Calibra Turbo için Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OLD KID
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Okan Türkiyedeki çoğu calibrayı tanır ..bencede o bi görse iyi olur derim...

bir okan abi tavsiyesi de benden :D

istanbuldaki sahibindeyken bakmıştım kasası içi düzgündü deri koltuk gidişide fena değildi ama 1 sene geçti bursaya gittikten sonra durumu nasıldır bilmiyorum ama calibra turbolarda bakıp beğendiğim araçlardan en güzeli benim gibi atla git yakından bak derim ben

Pazartesi verecem benim aracı,salı çarşamba niyetim var gitmeye ama oralarda araçtan anlayan birilerini bulmak lazım,doğan şahin değilki götürelim sanayide ahmet -mehmet ustaya baksın.
bakalım okan abiye soracaz nasıl yaparız diye

4 çekeri şanzumanı sıkıntız olmalı yoksa çok masraf olur
calibra turbo sorunlusunu alırsan her gün sanayidesin :)

evet bide öyle bi sorun var,buralarda herkes Cal.Turbo için bişeyler söylüyor,ben istedimki bu işin içinde olanlardan bişeyler öğreneyim
bakalım okan abi ne tüyolar verecek
mesela iyi bi motorun Kompresyon test sonucu kaça kadar iyidir,kaç bara kadar alınabilir vs.vs..gibi bilgiler lazım bana

yeni yapılmış stok let motor 165 maks. 170 kompresyon verir oda maksimum 150 ye kadar iyidir altı kötüdür(stok pistonla 9 sıkıştırmada)
4 çeker ve şanzumanına dikkat edin
f28 şanzumanlar 1 ve 2 ci vites senkromeci bulmak sıkıntıdır
genelde dikkat edilmesi gereken gm ve ks kapaklarda meteryal kötüdür kapak çatlak çıkabilir suya yağ karıştırabiliyor ona dikkat edin,
turbosu önemli şuan türkiyede çıkma k16 turbo bulmak zorlaşdı

bazı uyanık opelciler arıza ışığının ampülünü söker aracı tech 1 e bağlatmanızda fayda var

en önemlisi kasa zaten mekanik yenilenebilir.

tecrube derım ben buna :) tesekkurler bır gun turbo arac almak ıstersen bu dedıklerını uygularımm :)

öncelikle merhaba furkan abi acıkcası bursada bu arabayı iyi gösterebilecegin bi usta yok bunu sana söylim çünkü opelden anlayan adam yok diger türlü arabanın gidişin falan gördüm ama yakından bakma fırsatım hiç olmadı araba cünkü bana bayagı bi uzak benim size tavisyem buradaki let ve calibra kullanıcılarınız dikkat almanızdır okan ve yalçın abi bu işlerde profesyoneldir dedigim gibi yardımcı olabiliecegim konu olursa pm atabilirsiniz yardımcı olmaya calışırım sizin için şimdi den hayırlı olsun !!

Geri