Bu Benzin nereye gidiyor Nerde duracak...

Adamların arkasındakiler başka, bizim arkamızdakiler başka. Aradaki fark sadece bu. Unutma bir Türk cihana bedeldir. İsmini yesinler Adalet ve K.P. senin adaletin eğer buysa...........

savas kardes bunun akp probagandasi olarak demiyorum...bakin türkiye ile ayni vergi orani..ama bizim petrol sirketleri de kaymagin alasini götürüyor anlatmak istedigim bu...yani almanya ile fiyatlarin ayni hatta altinda olmali cünkü burda isciligin maliyeti ile ordakinin arasinda cooook fark var orda adam 4000 euro maasa rafineride...bizim acgözler 5 isci calitiriyor unutma bu paraya....utanmadan kurtarmiyor diyebiliyorlar....

savas kardes bunun akp probagandasi olarak demiyorum...bakin türkiye ile ayni vergi orani..ama bizim petrol sirketleri de kaymagin alasini götürüyor anlatmak istedigim bu...yani almanya ile fiyatlarin ayni hatta altinda olmali cünkü burda isciligin maliyeti ile ordakinin arasinda cooook fark var orda adam 4000 euro maasa rafineride...bizim acgözler 5 isci calitiriyor unutma bu paraya....utanmadan kurtarmiyor diyebiliyorlar....
Çok merak ediyorum, Almanya hükümeti yurtiçerisinde benzin satışı az, elimizde fazla benzin var diye yurtdışına rafineri maliyet fiyatı olan 0,84 liradan benzin ihraç ediyor mu? Rafineri fiyatlarını denetlemek, sahiplerine kaymak yedirmemek vatandaşın mı yoksa iktidarların mı görevidir? İşine geldiği zaman ortalığı hallaç pamuğu gibi atmasını pek ala biliyorlar. Buyrun en güncel konu ilaç fiyatları. Eczanelerin anasını ağlattı. Haklı veya haksız sorun değil, vurgulamak istediğim demek ki canı isterse istediği sektörün üzerine gidebiliyor. Zamanında akaryakıt sektörünün üzerine gitmeye kalktı Adnan Şenses abimiz önünde iki roman havası oynadı barış sağlandı, konu unutturuldu.

Bizim siyasilerin yaptıkları zamlar karşısındaki savunmaları "siz bu malın yurt dışındaki fiyatını biliyormusunuz?" Ben de onlara soruyorum "Almanya'da 900 lira emekli maaşı alan 29 senelik sağlık teksinyeni var mı?" Valla vatandaşın bu tür sorularına yıllardır hiç birisi cevap vermedi. Halen siyasilerden cevap bekliyoruz.

Çok merak ediyorum, Almanya hükümeti yurtiçerisinde benzin satışı az, elimizde fazla benzin var diye yurtdışına rafineri maliyet fiyatı olan 0,84 liradan benzin ihraç ediyor mu? Rafineri fiyatlarını denetlemek, sahiplerine kaymak yedirmemek vatandaşın mı yoksa iktidarların mı görevidir? İşine geldiği zaman ortalığı hallaç pamuğu gibi atmasını pek ala biliyorlar. Buyrun en güncel konu ilaç fiyatları. Eczanelerin anasını ağlattı. Haklı veya haksız sorun değil, vurgulamak istediğim demek ki canı isterse istediği sektörün üzerine gidebiliyor. Zamanında akaryakıt sektörünün üzerine gitmeye kalktı Adnan Şenses abimiz önünde iki roman havası oynadı barış sağlandı, konu unutturuldu.

Bizim siyasilerin yaptıkları zamlar karşısındaki savunmaları "siz bu malın yurt dışındaki fiyatını biliyormusunuz?" Ben de onlara soruyorum "Almanya'da 900 lira emekli maaşı alan 29 senelik sağlık teksinyeni var mı?" Valla vatandaşın bu tür sorularına yıllardır hiç birisi cevap vermedi. Halen siyasilerden cevap bekliyoruz.

Savaş abi süper konuşmuşsun.

aynen yüzde 70 vergi.... kdv kirmizi olani...yesil olani cevre kirliligi vs. vergisi...125 fiyati cent olarak...

Der Steueranteil am Benzinpreis ist also im Laufe der Jahre kontinuierlich gewachsen. Die Mineralölsteuer auf Benzin erhöhte sich allein seit Beginn der 90er Jahre um gut 36 Cent und beträgt heute einschließlich der Ökosteuer 65,5 Cent pro Liter. Die Mehrwertsteuer von 19 % wird nicht nur auf den Warenpreis erhoben, sondern auch auf die Mineralölsteuer, so dass der Steueranteil rund 70 Prozent des Benzinpreises ausmacht: Bei einem Benzinpreis von 125 Cent pro Liter fließen 85,5 Cent in die Taschen des Fiskus.

