combo, corsa c kronik volant çözümü

Mustafa güldürme beni canım kardeşim. Sen volan ile uğraşırken ben turbonun öttüğü selenoid valfinin bozuk olduğunu biliyordum. Senin söylemenle öğrenmedim. Benim farklı bir yapım var bozulana kadar kullanırım. Şuan selenoid sürekli sorun çıkarıyor.

Yarın saat 13:30 Ataköy Opelde randevum var bilyorsundur kampanya var. Serviste değiştircem.

Buluşma nezamandı bak daha yeni değiştiryorum. Ben mehmet gazihan chip yapalı 8-9 ay oldu ogünden beri EGR soketi çıkarıp geziyorum. Bunuda ne internet nede tısda okudum.

Esp olayını ben internetten değil Tıs2000 ve epc'den öğredim.

Yaptıklarımı yazmama gerek yok imzamda blog sayfam var bakmışsındır.

Mustafa hangi ara ikizlerin volanı test ettin. Seni davet ettim. Burda çılgın combocu var sabit volan kullanıyor demiştim hatırlarsın.

Neyse ben bişi yarıştırmıyorum. Astra H konusunda benim yapacaklarım artık limitinde.

Ok.

Son düzenleme:
astra konusunda zaten yorum bile yapmam bilirsin sana bişe sorduğum şeyler vardı ama dikkat edersen kullanmadığım araçlar içindi.

benim kızgımlığım şu sanki ben satıyormuşum yada benim malımmış gibi hep bana karşı bişeyler diyorsunuz. ve bunun ucuda şöyle gelişiyor. ben yardımcı olmuşum millete abi sen bizi şuruya yönlendirdin ama sen satıyormuşun diye arayan oldu. kusura bakmayın ama buna izin vermem. ve haklıyım bu konudada.

ben ikizlere takmadım ki umrumda değil ama sen dersenli mustafanın yönledirdiği tırt malzeme tırt ikizler harbi iyiymiş dersen oda olmaz halim abim.

sitede ikizlere yaptırmış bi üyenin aracını test ettim merak etme yalan söylemem bu konuda yarın öbürgün konuya yorum yapar görürse tabii. ama telefon değiştirdiğimden kendisine ulaşıcam ki test etmişmiyim etmemişmiyim diye.

valla recep belgrada geldiğinde orda şu kelime geçti sen gazlarken recep turbo ötüyor haberin ola diye miletin ortasında bağırdım. sende dedin ki alala nasıl anladın ki dedin ve orda agah bülent bende duydum dedi. hatta espiri olsun diyede sana aracını götürdüğün yer pek ilgilenmiyor seninle sanırım dedim. bende bi götürüp baktırayım dedin. neyse ben daha yorum yapmak istemiyorum. çünkü ben herşeyi ispatlı konuşuyor ve sahneyi hatırlatıyorum. her yazılanı iğne iplikle seçer dikersek bu iş hep uzar gider.

halim abi ustaaaa var ustaaa varrrr. sana hayrettini hatırlatırım abi on numara adam diyordun ama neyse. dicek bişeyim yok...

Mustafa canım kardeşim ben çok iyi biliyorum.
Sen onu gerçekten benim bilmediğimi mi? düşündün.

Sence benim gibi birisi turbonun sesi anlayamaz mı? :D

Volan konusunda ikizlerin taktıkarından eminim bu forumda olan kişiler var. Bir kişide demedi ki patladı. Bizim derdimiz bu.

Mustafa canım kardeşim ben çok iyi biliyorum.
Sen onu gerçekten benim bilmediğimi mi? düşündün.

Sence benim gibi birisi turbonun sesi anlayamaz mı? :D

Volan konusunda ikizlerin taktıkarından eminim bu forumda olan kişiler var. Bir kişide demedi ki patladı. Bizim derdimiz bu.

tamam sen orda bize şaka yaptın zaten biz yedik kusura bakma :)

valla anlarmısın anlamazmısın bilemem artık ne bilim her buluşmada aracına oturup devir ile ilgili kontroller yaptık ve bunun sonucunda gene turbo vardı ama bilgili gibi değil bi baksana şuna diyordun neyse tın artık ama şunuda söyliyeyim. bunda yüzde yüz emininmki senin menfaatin olmazsa sen bu kadar bu sayfaya bağlı kalıpta devamlı bu adamları övmezdin. kesin bişeyleri ücretsiz halletttirdin recep. bütün konuyu az önce baştan aşağıya okudum çünkü resmen seni ikizlerin ikizler olduğu üçüzler olduğu anlaşılıyor.

ben ikizler dediğin ustalara yorumlara bi bak istersen benim kanıtlı konuştuklarıma hep bi cevabı sen git tekstil işiyle uğraş deyip açıklama yapamayıp konuya bir daha yorum yapmayışı. bizim aldığımız volanları kötüleyen biri bir anda yok merkezfrenin son yaptığı çok güzel oldu hatta taktık demeside bi tuhaftı. merkez frenin ise ben çıkma veriyorum demeside cabasıydı. ne bilim yaaa dedim yaaa millet tuhaf olmuş. onun için recep benim senin ustanla daha yüzyüze bile bi konuşmam olmamışken devamlı beni adamlara karşı aldırıyorsun. onun için daha konuşmanun bi anlamı yok. bu siteden bi menfaatimizde yok ki bunuda herkes bilir...

