ya kardeslerim ülke sirf vergilerle degil bakin 11 aydir türkiyedeyim..gördügüm su oldu almanyada tosya pirinci 5 kilo 3,99 kalitelisi burda yeri gelince 19 lira, bildigimiz rize cayi orda 1,79 burda 12 lira..yani bu yalniz bir iki misal..burdan oraya götüren de kar yapiyor ve almanyaya vergi ödüyor.. ama burda satinca kazik satiyorlar..yani artik toptancilarmi marketler mi milleti sövüslüyor anlayamadim..birde orda marketler kusura bakmayin 600 liraya isciyi bütün gün calistirmiyor..sorsan esnafa kazanmiyoruz ama altlarinda karilarina kadar cip var.. gecen gazetede sütcüler devletten izin istiyor avrupaya süt satalim diye okuyunca gedin lan isinize demekten kendimi tutamadim..nedenmi??? avrupada süt 45-60 cent sen burda millete o ucuz iscilik ve maliyet ile 1,80 den asagiya vermiyorsun ora ile nasil rekabet edeceksin...sunu bilirim süte zam istemilerdi hatirlarsiniz devlet vermedi sütleri sokaklara dökmüsütü ciftciler..yine vermedi...birde bakin siki durun beko camasir makinasi avupada 189 euro ya satildi burda???? yani birileri bu vatandasi sövüslüyor ama hala anlayamadim..bu kadar nakliyat masrafi avrupada türk ürünleri burdan ucuz olsun..siz almanyada bir marka gidayi diger magzadna diger magzaya arada tam 5-10 lira fark ile satildigini göremezsiniz..burda indirim yapiyor market gecen 23 lira olan ürünü 13 liraya satiyor???? ve hala karda bu unutmayin...yani gida sektöründe cok büyük kazanc ve dolandirilik dönüyor...benzinde oldugu gibi..iste devlet burda maliyet arti % 3 kar disinda baski uygulamali..almanyada bu kadar cip e binen yoktur..bu kadar lüks yasam yoktur zenginlerde..bu ülke de zenginler resmne milletin kanini emiyor..