combo, corsa c kronik volant çözümü

bahsettiğiniz ustanın orjinal dediği volan gerçekten orijinal, ben gittim ve gördüm üzerinde seri numarası falan yazılı, usta orjjinal derken orjinal fiat volanı demek istiyor bence, ama mustafa bunu orjinal corsa volantı olarak anlıyor sanırım, anlaşmazlık burdan kaynaklanıyor kanımca, tamam corsanın orjinal volanı değil haklısın ama adam orjinal fiat volanını corsaya uyarlayarak takıyor, zaten kendiside orjinal corsa volanı diye bi iddiada bulunmuyor, ama şu izmirin volanı ve diğer bahsedilen volanı yanyana koysanız izmirinkini bedava verseler alıp takmazsınız arabanıza, bakmayın biz bi eşeklik ettik balıklama atladık hemen....

mustafacım ben halime takma dedim taktı diyosun ama sen ön ayak oldun abicim ya, sen kendi arabana kaç kere volan taktın söktün kendin söyle, izmirdeki adamla irtibataydın, hatta bana benimkinide garantiden değiştireceğini söylemiştin, unuttun gitti tabi,
ayrıca senin ustan demiyormuydu ticari corsaya taktığını bilmem kaç bin km.dir sorun olmadığını, bundan sonrada bi sorun olmaz dediğini unuttun sanırım...

ama usta vaaarrrr, usta varrrrr .......

hem ilk başlarda sende bu sabit volan olayında öncülük yaptın hepimize,kendinde taktırdın söktürdün defalarca, ne olduysa sonradan fikir değiştirdin, döndün orj.volana, şimdi yerden yere vuruyorsun sabit volanı...

hatırlıyormusun maslaktaki parçacıdan beraber almıştık senin izmir işi volanı, hatta gözün tutmamıştı seninde, eciş bücüş görünüyordu, ama genede takmıştın sende...

haaa birşey daha söylicam
ustası, mühendisi anlamıyormu bu işten diyo yukarda arkadaşlar,
adamların dini imanı para arkadaşım, olaya ticari gözle bakar o adamlar, bizimi düşünecekler sanki, o bahsettğiniz mühendisler yapmadımı sanki 2004-2005 corsaların direksiyonlarını, milletin anasını ağlattılar yıllarca, ama ne oldu gene bizim tecrübeli sanatkar ustalarımız çözmedimi sorunu, hatta size topkapı sanayide bi torna ustası söyleyim gidin bakın, dükkanı odaktan, opel gerçekten, yetkili servislerden gelen direksiyon kutusundan geçilmiyor, peki o yetkili servisler neden gidipte o mühendislerine hallettirmiyorlar böyle basit bir direksiyon kutusu olayını bile...

bunun gibi daha biçok örnek verebiliriz elbette, ama bana tutupta siz opelin mühendislerinden iyimi biliyorsunuzda arabalarınızı kurcalatıyorsunuz falan demeyin, buna katılmıyorum çünkü, el elden üstündür, helede bizim türk ustalarımız cebinden çıkarır o opel mühendislerinin çoğunu....

bu sabit volan olayıda artık suistimal edilmeye başladı zaten, bakıyorum nerdeyse artık mahalle arasındaki dükkanlarda bile takılıyor sabit volan, piyasadada çeşit çeşit volan var artık, o yüzden iyi dikkat etmek lazım bence, kalitesiz bi volanın araca hasar vereceğine inanıyorum ama...

herkeze kazasız belasız sürüşler.....

bahsettiğiniz ustanın orjinal dediği volan gerçekten orijinal, ben gittim ve gördüm üzerinde seri numarası falan yazılı, usta orjjinal derken orjinal fiat volanı demek istiyor bence, ama mustafa bunu orjinal corsa volantı olarak anlıyor sanırım, anlaşmazlık burdan kaynaklanıyor kanımca, tamam corsanın orjinal volanı değil haklısın ama adam orjinal fiat volanını corsaya uyarlayarak takıyor, zaten kendiside orjinal corsa volanı diye bi iddiada bulunmuyor, ama şu izmirin volanı ve diğer bahsedilen volanı yanyana koysanız izmirinkini bedava verseler alıp takmazsınız arabanıza, bakmayın biz bi eşeklik ettik balıklama atladık hemen....

