Güzel paylaşım.. ayrıca konu'nun sabitlenmesi uygun olur..
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
emeğine sağlık fakat bildiğim kadarıyla bu işi yazılımla 30 tl ya hallediyorlar bilginize
Merhaba arkadaşlar sonunda vakit ayırdım ve kapıları çift kilitlediğimiz zaman 4 camı kapatan devreyi tasarladım. Bu sayede seyir halinde kapılar kilitlendimdi camlar kapanmıyor ve araba çalışmazken aküyü boşatmıyor devremiz.
Devreyi kapının alttarafındaki kablo demetinin oraya bantladım. Devreyi hazır halde isteyenlere yardımcı olabilirim.
maviKahverengi ile kırmızıkahverengi kablo kapı çift kilitleme moturuna giden kablola. Ters bağlarsanız kapılar açıldığında camlar kapanır.
kırmızı mavi kablo ise anahtari cevirdiğimizde camlarin kapanmasini sağlayan swich giden kablo.
kahverengi kablo ise saşedir (akünün - ucu)
maviKahverengi ile kırmızıkahverengi kablo rölenin besleme ayaklarina gidiyor.
kırmızı mavi ile kahverengi kablolarda röle cektiğinde kısa devre olan kontaklara gidiyor.
Malzemeler:
1.12 volt role
2.470 Mf kondansötör
3.2 adet IN4001 Diyot
Ekli dosyayı görüntüle 3149
Ekli dosyayı görüntüle 3150
Ekli dosyayı görüntüle 3151
Ekli dosyayı görüntüle 3152
Ekli dosyayı görüntüle 3153
Kablo renklerini karistirmis olabilirsin yaptigimiz devrenin kahvemavi ve kahvekırmızı rolenin besleme ayaklarıdır kontrol etmek icin role yerine 12 volt lamba bağla cift kilitlemede yanıp sonecektir. kırmızımavi ve kahve de rolenin kontak ayaklarıdır ayaklarıdır. kısa devre ettigin zaman camlar kapanacaktir. bu işlemler gerceklesiyorsa devreyi bu isten hec anlamayan birin eyaptirmissin demeek basi sonu 5 lehimlik devre.Merhaba arkadaşlar sonunda vakit ayırdım ve kapıları çift kilitlediğimiz zaman 4 camı kapatan devreyi tasarladım. Bu sayede seyir halinde kapılar kilitlendimdi camlar kapanmıyor ve araba çalışmazken aküyü boşatmıyor devremiz.
Devreyi kapının alttarafındaki kablo demetinin oraya bantladım. Devreyi hazır halde isteyenlere yardımcı olabilirim.
maviKahverengi ile kırmızıkahverengi kablo kapı çift kilitleme moturuna giden kablola. Ters bağlarsanız kapılar açıldığında camlar kapanır.
kırmızı mavi kablo ise anahtari cevirdiğimizde camlarin kapanmasini sağlayan swich giden kablo.
kahverengi kablo ise saşedir (akünün - ucu)
maviKahverengi ile kırmızıkahverengi kablo rölenin besleme ayaklarina gidiyor.
kırmızı mavi ile kahverengi kablolarda röle cektiğinde kısa devre olan kontaklara gidiyor.
Malzemeler:
1.12 volt role
2.470 Mf kondansötör
3.2 adet IN4001 Diyot
Ekli dosyayı görüntüle 3149
Ekli dosyayı görüntüle 3150
Ekli dosyayı görüntüle 3151
Ekli dosyayı görüntüle 3152
Ekli dosyayı görüntüle 3153