Centrafuse aracımda kullandığım yazılım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkmoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
en başda bende de elm327 yok buldum satan yer 150 milyon diyor ama çok pahalı ebay satış fiyatı 40-60 dolar arası

burda eyer elm tarzı obd cihazları centrafuse ile kullanıcaksanız centrafuse un ayarlar kısmında kendi tanıdığı obd 2 cihazları yazıyor ben centrafuse un kendi sitesinde vectra c ve astra kullanan arkadaşların elm 327 ile centrafuse vasıtasıyla aracını komple her şeyini izleyebildiğini okudum

bende bu yüzden maceraya gerek olmadığını düşünerek elm 327 peşine düşdüm ama centrafuse kullanmıycaksanız obd 2 cihazlarınızın gayet güzel interfece li kendi programlarıda var gene illa centrafuse şart değil ve fiyatları çok çok düşük olanlarıda var..

interface ile car pc çok farklı şeyler interface arayüz demekdir yani ön yüz ve ona bağlı ek özellikler dvd tv radyo gibi car pc ise aracınızda bir bilgisayar sistemi + network + internet + multimedya + komple bir araba kontrol teftiş sistemidir

interface isteyenler hiç böyle şeylerle uğraşmasınlar zaten alsınlar bir double din yada indash aynı şey onlarında interface i değişebiliyor kendi arabanızın interface ini ekleyebilirsiniz...

en başda bende de elm327 yok buldum satan yer 150 milyon diyor ama çok pahalı ebay satış fiyatı 40-60 dolar arası

burda eyer elm tarzı obd cihazları centrafuse ile kullanıcaksanız centrafuse un ayarlar kısmında kendi tanıdığı obd 2 cihazları yazıyor ben centrafuse un kendi sitesinde vectra c ve astra kullanan arkadaşların elm 327 ile centrafuse vasıtasıyla aracını komple her şeyini izleyebildiğini okudum

bende bu yüzden maceraya gerek olmadığını düşünerek elm 327 peşine düşdüm ama centrafuse kullanmıycaksanız obd 2 cihazlarınızın gayet güzel interfece li kendi programlarıda var gene illa centrafuse şart değil ve fiyatları çok çok düşük olanlarıda var..

interface ile car pc çok farklı şeyler interface arayüz demekdir yani ön yüz ve ona bağlı ek özellikler dvd tv radyo gibi car pc ise aracınızda bir bilgisayar sistemi + network + internet + multimedya + komple bir araba kontrol teftiş sistemidir

interface isteyenler hiç böyle şeylerle uğraşmasınlar zaten alsınlar bir double din yada indash aynı şey onlarında interface i değişebiliyor kendi arabanızın interface ini ekleyebilirsiniz...

Ne alakası var yaw interface ile onyuzun:eek: (Bence sen çerçeve ile karıstırdın.), interface tamamen aracın orjınal teybine yada yabancı tabir ile müzik eğlence sistemine baglanan bır ara elektronik parca, rgb cıkıslı alırsın bir tane baglarsın car pc. Bak bende baglıyacam benim arabaya bende opelin orjinal interface i var. Öle cakma olmadan orjinal ekrandan vurucam carpc nin keyfine. Interface lazım çunku bu ara parça göruntu sinyallerini araçların desteklediği sinyallere çeviriyor. Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım. Ön yüzmü ?:(

Bu arada senin ELM dediğin cihaz bile, bir çesit interface dir. Çünkü tam tabiri ile interface, sinyal değiştirici demektir. Orneğin ustalarım bilir TECH2 cihazına CANDI Interface takılır, arabanın OBD sınden gelen sinyalleri TECH2 cihazının anlayacağı sinyale çevirmek için. Neyse uzatmayalım.:cool:

bakınız interface dediğiniz şey ile car pc aynı şey değil interface dediğiniz şey dvd navigasyon tv ps3 geri kamerası falan bağlayabiliyorsunuz kısaca plug&play olayı

ama kesinlikle bir bilgisayar değil içinde işlemcisi rami ekran kartı falanı filanı yok sadece içinde standart bir interface ( türkçesi ön yüzü var ) adıda burdan gelir zaten ve arabanın kendi standart ekranına bağlanıyor bu yüzden adı zaten interface bunlarda çok güzel bir şey ama doyurucu bir şey değil car pc gibi ...