mustafacım ben halime takma dedim taktı diyosun ama sen ön ayak oldun abicim ya, sen kendi arabana kaç kere volan taktın söktün kendin söyle, izmirdeki adamla irtibataydın, hatta bana benimkinide garantiden değiştireceğini söylemiştin, unuttun gitti tabi,
ayrıca senin ustan demiyormuydu ticari corsaya taktığını bilmem kaç bin km.dir sorun olmadığını, bundan sonrada bi sorun olmaz dediğini unuttun sanırım...

ama usta vaaarrrr, usta varrrrr .......

hem ilk başlarda sende bu sabit volan olayında öncülük yaptın hepimize,kendinde taktırdın söktürdün defalarca, ne olduysa sonradan fikir değiştirdin, döndün orj.volana, şimdi yerden yere vuruyorsun sabit volanı...

hatırlıyormusun maslaktaki parçacıdan beraber almıştık senin izmir işi volanı, hatta gözün tutmamıştı seninde, eciş bücüş görünüyordu, ama genede takmıştın sende...

haaa birşey daha söylicam
ustası, mühendisi anlamıyormu bu işten diyo yukarda arkadaşlar,
adamların dini imanı para arkadaşım, olaya ticari gözle bakar o adamlar, bizimi düşünecekler sanki, o bahsettğiniz mühendisler yapmadımı sanki 2004-2005 corsaların direksiyonlarını, milletin anasını ağlattılar yıllarca, ama ne oldu gene bizim tecrübeli sanatkar ustalarımız çözmedimi sorunu, hatta size topkapı sanayide bi torna ustası söyleyim gidin bakın, dükkanı odaktan, opel gerçekten, yetkili servislerden gelen direksiyon kutusundan geçilmiyor, peki o yetkili servisler neden gidipte o mühendislerine hallettirmiyorlar böyle basit bir direksiyon kutusu olayını bile...

bunun gibi daha biçok örnek verebiliriz elbette, ama bana tutupta siz opelin mühendislerinden iyimi biliyorsunuzda arabalarınızı kurcalatıyorsunuz falan demeyin, buna katılmıyorum çünkü, el elden üstündür, helede bizim türk ustalarımız cebinden çıkarır o opel mühendislerinin çoğunu....

bu sabit volan olayıda artık suistimal edilmeye başladı zaten, bakıyorum nerdeyse artık mahalle arasındaki dükkanlarda bile takılıyor sabit volan, piyasadada çeşit çeşit volan var artık, o yüzden iyi dikkat etmek lazım bence, kalitesiz bi volanın araca hasar vereceğine inanıyorum ama...

herkeze kazasız belasız sürüşler.....

işte burda dur derim sana abi;

abi ilk takan sensin arabana hatta resimlerdede senin olduğun kesin. evet öncülük ettim ama ne dedim ama ilk önce kullanılsın sonra bu işe girelim dedim. sende her zamanki gibi acele ettin ve ilk takan sen oldun. zaten senden sonra ben taktım çünkü kemdim kullanmadan hatalarını göremezdim. yaklaşık 6 defa volan değiştirdik. izmirdeki adamı ne tanırım ne görmüşlüğüm var sadece burdan kendisi beni buldu zaten yazılarıda var. bende volandaki hataları söyledim defalarca. ben eşşek miyimki kaç defa işçilik vereyim arabamı yatırayım. ben burda defalarca volan denerken acele etmeyin aman bekleyin diye söyledim. oysa banane kim ne yaparsa yapsın ama ben millet gibi yapmayıp burda paylaştım herşeyi.

orjinal mevzusuna gelincede usta denilen şahsın kendi profilinde orjinal opel corsa volanı gelmiş deniliyor şu fiyata bu fiyata diye yazıyordu. ben burda şeffaf davaranak fiyatını sordum. tam hatırlamıyorum ama enterasan bi fiyat geldi bana. bende dedim ki fiatın linea veya diğerlerinin volan sıfır fiyatı 400 civarı idi. ve ustada 500 küsür mü dedi ne hatırlamıyorum gene tabii. sırf üzerinde kod yazıyor diye burda insanları salak yerine koyup heee bak kodu var deyip orjinal demesi beni delirtti. volanın alış fiyatı ile satış fiyatı çok komik. ve kendisine burdanda yazdım sattıkların sıfır değil çıkma diye aldığım cevap ise sen git tekstil işi yap demesiydi. ben bunları ispatladıktan sonra ha ustaymış ha iyiymiş umrumda değil.

