ufuk merkezi kilitle kapıları açtığımızda tavan lambasının yanmasını sağlayan bir devre yapıyomuşsun nasıl gidiyor çalışmalar..
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
yaz mış olduğun cevaba nazaran bende bir şeyler söylemek istiyorum
benim astrada 3 seneden beri kullanıyorum ben bu olayı araya sadece bir adet 1N 4001 yarı iletken diyot bağlattım bende eletronikçiyim ama taktırırken akünü her zaman zayıf kalacağını biliyordum çünkü kapı kilitleme enerji side takılan diyotun bir ucu diğer ucuda camkapama otamatiğine bağlanıyor kapıları kapattınızda cam otamatiğinide tektikliyor ve camları kapatıyor camlar kapandı kapılar kitlendi bu raya kadar sorun yok sorun burdan sonra cam otamatiğine hala akım gitti için aküyü zayıflatıyor bende bazen akü problemi yaşıyorum 3-4 gün aracı çalıştırmadığımda akü zorlanıyor eğer hava bir de soğursa ozaman takviye gerekiyor bu olayı yapan arkadaşların akülerinin şarj rengi herzaman siyahtır sadece uzun yola çıktıklarında yeşile döner bu arkadaşımızın yapmış olduğu devre gayet iyi bunu normal şekilde bağlarsanız yanı hırsız kilidine bağlamayıp tek kilitlemede daha iyi olur bir role ve kondansetörle işi halletmiş
ama mantık olarak aküden akımı kesermi ona tam bakmadım kondansetörün boşalması için kapı kilit voltaşınında kesilmesi lazım acaba kapılar kilitlendiğinde akımı kesiyormu sanırım kesmiyor bu yüzden aküyü yemeye devam eder burda diyot neden kullanılır onuda açıklım diyot yarı iletkenbir devre elemanıdır yani birtaraf-tan birtarafa akım geçirir.ters akımı geçirmemesiiçin kullanılır eyer ters akım olursa saonucunu siz düşünün
Arkadaşımız eğer direkman motora enerji versek hakllı biz modulden kapatığımiz icin modul camlar kapandıktan sonra enerjiyi kesiyor. Sadece tek diyotla yapılan sistemde bu sekilde module devamlı enerji veriyor bi hafta arac calıstırılmadığı aku boşalıyordu. bu devrede ise module 1 dk civarında kapatma sinyali veriyor.1 dk boyunca camları kapatmaya çalışırsa eğer cam kapalıysa zamanla cam motorunu yakacaktır 5 sn çok bile modül var zaten opellerde