Ynt: Çift Bölgeli Klima
Harika özetlemişsin...
1 2 yorum yapacam.
1. Madde için. Bu benim de sürekli anlatmaya çalıştığım bir şey. Özellikle ev ve ofisteki klimalar için de geçerli. Millet en düşüğüne getiriyor, klima sonra debelenip duruyor. Tabi min sıcaklık 18 dereceye hiç bir zaman getiremeyeceği için bir süre sonra kompresör ısındığı için duruyor. Sonuç? Daha da çok ısınıyor ortam
3. Madde için. Bana pek öyle gelmiyor ama bence ya yok ya da düşündükleri gibi çalışmıyor.
A14NET link' Alıntı:Öncelikle lock abimize paylaşımından dolayı +1 teşekkür.
Yazıyı baştan sona okudum ve anladım ki;
1- Bi kere benim yaptığım şey gereksiz ve yanlış. Yukarda açıkça yazıyor ki soğuk havalarda dereceyi max. a getirmek içeriyi daha çabuk ısıtmayacaktır. Aynı şekilde sıcak havalarda da dereceyi min. e getirmek içeriyi daha çabuk soğutmayacaktır. Dolayısı ile şu soğuk havalarda araba binip max. a veyahut 28 e açmanın gereği yok. Sabahtan 24-25 gibi nerde kaldıysa hiç oynama aynı şey.
2- Diğer yaptığım ve arkadaşlarımızında yaptığı klima yı kapatmakta hem kış hem yaz için gereksiz. Yazın zati lazım, kışınsa sadece GEREKTİğİNDE ve buğu almak için devreye giriyor. Benim gibi, arabada mümkün olduğunca klima açmayıp, tüketimi kontrol altına almaya çalışıyormuş zaten.
3- AUTO modda yazın soğutmayı sağlamaya çalışıyor. Bunu yaparken sağda-solada altta-üstte ve ortam olmak üzere beş adet sıcaklık sensöründen yararlanıyormuş. Ayrıca nem sensörü ve ön camın sıcaklığını ölçen sensör varmış. Birde 2011 de iptal edilen otomatik hava kalite sensörü varmış. Hadi bunlar doğrudur ama içerdeki güneş ışığı miktarını ölçen sensörler var diyor ama heralde bunlar tr versiyonunda yoktur. Varsada "Ohannes" diyorum ve helal diyorum. Güneş miktarı aşırı ise sanırım biz 23 ayarlasakta o 21-22 derece yapıp bizim güneşten yanmayıp 23 hissetmemizi sağlıyor. Helal derim sadece...
4- AUTO modda kışın iki temel amacı var; içeriyi ısıtmak + buğuyu önleme... Biz işine burnumuzu sokup AUTO modda klimayı kapatmaya çalışıyoruz ki yanlış bu. Adam zaten gerek kalmadığında, buğu riski olmadığında, klimayı durduruyormuş....
Uzun lafın kısası tek yapmamız gereken AUTO tuşuna basıp bızdıklamamak. İşine burnumuzu sokmamak. Böyle oluncada sağ- sol kurcalamaya pek gerek kalmayacak...
Harika özetlemişsin...
1 2 yorum yapacam.
1. Madde için. Bu benim de sürekli anlatmaya çalıştığım bir şey. Özellikle ev ve ofisteki klimalar için de geçerli. Millet en düşüğüne getiriyor, klima sonra debelenip duruyor. Tabi min sıcaklık 18 dereceye hiç bir zaman getiremeyeceği için bir süre sonra kompresör ısındığı için duruyor. Sonuç? Daha da çok ısınıyor ortam
3. Madde için. Bana pek öyle gelmiyor ama bence ya yok ya da düşündükleri gibi çalışmıyor.