recep usta sen çok işi gördürebilirsin savunucusu olabilirsin sanada burda ve yüzyüze çok mahkemesini yaptık. artık tekrar tekrar konuşmanın bi anlamıda yok diyorum. bana ve burdaki insanlara kelime oyunu yapamaz kimse onun için her türlü kafa kafayada gelirim.

daha düne kadar 80 km ile hızla giderken araçtan gelen ses için bana senin ustan aradı. hatta sorusu direk şuydu;

-mustafa kardeşim. ben şu ustayım sende araçlarla çok ilgileniyormuşun sana bişey sorucam.
-buyut usta
-geçenlerde iki tane astra geldi iki araçtada deneme sürüşünde ses geliyor 80 ile giderken. bir türlü çözemedim. ama aklıma şu geldi bu araçlar chipliymiş. hatta chipi yapan adamı tanıyorum diye bi ara adamıda yazılımı düzeltsin dedi
-usta biraz komik olmadımı sesin chipten gelmesi tuhaf-
sen genede ara bi sor

mehmet gazihanı aradım tabii;
-s.a. mehmet usta naber iyimisin bi usta soru sordu yazılımda problem var mı diye?:
-hayırdır
-araçtan ses geliyormuş 80 ile giderken
-mustafa böyle şeyler için beni arama akıl var mantık var deyip konuyu kapattık

böylelikle bana birini savunurken neden olduğunu bi düşünün.

hatta recep senin aracında bu hatanıın olduğunuda biliyorsun dimi? olayda geçen araç senin onun için bana özelliklede savunma yapmayın. yok ikizlerin malı iyi falan filan. yok arkadaş biz bu sinsilikle hiç bişey yapamayızzzzz

mustafa,
her neyse ya
olan olmuş bitmiş geçmiş zaten
sana hesap soran falan yok, karşılıklı yazışıyoruz şurda abartmaya gerek yok
benim yazımdaki gayem izmir malının kötü olduğuna inandığımı belirtmekti
ha birde ikizlerin volanını incelediğimi izmirinkinden çok daha kaliteli göründüğünü söyledim, ama sen zaten bu adamlardan elektirik alamadın ilk baştan beri o yüzden direk savunmaya geçiyosun...

tamam iyi güzel yazmışsın, diğer bahsettiklerime hiç değinmemişsin ama
hani ticari corsaya takılan volan, bilmem kaç bin km test edillen corsa noldu,
bize en büyük referans o değilmiydi, hadi buda birkenara geçen sene arabam bir hafta orda yatmadımı basit bir direksiyon sesi yüzünden, üç dört kere tornacıya gidip anasını bellemedilermi direksiyon kutumun, yetkili servise gittiğimde ustanın ilk sözü bu oldu, senin direksiyon kutusunun içine etmişler dedi...ama noldu sonra gittik erbabını bulduk 3 saatte halleti direksiyon kutusunu...eeeee diyorum işte ustaa vaaarrr, ustaa vaaaarrrrr.....

el elden üstündür, helede bizim türk ustalarımız cebinden çıkarır o opel mühendislerinin çoğunu....

:eek:

11 ay önce Türk ustaları ile çektirdiğiniz mutluluk ve başarı fotoğraflarını , birkaç ay sonraki sitem dolu mesajlarınızla yan yana koyup yukarıdaki kanaatinizi tekrar değerlendirmenizi öneririm...

Aşağıdaki mesajlar da size ait.

uygulama ardından;

benim 1000 km. oldu, ses mes yok,
bugün mustafada taktırdı, siteye giremedi daha sanırım,
oda anlatır size,
walla beklemenin anlamı yok,
düşünenler hemen taktırıp kurtulsun bu beladan derim...

