapacam, diğerleri için de güzel bir reçete yazarsan sevinirim.

Son düzenleme:
Bu arada Auto Glym SRP500 ve Meguiars NXT Generation Tech Wax 2.0 aldım :D. Henüz uygulayamadım havanın düzelmesini bekliyorum. Birde kafama takılan konu acaba elle uygulama makina kadar etkili olmaz mı :S Polisaj makinası mı kullansam acaba ne dersin Buğra ?

araç bakınca örümcek ağı gibi bir görüntü (yogun hare) varsa makina şart gecen erdincin aracta meguiars #83 le en sert süngerde bastıra bastıra aldık üstelik araç metalik gri:)

Buğra GT kardeş ben de arabamı parlatma hevesine kapıldım,bana tavsiyelerde bulunursan sevinirim.şu ürünler işimi görür mü?
Meguiars clay bar
NXT Generation Wax Spray(Meguiars int.sitesinde 47 lira)
Bir de kaportanın parlaklığının uzun süre kalıcılığını sağlayacak bir ürün
ve kuş pisliği vs.den koruyacak son ürün.?
Kil uygulamasını kesin yapacam, diğerleri için de güzel bir reçete yazarsan sevinirim.

kil den sonra ince bir pasta çok güzel olur wax ın daha güzel görünmesini saglar.

boyanın durumunu bilmiyorum ama çiziklere göre meguiars düşünürseniz #82 yada #83 gerekir.(ince pasta)

pasta yılda bir kere uygulandıgı için size az lazım konuda bölüp satan yerleri paylaştım bence oralardan alın.

onun dısında spray wax yerine nxt nin sıvısını tavsiye ederim.

kuş pisliği içinde yıkamalardan sonra kullandıgımız bir ürün var her yıkamadan sonra fıs fıs sıkıyoruz wax ı besliyor ve kaydırma özelligi veriyor kuş pisligi kayıyor kalan izide en ufak bez temasında ufalanıp dökülüyor adı meguiars ultime quick detailer.

tabi bu işi ypan wax ve ultimate quick detailer in ortak çalışması

-kil
-meguairs #83
-meguiars nxt tech wax 2.0 likit olanı

her yıkama sonrası
-meguiars ultimate quick detailer

nxt yi 2-3 ayda bir tazelemek lazım bulundugu şartlara göre ömrü azabilir daha uzun ömürlü wax derseniz yurtdısından collinite yada fk 1000p getirtmelisiniz bunlarda 4 ay civarı dayanıyor arada fazla bir fark yok

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkürler,bir şey daha sorayım,meguairs #83 demişsiniz,bu ürün Meguiars ın int. sitesinde yok,nerden temin edebilirim?Ya da eşdeğer bir ürün var mıdır?

İkincisi,meguiars nxt tech wax 2.0 likit ürün 77 lira,NXT Generation Tech Wax Hızlı Sprey hem 710 litre hem de daha ucuz 47 lira.Bu da işimi görür mü?

Son olarak Collinite yi nerden temin edebilirim?

arkadaşlar aracım kırmızı astra g aşağıdaki uygulamayı amatör şekilde elle yapmayı düşünüyorum. önerirmisiniz.
1-süngerle yıkama
2-kurulama
3-meguiars glaze
4-meguiars nxt tech wax 2.0
daha sonra rutin süngerle yıkama (devamlı bakım yapmaşnsım yok)

birde bana
meguiars cila uygulama pedi
Meguiar's Supreme Shine™ Mikrofiber Silme Bezi
meguiars nxt tech wax 2.0
meguiars glaze

kargo yolu ile havale ödemeli temin edebilcek varsa irtibata geçsin. özel mesajla ... fiyat bilgisi ile beraber.
herkese teşekürler.
önerilere açığım.
aracın boyası şu an iyi durumda ve daha önce hiçbir uygulama yapıl mamış..

Geri