Ben senin yazdıklarını çok dikkatlice okudum sanki dökme volan üretimin aşamasından son durumuna kadar senin üretimindi. Sonra nolduysa artık kötülemediğin yeri kalmadı.

Benim her şeyim belli ikizler dediğin kişilerin yaptığı işten benim kursağımdam ve aracımın üzerine 1kuruş hak geçmemiştir geçirmemde.

Kapıdan giren müşteriye nasılsa bana aynı. Zaten bu yüzden eminim yaptığı işin arkasındalar.

Fakat bunu konuyu ikici kez gündeme getirdiğin içinde tşk ederim.

calmy kardeşim,evet gayet mutluyduk resimlerdeki gibi, ama nerden bilebilirdimki 10 ay sonra patlayacağını, ustanın demesine göre yıllarca volant sorunum olmayacaktı birdaha, noolduuu....
ha , şu an başıma bu geleni buraya yazıyorum diye fenamı yapıyorum sence..
.
.
.
.
.
ayrıca çok karamsarsınız, anlattığınız gibiyse birsürü insan aracına sabit volan taktırdı, şimdi hepsinin krank yatakları , motorları ellerindemi kalacak bu durumda, tekrar söylüyorum bsenim gibi sorun yaşayan arkadaşların volanları dandik izmir volantı,
hatta daha iddialı bişey söyleyim, bizim ikizlerin taktığı vede volanttan sorun yaşayan bi arkadaş varsa çıksın söylesin, bende daha bir şey konuşmayacam bu konuda...

Sevgili Dostum,

Benim yazdıklarımı yaşamışsınız. Usta işleri "Aspirin tedavidir". Avrupada işçilik çok pahalı olduğundan genelde kökten değiştirilir parçalar, yani tamir edilmez. Bizde ise bunun değişmesi lazım denilir ama gerçekten çok maharetli ve emeğini esigemeyen ustalar vardır ve bunları tamir ederler. En çok rastlanan tamirler;
* Şarj dinamosu (sarımlar yanar gider sardırırız. Bunu avrupada kimse yapmaz çünkü orada sardırırsanız yenisinden pahalı olur.
*eksoz kaynağı : Bir mühendise sorsanız "değiştirin" der ama biz çürümüş delinmiş exozu kaynakla yamarız ve tamir olup ses kesilince de "mühendisin olmaz dediğini yaptık!" diyebiliriz.
* radyatör yamama : Yenisi pahalıdır, Mühendislik riski açısından değiştirilmesini emreder ama gerçekten bizde gayet başarılı tamirler yapılır. Bu mühendis işten anlamıyor değildir fakat bir yanda da bu tip tamirler başarılı bir usta hüneridir.

Neticede bu gibi ustalık ve hüner işlerinde gerçekten iyiyiz. Dediğiniz gibi arızalı bir direksiyon kutusu da ustalarımızca gayet iyi tamir edilir..
Ancak;
Opel arabaya toyota direksiyon kutusu takmak gibi işler ustalara kalmamalıdır. Buradaki volan konusu da böyledir. Yani ustamızın ve Mühendisin yeri ayrı. İkisi de birbirinin işini yapamaz, yaparsa sonuç kötü olur.
Çok farklı düşündüğümüzü zannetmiyorum.

Sizi ve diğer arkadaşları, sadece kaybetmemeniz açısından uyarmak isterim. Şu an sorun çıkarmamış görünen arabalar sinsi bir düşman tarafından kemiriliyor. 300 bin gidecekken 200 bin, 200 bin gidecekken 150 bin gidecekler ve motorlarının canına okunacak.. 10 ay önce duysanız şimdiki durumun olacağına inanmazdınız.. Aynı şimdi 10-12 ay sonra olacaklara inanmadığınız gibi... Motorlar sorun çıkardığında herkes bunu normal zannedecek. "Hatta usta diyecek ki bu sabit fiat volanı ne kadar da iyiymiş, baksanıza motor bitti ama volan hala sorun çıkarmadı !" diye bir de sorunun kaynağını başarı olarak önünüze koyacaklar... Şaka yapmıyorum ve Karamsar değil bilimsel yaklaşıyorum konuya...