10 ay sonrası...
selam herkeze,
arkadaşlar bilindiği üzere siteden bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine gitmiş olduğum bu serviste takılan sabit volan dan bir aydır gene pedalda titreme ve ses gelmeye başladı, niyeti olan olursa diye yazıyorum burayı tavsiye etmiyorum buu uyarım için vicdanen rahatım,

bir süredir siteden erdinç kardeşler ile görüşüyorum , görüşmelerim devam ediyor, adamlar ilk baştan beri söyleyip duruyorlardı taktıkları sabit volan gerçekten mustafanın getirttiği sabit volantın yanından geçemez , zaten anlamasam bile şöyle bir bakınca mal kendini belli ediyor, fiatlarda kullanılan bir sabit volant, diğeri ise izmirde yapılan bir volanttı...
durumum müsait olunca taktırmayı düşünüyorum bu erdinç kardeşlerin volantını ... izmir malı volant taktırmayı düşünenlerin bilgisine....

Mesleğim icabı hepimizin iyiliği için mühendislik bilimlerinin , hesapsız ve bir bilgiye dayanmayan pratik "aspirin tedavi" diyebileceğimiz uygulamalara kurban etmememiz gerektiğini vurgulamak için yazıyorum bunları. Elbette usta hüneri ile çözülen özel uygulamalar olabilir ama bunu volan ve benzeri dinamik yük karşılayan sistemlere uygularsanız sonuç bu olur. Burada hatayı kendi aracında farkeden ustamız zaten uyarıları yapmış.. Ben de derim ki siz mühendislik bilgilerine güvenin, hangi serviste hangi ustaya taktırırsanız taktırın, başka bir motor için üretilmiş volan başınızın gittikçe daha fazla ağrımasına yol açacaktır. Zaten sorunun uzun süre sonra ortaya çıkmış olması, motor için uygun olmayan volan sebebi ile krank yataklarındaki aşınmadan kaynaklanan bir yalpa sonucu ortaya çıkmış olma ihtimalini de gösteriyor. Yani artık orjinal de taksanız bazı anormallikler yaşayabilirsiniz.. Temennim bu değil tabii.. inşallah sadece volandır.

Son düzenleme:
Mustafa benim aracımdan ses gelmiyor. Benim değil ümit arkadaşımızın aracında 80km giderken titreme var demiştik. Belki yanlış hatırladın diye tekrar yazdım. Tabi sen ve usta gazihana ses var derseniz herkes güler.

Burada kimseyi savunmuyoruz. Kullanmadığın volan içi yorum şudur; Patlıcak.

Fakat nedense hiç patlamadı. İkizler dediğin kişilere ben gittiğimde bana ESP ile ilgili soru sorduklarında bende ulan ne biçim ustasınız esp ne olduğunu bilmiyorsunuz demiyorum.
Anlatıyorum.

Farklı olarak sor bakalım sende ustalarına sonradan esp yapılıyor mu?

Her ustanın bildiği şeyler vardır. Bazı ustalar vardır senin bildiklerini hiç birini bilmiyordur.

Ama şu gerçek değişmedi senin patlayacak dediğin volan patlamadı.

Mustafa benim aracımdan ses gelmiyor. Benim değil ümit arkadaşımızın aracında 80km giderken titreme var demiştik. Belki yanlış hatırladın diye tekrar yazdım. Tabi sen ve usta gazihana ses var derseniz herkes güler.

Burada kimseyi savunmuyoruz. Kullanmadığın volan içi yorum şudur; Patlıcak.

Fakat nedense hiç patlamadı. İkizler dediğin kişilere ben gittiğimde bana ESP ile ilgili soru sorduklarında bende ulan ne biçim ustasınız esp ne olduğunu bilmiyorsunuz demiyorum.
Anlatıyorum.

Farklı olarak sor bakalım sende ustalarına sonradan esp yapılıyor mu?

Her ustanın bildiği şeyler vardır. Bazı ustalar vardır senin bildiklerini hiç birini bilmiyordur.

