Boya koruma, çizik giderme ve parlatma uygulamaları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bugraGT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben kil kullandım ama öyle ahım şahım kir çıkmadı.Kullanmasam da olurmuş.Aracınızın kaporta durumuna bağlı bence.

bugra forumdasim simdi yeni basliayacak birisi neleri almali bizim burda fabrikasi bu markanin oraya gidip temin edebilirim bunlari ama isim olarak hangileri isimi gorur yani 2001 model bi arabaya pasta atsam olurmu ? (polish)
kullanis olarak nasil olacak
yani
ilk once yikama ondan sonra wax mi yoksa kil falanmi ? ( bu kil spreyi ile birlikte olan var o iyi olurmu ?)

simdiden sagol...

bakımlı garaj arabalarında kil fazla pislik çıkaramıyor ama 2001 araçta ister istemez vernige gömülmüş gözle görünmeyen pislik vardır.

bu pislikler nedir gözle görülmeyen kum toz tanecigi balata tozları demir tozları vs..

yıkamadan sonra kil kil uygulaması için özel spreyler var qucik detailer adında ama kullanımı tamamen opsiyonel onun yerine ılık sabunlu su kullanabilirsiniz.

polish denen uygulama bizim pasta diye adlandırdıgımız aşındırma işlemi

2001 aracın durumuna göre eğer meguiars kullacaksanız 85-84-83 den biri size yeterli aşındırmayı saglar yazdıgım ürünler boyayı kazıcak kadar aşındıran ürünler değil tamamen mikron cinsinden :)

eger bilgilerinizde yazan hyundai arac için düsşünüyorsanız 83 numara yeterli olur japon aracları yumusak boya oldugundan ağır polishe gerek duymaz

ardından da wax atabiliriniz

wax herzman en son kattır bütün karportayı ve yaptıgınız polish işleminin üzerine incecik bir zar tabakası olusturup korur.

simdiden kolay gelsin

polish sezonu açıldı bende ürün yelpazemi bir miktar daha genişlettim pazar günü insallah detaylı temizlik ve boya koruma yapacagım işyeri aracımıza ;)

verdiginiz bilgiler icin sagolun
ama arac opel vectra b 2001 model

ama bu 83 84 85 olayi sanirim makina icin gerekli olan wax
ama ben bunu el ile yapmak istesem nasil olur ?

elle çizik almak çok zor her panele 1 saate yakın ugrasırım derseniz 84 işinizi görebilir

wax zaten elle atılıyor polish makine ile

tsk ettim en kisa zamanda urunleri almaya baslayim ben simdi katologu geldi onlari inceliyordum..ne cok urun varmis say say bitmiyor + o kil denilen urun ve spreyi 26 euro ? acaba turkiyede demi fiyatlar ayni ? sadece kil 17 euro (50 gr)

+

bu pasta (polish) olayi ve wax burda iki tur var
bir sivi halinde bi kati halinde hangisi daha iyi olur ?

sıvının uygulama daha kolay bu nedenle tercih edebilirsiniz

katı kısa bir süre farkla daha uzun süre etkili

meguiars ürünleri en hesaplı amerikada sonra ingiltere ve kanada da diger ülkelerde asagı yukarı aynıdır.

Yeni konu açmadan burada sorayım bizim arabanın tavan cilası sanki kalkmış gibi geliyor yanlara göre daha mat duruyor ama soyulma vs. yok bunu nasıl düzeltebiliriz boya şartmı :S

Geri