Boya koruma, çizik giderme ve parlatma uygulamaları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bugraGT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Buğra danışayım sana;Ürünler şunlar;
1.Meguiars ScratchX Scratch Remover(TR fiyatı 30 civarı)
2.Meguiars Professional Show Car Glaze(bunu da bilmiyorum)
3.Meguiars NXT Generation Tech Wax(TR fiyatı 70 falan)
4.Meguiars Gold Class Trim Detailer (bunu bilmiyorum)
5.Meguiars G1001 Smooth Surface Replacement Clay 3-Pack (TR fiyatı 3 paket 40 falandır heralde)
6.Meguiars Ultimate Quik Detailer(TR fiyatı 45 civarı)

ebaydan alırsam 121 Dolar=183TL
Değer mi acaba?

Buğra danışayım sana;Ürünler şunlar;
1.Meguiars ScratchX Scratch Remover(TR fiyatı 30 civarı)
2.Meguiars Professional Show Car Glaze(bunu da bilmiyorum)
3.Meguiars NXT Generation Tech Wax(TR fiyatı 70 falan)
4.Meguiars Gold Class Trim Detailer (bunu bilmiyorum)
5.Meguiars G1001 Smooth Surface Replacement Clay 3-Pack (TR fiyatı 3 paket 40 falandır heralde)
6.Meguiars Ultimate Quik Detailer(TR fiyatı 45 civarı)

ebaydan alırsam 121 Dolar=183TL
Değer mi acaba?

ben 53 TL ye aldım Ankara Enkay boyadan. Bence ebaydan almak yerine türkiyeden almaya bak. Kargo masrafı fazla oluyor...

enkay boyada show car glaze yok bide kil ya büyük kutuda var bide sprayle birlikte satılan kit halinde olanı var oda pahalıya geliyor.

enkay da ürün çeşiti ankarada en bol yer ama herseferinde farklı fiyatlar çekmesi her gönderdigimede aynı şekilde muamele yapması beni üzdü.

serkan abi 53 e iyi almıssın nakit galiba:)

en son bi arkdastan 60 lira almıstı :)

meguiars ta ürün alırken size yapılacak max indirim yüzde 30 dur bi kdv li bi kdv siz fiyat var nakit yada visa olmasına göre değişir.

şuan ben en uygun fiyatı izmir şengün boyadan aldım yüzde 30 luk hakkımın tamamını kullanabiliyorum indirimde birde galonla satılan ürünleri bölebiliyorlar.

Birkaç sorum olacak 2009 astra kullanıyorum rengide teknik gri yıkamacıda yıkatsan bile bez izi ve sünger izi oluyor bende artık kendim yıkamaya karar verdim çok profesyonel olarak yapmayı becerebilirmiyim bilmiyorum.Boyada hareler var nasıl bir sıra izleyerek ne tür ürünler almam yeterli olur.

en geç 2. denemenizde oto kuaförü boya korumacı sıfatını almış kişilerden daha iyi yaparsınız.

meguiars #83 ve ardından koruma olarak nxt wax yeterli olur.

tabi hareleri çizikleri elle almak kolay iş değil devir ayarlı polisaj makinesi ve kaliteli süngerde gerekir.

ve en önemlisi aracınızda iyi bir şampuan iyi bir mikrofiber yıkama eldiveni ve bir kaç tane mikrofiber bez bulundurmak stepne boşlugunda dursun hepsi yıkayan adama dersiniz sizin eldivenle yıkar sizin bezle siler

boya koruma bölümü pek açılacak gibi değil

yine eski sistem özel mesaj yoluyla yada bu başlıkta paylaşıma devam;)

Yaklaşık 1 ay önce Megiuars wax attıktan sonra çekmiştim.Wax tan önce sirke ve pamukla hafif bir temizlik gerçekten çok faydalı.Gel gelelim sirekiyi güneşli hava veya aşırı sıcakta kullanmayın.Ve pamuğa az miktarda dökerek temizleyin.Sirkeli pamuğu uyguladıktan sonra nemli mikrofiber(desensiz) bez ile iyice silin ve ondan sonra wax uygulayın...
picture.php

DSC04565.webp

DSC04541.webp

DSC04557.webp

DSC04561.webp

Ben de ekleyeyim dedim
Renk şimşek gri olunca pek parlamıyor ama idare eder.
1.Yıkama
2.Zift çıkarma - Valma diye bişey
3.Kil - Meguiars
4.Çizik çıkarma - Meguiars Scratch X
5.Wax - Meguiars

Elinize sağlık.Ben yarın turtle wax cila atıcam cüneyt abiyle (sapphire). Aracı direk yıkadıktan sonra atsam olmaz mı?Ya da ne gibi işlemler yapmam lazım?

Geri