Ama şu gerçek değişmedi senin patlayacak dediğin volan patlamadı.

recep kardeşim ,
aynen katılıyorum sana..
parayı denkleştiriym ilk işim bende gidip ikizlere orjinal volan taktırmayı düşünüyorum, tutturmuşlar patlar, patlayacakk...
bunu aracına taktıran iki üç kişi değilki arkadaşlar bu tüm türkiye genelinde takılıyor kimbilir kaç kişinin aracında sabit volan takıldı, bizim gibi arada dandik volan taktıranlar olabiliyor malesef işte, eğer dedikleri gibi patlayacaksa way haline milletin, abicim üç beş değilki ya, bisürü insan taktırdı aracına bu sasit volanı..napcak bu kadar insan...

bu ikizlere bende gittim sırf tanışmak çaylarını içmek için, tabi arada sohpetimizde oldu, adamlara sorduğum sorulara gayet bilinçili mantıklı yanıtlar aldım, insana güven veriyorlar, adamların yaşı genç biraz ama kendilerini iyi yetiştirmişler, öyle piyasadaki çoğu çakma usta gibi yok ben opel gerçekten çıkma ustayım, yok ben opel odaktan çıkma ustayım diye etiket te yapmıyorlar( çok iyi usta olsaydın zaten opel seni bırakırmıydı demek lazım)
adamlar babadan öğrenmişler bu işi, baba mesleğini devam ettiriyolar varmı daha ötesi...dükkanlarına giriyorsun herşey gayet güzel düzenli çalışıyorlar, şimdi burda adamların reklamını yapıyo gibi oldum ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler, gittiğim bir çok ustanın dükkanı pislikten geçilmiyor, hanki takım nerde belli değil, kara düzen çalışıp günü kurtarmaya bakıyor çoğu, en azından bana hep öylesi denk geldi bu güne kadar..

haaa unutmadan bu beğenmediğiniz ikizlere yetkili servislerde bisürü iş gönderiyolar, inanmayan gider bakar, ellerinde fatura var evrak var, adamlara körü körüne salıdırılmasın lütfen..

calmy kardeşim,
hakkımda güzel araştırma yapmışın, hepsi doğru, amaaaaaaaaaaa
tamam, 11 ay önce gittik bir tavsiye üzerine ustanında ticari bir corsaya takarak 40 bin km. test ettiğini söylediği izmir malı sabit volantı taktırdım, evet gayet mutluyduk resimlerdeki gibi, ama nerden bilebilirdimki 10 ay sonra patlayacağını, ustanın demesine göre yıllarca volant sorunum olmayacaktı birdaha, noolduuu....
ha , şu an başıma bu geleni buraya yazıyorum diye fenamı yapıyorum sence..

yazılarımdan işinize gelen kısımları eleştiriyorsunuz işinize gelmeye kısımlara hiç değinmiyorsunuz, size söylüyorum tekrar ismini vermiyorum bir çok opel yetkili servisleri topkapıda meşhurr bir tornacı usta var, hepsi o ustaya gönderiyor direksiyon kutularını, neden peki, koskoca opelin yokmu ustası mühendisi falan..adamın dükkanına girince yere basmaya yer yok inanın, hepsinin üstündede yazıyor falanca yetkili servis diye..tamam mühendis mühendistir, mühendisler bi halttan anlamaz falan demiyorum ki ben, benim ne demek istediğimi tam olarak anlamadınız sizde, benim anlatmak istediğim gene söylüyorum, usta varrrrr, usta vaaarrrr......

ayrıca çok karamsarsınız, anlattığınız gibiyse birsürü insan aracına sabit volan taktırdı, şimdi hepsinin krank yatakları , motorları ellerindemi kalacak bu durumda, tekrar söylüyorum bsenim gibi sorun yaşayan arkadaşların volanları dandik izmir volantı,
hatta daha iddialı bişey söyleyim, bizim ikizlerin taktığı vede volanttan sorun yaşayan bi arkadaş varsa çıksın söylesin, bende daha bir şey konuşmayacam bu konuda...

yahu anlam veremiyorum recep ve halim abi;

evet biz taktırmadan önce bi ticari araç taktırdı ve o zaman 40bin olmuştu hemde müşteri bu kendisi söyledi. ve şuadna adam hala memnun ne yapayım şimdi?

evet patlayacak diyorum neden mi?