bende ebayde bu interface leri çok çok araştırdım bmw ninki mercedesinki fordunki hepsini okudum iyi araştırdım o sizin interface dediğiniz olay plug&play tarzı ek bir donanım car pc ile hiç alakası yok ne mantık olarak ne işleyiş olarak ne amaç olarak sonuçda elinizin altında bir bilgisayar olması farklı bir kısıtlı limitli fonksiyonlara bağlı bir kutunun olması çok farklı

bilgisayarda yapabilicekleriniz sınırsız ve limitsiz hayal gücünüzle sınırlı..

opelin interface ide olduğunuda ilk sizden duydum zamanında epey aradım vauxhall diye opel diyede ben bulamadım ebayda demek varmış güzel bir şey..

ama bizim mevzumuzla interface olayı bam başka yani yakından uzakdan aynı değil haliyle aynı olmayan bir şeyin kopya olmasınada imkan yok hele çakma olmasına hiç imkan yok..

elm ye gelince tabiki oda bir interface ama insanlar niye arabaya bir bilgisayar takılmasını ikinci plana atıp bu kadar basit şeylerde takılıyor onu anlamıyorum bunu senin için demiyroum şükrü yanlış anlama

ama arabaya bilgisayar bağlayıp elm chiazını bilgisayara bağlayıp centrafuse a bunu tanıtmak la bu iş bitmiyorki sonuçda arabanda bir bilgisayar var resmi büyük olarak kimse göremiyor

bir bilgisayarda neler yapılabilir her şey yapılır internete girilir navigasyon yapılır işlem yapılır wordda excelde işleminiz varsa o yapılır bluetootdan cep telinize bağlanılır oyun oynanır wireless takılır yani yapılabilicekleri şurda yaz yaz bitmez sonuçda bu bilgisayar ..

sonuçda minik bir interface adı altında geçen multimedya kutusuyla

p4 yada centrino bir laptop yada bilgisayar kasasını bir tutmayalım yapabiliceklerinide bir tutmayalım..

Ben konuyu şöyle toparlayayım o zaman. Türkçe centrafuse e ELM 327 bağlandığında centrafuse ekrana aracın verilerini türkçe olarak ansıtıyor olması lazım diye düşünüyorum doğru mu?

ELM 327 yi sadece aracın verilerini okumak ve basit ayarlarına bakmak belkide arızayı görüp ekrandan silmek için kullanak arkadaşlar içinse türkçe arayüzü olan bir ELM 327 işlerini görecektir. Daha ileri düzeyde kullanabilen arkadaşlarımızda vardır belki, bu cihazla neler yaptıklarını veya yapılabileceğini anlatan.

Cengiz ve Hakan arkadaşlarımız bu konu ile ilgili car pc ye ELM 327 uygulaması hakkında detayları ve ekran görüntülerini bize aktarırlarsa daha da bilgilenmiş oluruz. Tabi konu ile ilgili bilgi ve deneyimi olan arkadaşlarımızında katkılarını bekliyoruz.

elm327 obd2 soketine bağlanan 97 ve sonrası tüm opellerde çalışan esas amacı servislerdeki tech2 cihazı ile aynı olan arabanın tüm verilerini görüp oynamak ve erorleri resetlemek için kullanılan bir alet..

bu aleti aldığınızda yanında kendi yazılımıda geliyor ve bu yazılım sayesinde yukarda yazdıklarımı yapabiliyorsunuz.. ayrı olarak birde ek programlar var centrafuse gibi bu tür cihazları tanıyıp kendileri üstünde oynama yaptırmasına olanak sağlayan..

elm327_descriptif.jpg

elm_04.jpg

buda elm nin kendisiyle gelen programın interface i yani ön yüzü ama bu değiştirilebiliyor sanırım epey havalı temalar konuluyor

car pc ye gelince onu zaten konuşuyoruz isteyen itx kasa bir car pc toplar yada hazır alır isteyen bir invertör alır bir iki dc to dc ile voltajı minumuma indirir birde invertör bağlar işi garantiye alır bağlar..

Benim amacım CDC 40 a uygun bir modül bulmak. Car pc yi aracın kendi ekranına aktarmak. Şu ekranın içine eklenen parça pek kafama yatmıyor. Şükrü beyin ki gibi bir parça bulmaya çalışıyorum ama yabancı dil problem oluyor.

şükrü arkadaşım benim gibi sıkı bir ebay tabikçisi onun dediği interface bmw mercedes audi iin var ama ben opel için opele uymlu hiç görmedim açıkcası olduğunuda sanmıyroum opelin kendine ait bir interface kiti olduğunu hiç rastlamadım..