Satış fiyatı euro üzerinden ise 1.25 x 2.11 (bugünün euro kuru) = 2.63 TL
Almanya'da benzin 2,63 TL
Türkiye'de benzin 3,64 TL (İzmir fiyatı)

Hakikatten AKP'ye büyük haksızlık yapıyoruz.

Heryere dayılanan başbakan burayada elini atsın.Dayılansın düşürsün fiyatları.Gitsin van minüt desin! Rafineri çıkışı yaklaşık 400krş olan lpg 2 liradan satılıyor.Yuh diyorum yuh...

Macarlar işin kolayını bulmuş .
Ucuz akaryakıt almanın yolu
İşi daha da ileriyi götürdüler ve akaryakıt turizmi başlattılar.
Macaristan'da hükümetin akaryakıta getirdiği yeni vergiler nedeniyle benzin ve mazot fiyatlarında yaşanan yüksek artışlar, ülkede benzin turizmi başlattı. Macar halkı, daha ucuz akaryakıt alabilmek için komşu ülkelere akın ediyor. Romanya, Ukrayna hatta AB ülkesi Avusturya'ya giderek otomobillerinin depolarını dolduran Macarlar, yüksek fiyat nedeniyle de hükümeti suçluyor.
Bazı Macar vatandaşlarının ise Ukrayna'dan aldığı akaryakıtı Macaristan'da satarak gelir sağladığı belirtiliyor.
Macaristan'da 95 oktanlı bir litre benzin 320 forinte (1,20 avro), Ukrayna'da ise bir litre benzin 280 forinte (1 avro) satılıyor.;)

aynen yüzde 70 vergi.... kdv kirmizi olani...yesil olani cevre kirliligi vs. vergisi...125 fiyati cent olarak...

Der Steueranteil am Benzinpreis ist also im Laufe der Jahre kontinuierlich gewachsen. Die Mineralölsteuer auf Benzin erhöhte sich allein seit Beginn der 90er Jahre um gut 36 Cent und beträgt heute einschließlich der Ökosteuer 65,5 Cent pro Liter. Die Mehrwertsteuer von 19 % wird nicht nur auf den Warenpreis erhoben, sondern auch auf die Mineralölsteuer, so dass der Steueranteil rund 70 Prozent des Benzinpreises ausmacht: Bei einem Benzinpreis von 125 Cent pro Liter fließen 85,5 Cent in die Taschen des Fiskus.

Merak ettim baktim Rusya da ne kadar diye, toplamda devlet %55 vergi aliyormus benzinden (Amerikada %24). Ama %55 vergiyle bile burada super benzinin litresi 0,8 $'a yani 80 cent e denk geliyor. Yani turk parasiyla 1,20 liraya. Gerisini artik siz hesaplayin kimin cebine ne gidiyor.

Ben ne zamandan beri söylüyorum direk 5 tl yapsınlar 5 kuruş 10 kuruş zamla uğraşmasınlar direk düz fiyat olsun 1 sene oynamasın şu benzn fiyatları sinirim bozuluyor. İşin kötü yanı araba almak şu zamanda zor ötv si kdvsi 2 araba parası ödeyip bir araba alıyoruz hadi aldık diyelim yılda 2 kere vergisi hadi onu ödüyorsun bu sefer yolda trafik polisi gözünün üstünde kaşın var diyip ceza yazıyor kotasını doldurmak için onu bitirdin derken benzin alıyorsun oda dünyanın en pahalısı ben merak ediyorum hani diyorlarya araplar lüks içinde yaşıyor bizim kadar lüks yaşayan varmıdır acaba şu araçlarımızla gezmek o kadar lüks birşeyki şu zamanda belkide dünyadaki en lüks şeyini yapıyoruz Türkiye de araba sahibi olup arabalarımızla gezerek. Herkese Saygılar...

Bir efes 4.5 lira,Bir paket marlboro 7 lira,benzinin litresi 3.7 lira...T.C. vatandaşı olmak paha biçilmez....

Bu zamlar az... Milletin hoşuna gitmiş kimsenin sesi çıkmıyor... Görecez bakalım ilerde... Sene ortasına kalmaz 4 olur. Dizel sene sonu 4 olur. Benim tahminim...

Geri