bilye takıldığında sabit volanın içi merkez tarafı tam oturmuyor bu sebeple debreyaja ayağını bastığında boşluj oluyor.

ve diğer bi kısmı ise balans ayarının ince olmaması. bu sebeple motorda titreme ve ilerleyen zamanlarda piston içindeki yanma oranları değiştiğinden. aşırı zorlanmalara karşı bilye dağıtma gibi sebeplere oluyor

halim abi sen daha düne kadar araçta problem yok değiştirmeyi düşünmüyorum dedin. ve arkasından ise sana senin volanındaki hatayı bulup söyledim şaşırdım. ve dedinli zatan ben hız yapmıyorum onun bişey olmaz dedin.

ben ise farklı bir araç kullanmaı yaptığımdan o arızayı çok kısa vakitte bulabiliyorum.
ikizlerin yaptığı bi aracıda test ettim. isterseniz bi sorgulayın ben ne hatalar buldum...

onun için boş konuşmanın bi anlamı yok. volanı taktıranların çoğu mütavazi yani 3bin deviri geçmeyen, motor freni yapmayan veya haberi bile olmayanlar çok memnun. ama diyorum yaaa elbet patlıcak.

ben burda yüzleşecek kadar cesaretim vardı ve ikizlerle yüzleştim bana karşı dedikleri şuydu sen git tekstil işiyle uğraş. bizler her zaman bu ustalara işimiz düştü ve her düşütüğünde sakata bindik. kazıklandık falan filan. bu internet ortamı olmasaydı recep sen ne espden nede turbonun wesgateni anlardın. daha yeni buluşmamızda bile turbonun öttüğünü yeni anladın. buda sitelerin verdiği tecrübedir. insanlar bazı şeyleri bilmeyebilir. ben sadece corsa ve combo üzerinden konuşuyorum dalım bile belli. ama astra dersen sadece 1.3 dizel motor olayna bakarım. yarın 2.0 turboya biner ondada öğrenir tecrübem olur. ama bu demek değilki 80 km hızla giden aracın içinden gelen sesi yazılıma vursun.

ustan 2 araçtan bahsetti bir diğeride senin olduğunu iddia etti. hatta telefon konuşmamızda aracın benim olduğunu söyledin ama neyse amaç tartışmak değil benim adımın yanlış şekilde kullanılıp başkalarınında beni aramasına sebep olduğundan sinirliyim.

ben burda hayrına belki 50nin üzerinde kişini aracına yorum yaptım ve işlerini gördüm. ve hiç biri demedi bu yanlış diye. ankaradan zonguldaktan arayanlar oldu arabayı görmeden bile yorum yaptım ve ertesi günün cevabı bu oldu kardeşim allah razı olsun senden ustaya söyledim söylediklerini bulduk dedi. keşke yardımcı olduğum insanlar nete girsede burda benim hakkımda ve artuk ustalara bakış açılarını burda yazssalarda sizlerede bi ispatı olsa.

ya tamam iyi güzel yazışıyoruz şurda,
kim neyi savunuyor bi türlü anlaşamıyoruz,
ben diyorum gittiğim ustada iş yok, taktırdığım volantta iş yok
mustafa takmış ikizlere,
öbürü mühendisten şaşmayın diyor,
öbürü başka bişey diyor,
bakıyorum herkez farklı bi şeyi savunuyo,
bu da güzel bişey sonuçta herkezin doğrusu kendine doğrudur,
kimse kimseyi kendi doğrusuna inandıramazki,
özellikle ikizlerin adı geçince mustafa nedense köpürüyor:)
neymiş adamlar sen git işini yap demiş,
e ne var bunda peki,
adamlar araba tamircisi sonuçta, dükkanları var bu işten ekmek yiyorlar
mustafa ise gerçekten tekstil işiyle uğraşan bi arkadaşımız ama corsa
ve combo larda kendi tecrübeleri sonucu epey bi tecrübe sahibi olmuş,
birisi tekstilci , birisi oto tamircisi ama bakınca iki tarafta haklı görünüyor
ben gene diyorum el elden üstündürrr,
usta vaaarrrrr, ustaa vaaaarrrrrrrr ......

Geri