şimdi bakın şükrü arkadaşımın bulduğu dediği şey car pc değil yukardada yazdım o plug&play kiti yani tak ve çalıştır tarzı yapabilicekleriniz sınırlı onla sonuçda içinde bir hdd işlemci ram ekran kartı v.b yok...

ekranın içine yerleştirilen parça derken anlamadım ama şükrü arkadaşımın interface i gibi bir interface arıyorsanız ekranınızın cid olması lazım yani renkli vede o interface kitlerin ucuz olduğunuda sanmam gene nerden baksanız 300-400 euro rahat vardır..

birde cid ekranınız yoksa 200-300 euroya birde cid ekran alıcaksınız toplamda etti size nerden baksanız ortalama ikisi birden 500 euro en az...

yani orjinal olucak diye o kadar ağır masraf şahsen ben yapamam çünkü satarken bu parayı çıkartamassınız aracınızın donanımını yükseltmek başka bir şey aracınızın bu tip lükse kaçan şeyler yapmak ap ayrı bir şey..

benim aracımda zaten bomboş cep yeri vardı ben orayı doldurdum değerlendirdim torpidoyada laptop koydum satarkende çıkarırım alırım indashimi alırım torpidodan laptopımı satarım op orjinal şekilde

bunu tek yapanda ben değilim dünyada pek çok örnek var

P1010681-1.jpg
P1010682-1.jpg
P1010683.jpg

bu arada yukardaki resimelr kendi aracıma ait değil ama fikir versin diye ekledim benim aracımdada böyle ama benim indasim bundan daha güzel ve büyük ayrıca indashin çevresinde çerçevesi var görüntüsel açıdan orjinal gibi duruyor bakdın mı

Son düzenleme:
şükrü arkadaşım benim gibi sıkı bir ebay tabikçisi onun dediği interface bmw mercedes audi iin var ama ben opel için opele uymlu hiç görmedim açıkcası olduğunuda sanmıyroum opelin kendine ait bir interface kiti olduğunu hiç rastlamadım..

şimdi bakın şükrü arkadaşımın bulduğu dediği şey car pc değil yukardada yazdım o plug&play kiti yani tak ve çalıştır tarzı yapabilicekleriniz sınırlı onla sonuçda içinde bir hdd işlemci ram ekran kartı v.b yok...

ekranın içine yerleştirilen parça derken anlamadım ama şükrü arkadaşımın interface i gibi bir interface arıyorsanız ekranınızın cid olması lazım yani renkli vede o interface kitlerin ucuz olduğunuda sanmam gene nerden baksanız 300-400 euro rahat vardır..

birde cid ekranınız yoksa 200-300 euroya birde cid ekran alıcaksınız toplamda etti size nerden baksanız ortalama ikisi birden 500 euro en az...

yani orjinal olucak diye o kadar ağır masraf şahsen ben yapamam çünkü satarken bu parayı çıkartamassınız aracınızın donanımını yükseltmek başka bir şey aracınızın bu tip lükse kaçan şeyler yapmak ap ayrı bir şey..

benim aracımda zaten bomboş cep yeri vardı ben orayı doldurdum değerlendirdim torpidoyada laptop koydum satarkende çıkarırım alırım indashimi alırım torpidodan laptopımı satarım op orjinal şekilde

bunu tek yapanda ben değilim dünyada pek çok örnek var

P1010681-1.jpg
P1010682-1.jpg
P1010683.jpg

bu arada yukardaki resimelr kendi aracıma ait değil ama fikir versin diye ekledim benim aracımdada böyle ama benim indasim bundan daha güzel ve büyük ayrıca indashin çevresinde çerçevesi var görüntüsel açıdan orjinal gibi duruyor bakdın mı

Yaw bir foto koyda görek.:confused:

Bu arada sen ekrana görüntüyü nasıl aktarıyorsan bu cihazların hepsinin amacı da, bagladıgın cihazdan yani görüntü kaynagından gelen görüntüyü aracın ekranına aktarmaktır. Yani hiç bir şey sınırlı değil. Senin hayal gücüne ve cebine bakar.

