Buda benim Corsa D

şimdi hocam kusura bakma biraz geç cevap veriyorum ama merak ettiğim bişey var.

Benim arabada Astralardaki gibi sport modunda süspansiyonun sertleşme olayı varmı? Çünkü bana böyle bişey söylenmedi. Çünkü zaten astradan şanzımanı bildiğimden bana hiç anlatmadılar bile. İkincisi evet direksiyon sertleşiyor vites geçişleri oldukça seri ve bu moda alınca gerçekten gitmeye başlıyor yada bana öyle geliyor. Çünkü normal halde kick down yapılsa bile böyle ivmelenme kazanmıyor gibi. Yol tutuşu normalde de çok güzel (sportta hiç farketmedim çünkü fazla kullanmıyorum kendisini maksat ekonomi:D) bide fabrikadan üstünde gelen lastik continental sanırım bununda yol tutuşa etkisi baya olumlu. Bide yaylanıyım tam olucak ayrıca konuyla alakasız ama dünde gidip kaliperleri boyattım baya hoş oldu:)
şimdi corsa easytroniclerde esp standarttır 90hplik modellerde 6 ileri easytroniclerin sport modu tüm sürüş aksamına müdahale edebiliyor içinde parametre kontrollü elektrohidrolik direksiyon , virajda fren kontrolü , düz hat denge kontrolü mevcut kısaca süspansiyonlardan fren sistemine komple bi müdahale söz konusu ancak esp paketi adlı IDS sistemide ayrı paket opsiyondur o varsa o sport tuşu saydıklarıma ek Çekiş Kontrol Sistemine (TC+) ve Geliştirilmiş Manevra Kontrolü (EUC) nede müdahale eder ve esp sistemine ek olarak manevra kabiliyetini arttırır. Corsadaki ESPde bildiğimiz gibi en son nesil ESP ve 4 tekerleğe müdahale edebiliyor esp nin sportif tatlar vermesinide sağlıyor. Ali senin araçta ESP dışında ESP paketi varsa yayları değiştirmeden bi servis ile görüş çünkü süspansiyonların anlık kontrolü devredışı kalabiliyor bu hatayı astra IDS+ sahipleri çok yapıyor.

Son düzenleme:
evet IDS+ varsa yayları değiştirmenin pek bi anlamı yok. anlık süsp. kontrolü aktif olmayacak ve yaydan kazanılan sportif sürüş desteğinin malesef daha fazlası kaybedilecek.

Sağol Yüksel ama donanım listesinde esp bile gözükmüyor benim arabanın kafamı karıştıranda bu. Bu arada aracı takasla aldığımdan sipariş üzerine değil stokta olan arabayı alabildim. Stokta hem Easytronic vitesli IDS+'lı araba büyük şans :) yani bende IDS+ yok ama yaylamayı düşünüyorum yakın zamanda. Bu gün karbon fiber kaplattım kaputu çünkü hıyarın biri çizmiş:mad: sırf çizikten kurtulmak için yaptırdım. Ancak hiç hoş gözükmedi gözüme 1 saat bile kalmadan çıkardım deliricem Allahtan bi çaresini buldumda yarın sabah yaptırıcam orjinalliği bozulmadan:mad: 2 gün öncede arabanın üstüne sanayide astar boya gelmişti kurtulmak için baya uğraştım sırf bu yüzden boya korumasına kadar birsürü şey yaptırdım valla çok çekicem sanırım bu arabadan.:(

maşallah kazasız belasız kullanın

teşekkürler arkadaşlar. arabaya zarar verenlerden fırsat bulursam güzelleştirmeyi düşünüyorum:mad: bugün hallettirdim kaputu ama yinede azda olsa belli oldu oda falçata gibi bişeyle çizildiğinden çok derin. 2 taneydi biri kapandı onu güzel çizememiş:mad: ikincidede ilk başladıgı yer kapanmadı ama panjurun oraya dogru belli olmuyo 5-6 cm kadar dikkatli bakıldıgında belli:mad:

Maşallah...Kazasız belasız inşallah.En baştabady kit istiyor :)

para para para:D opc line yapıcam ama önce para bulmam lazım:D parça parçada yaptırmak istemiyorum hepsi bi kerede çıksın istiyorum ondan biraz fazla zaman alıcak:rolleyes:

gule gule kullan galıba nazar degıyo saklanan cop goze batarmış maşallah diyeyim

Son düzenleme:
Geri