Bu arada benim arabanın piyasası 27000 ama ben daha geçende 31000 müşteri buldum. İster inan ister inanma.:cool:

Yaw kim sana car pc dediki onu,:eek: bu arada benim kullandığım interface opel için orjinal, ben opele parça üreten firmadan aldım. Ebayde ararsan bulamazsın. Ayrıca o parça zaten car pc değil. Bak yine atıp tutuyosun aynı seyi selcuk arkadaşa da yaptın. Genel olarak mesajların hep ben bilirim içerikli. Sen benim youtube taki videomu izle önce. Bu interface sayesinde aracına ister car pc bağlarsın ister dvd player, ister sat tv, dvb-t istersen ne bağlarsan bağla işte. Çok pahalı diyosun ama senin söylediklerin de hiç ucuz değil. Birde çok çin işi bence bunlarla uğraşmaktansa ben bir carpc li indash alırım. Var çok örneği snorada bir çerceve tammamdır. ucuzsa alsana en ucuzu. 600 dolara hepsi biter.

sende haklısın
ben bilirim demiyorum ama o interface i ben görmedim sadece onu söyledim niye bu kadar kızdınki kendin yazmışsın ebayda yok diye e ebayda yoksa hiç bir yerde yokdur haliyle kızman yersiz böyle kaba üslupla atıyorsun tutyorsun demen yersiz gereksiz

varsa güle güle kullan hayırlı olsun

benim yaptığım sistem çin işi değil çin in ç si yok laptop alıyorum yeni toschiba ekranım thermaltake bilgisayar sektöründekiler thermaltakein ne kadar kalite eski bir marka olduğunu bilir

sen kendin yazmışsın elimdeki interface e bilgisayar bağlarsam diye iyi işde benim interface ile bir alakam yok benim indashim sadece monitör anladın monitör teyp değil dvd değil tek görevi bilgisayar monitörü ona laptop bağlıyorum o kadar bu kadar basit ucuzmu evet ucuz ihtiyacın olan arabasına bağlı bir lcd ekran ve bir ikinci elde olur ekranı arızalıda olur ucuzundan bir laptop ben buldum ekranı kırık 250 ytl ye centrino 1.6 eskişehirden gelicek olması yeterli...

benim sistemimle senin sisteminin alakası yok bağlantısı yok benzer yanı yok benle niye böyle bir affedersin ama yanlış anlamada sidik yarışına giriyorsunuz o selçuk arkadaşda aynısını yapdı

bana özelden mesajda attı başka bir forum sitenin reklamını yapdı gel dedi üye ol falan ona ebay accountumuda adresini verdim

biriniz çindeki dandik dundik carpc bile olmayan çakma şeyler gösteriyor biriniz interface gösteriyor iyi güzelde bunların benim yaptığım şeyle bir ilgisi yok bu konuylada bir ilgisi yok açınız bu konularda ayrı konular orda tartışalım ben hayyla iyi niyetliyim

ben bilirim demiyorum ama konu itibariyle ben bunu evet çok araştırdım sonuçda para yatırılıyor bu işlere bende yatırdım interfaceleride araştırdım indashleride double din leride car pc leride kıyasladım ölçdüm tarttım ve ben böyle bir şey yapmay karar verdim

almışsın opelden özel bir ürün burda bende var diyorsun iyi güzel diyorum güle güle kullan eskit ama piyasada olmayan satılmayan benim ve kimsenin görmediği bir aleti tek senin kullanman burda bana diğer arkadaşlara ve bizim konumuza nasıl bir faydası olucak her kezin sendeki gibi opelde torpili yok gidip opelden böyle özel ürünler alalım

yani şurda ibr konu hakkkında sohbet edelim paylaşım yapalım dedik biriniz çin işi dandik dundik aletler gösteriyor diğeri olmayan piyasada satılmayan yada fiyatı uçuk kaçık aletler gösteriyor ne diyim artık....

tamam destek olmayın ama köstekde olmayın..

Sen yap kardeşim destek sonuna kadar var, ancak altarnetifleri silip geçme bence, yoksa kimse burda kaba uslup kullanmıyor. Ancak yanlış yönlendirme olmasın. Herkes bir şeyler söylüyor ve biliyor onuda biz biliyorruz. Bu forumuların amacı tartışmak ve bilgi paylaşımı. Neyse çok söze gerek yok. Nerde farklı bir sistem tamamen aynı, sadece ben car pc yi sora koyucam o kadar.

Bu arada kimse sidik yarıştırmıyor. Bence sen sözlerine dikkat et. Ben sadece arkadaşın yazmış olduğu soruya cevap verdim. Senle alakası yoktu. Sonra sen cevap yazınca muhabbet buraya geldi. Neyse sen yap arkadaşım ben yapayım, herkes yapsın amaç bu değilmi.

Son düzenleme:
Geri