Son düzenleme:
Ben senin yazdıklarını çok dikkatlice okudum sanki dökme volan üretimin aşamasından son durumuna kadar senin üretimindi. Sonra nolduysa artık kötülemediğin yeri kalmadı.

Benim her şeyim belli ikizler dediğin kişilerin yaptığı işten benim kursağımdam ve aracımın üzerine 1kuruş hak geçmemiştir geçirmemde.

Kapıdan giren müşteriye nasılsa bana aynı. Zaten bu yüzden eminim yaptığı işin arkasındalar.

Fakat bunu konuyu ikici kez gündeme getirdiğin içinde tşk ederim.

:) komik hakkatten;

dökme volanı otursun diye uğraştım salakmışımki kaç defa işçilik parası verdim. menfaatime bak yaaa cebimden para harcıyorum. olmadı ise olmadı derim bu kadar basit.

valla ustalar hakkında daha konuşmak istemiyorum özelliklede yüzyüze gelmemiş birileri için daha konuşmak istemiyorum. onun içinde senin ustan için konuşmak istmiyorum.

gündem olayınıda sen zorluyorsun beni. devamlı reklam devamlı reklam. burada öyle bi reklam konusu olamaz hatırlatırım.

Mustafa yazdıklarımı iyi oku kardeşim. Hangi yazımda gidin ikizlere taktırın yazmışım.

Ama kendi yazılarında öyle bir anlatmışsın ki bu forumdan 1 kişi dahi olsa senin sayende volan takmıştır.

Benim buraya okadar yazı yazmamla çıksın 1kişi desin bakalım gittim ikizlere taktırdım.

Özel mesajlarım incelesin ikizlere gidin yazmışmıyım.

Komik olma Mustafa ben kimseyi biryere yönlendirmem. Ama senin dediklerini hiç unutmam.

Senin mastertechlerin vardı. Onlar arızayı bulur paranı alır. Hatırladın demi bunları.

Yapmış olduğun hataların bedelini para olarak ödedin ve devam ediyorsun.

Senin olayın volan değil senin olayın bir servisin yaptığı şeyi sen nasıl yapamadın.
Ve o kadar burnun dikine gidiyorsun ki sana göre patlayacak olan ama patlamayan volanı takmadım. İçinde kalmıştır kesinlikle keşke onuda deneseydim. Ama denemediğin için burada tüm volanlar patlayacak yazmaya devam ettiğin sürece bu yazılar yazılmaya devam eder.

Mustafa yazdıklarımı iyi oku kardeşim. Hangi yazımda gidin ikizlere taktırın yazmışım.

Ama kendi yazılarında öyle bir anlatmışsın ki bu forumdan 1 kişi dahi olsa senin sayende volan takmıştır.

Benim buraya okadar yazı yazmamla çıksın 1kişi desin bakalım gittim ikizlere taktırdım.

Özel mesajlarım incelesin ikizlere gidin yazmışmıyım.

Komik olma Mustafa ben kimseyi biryere yönlendirmem. Ama senin dediklerini hiç unutmam.

Senin mastertechlerin vardı. Onlar arızayı bulur paranı alır. Hatırladın demi bunları.

Yapmış olduğun hataların bedelini para olarak ödedin ve devam ediyorsun.

Senin olayın volan değil senin olayın bir servisin yaptığı şeyi sen nasıl yapamadın.
Ve o kadar burnun dikine gidiyorsun ki sana göre patlayacak olan ama patlamayan volanı takmadım. İçinde kalmıştır kesinlikle keşke onuda deneseydim. Ama denemediğin için burada tüm volanlar patlayacak yazmaya devam ettiğin sürece bu yazılar yazılmaya devam eder.

yaptığım hataları paraylamı ödedim? mastertechlerim varda onlara para mı verdim hahahahaha nerden uyduruyorsun bunları yaaa. heee oldu benim olayım volan değil git ustadan sor enjektörmüş tövbe tövbe beni konuşturma kardeşim harbi konuşturma. senin ustan benim volan sorununda kaynaklanıyor diye düşünürüyorum dememe bile enjektör deyip iddia etti neyden bahseditorsun. söylemediğim şeye sakın söyledin deme.

benim senin söylediklerine söylediğini ispatlıyacak çok kişi tanıyorum ona göre. bu sitede çok kişi sabir volan nedir onu gördü ve taktıran taktıranaydı. ama ben hep bekleyin dedim acele eden etti.

ben niyemi bukadar agresif oldum sana ve halim abiye. siz öyle bi karşınıza alıyorsunuz ki yok ikizlere şöyle dedin böyle dedin. ulan bananen. internetten sabit volan adaln bile beni arıyor sen bunlar yaptırıp satmışsın diye. ozaman patlarım işte. burası sizin bildiğiniz 3-5 kişinin girdiği bir yer değil arkadaşım. burda google taratırsın burası çıkar ve bir sürü insan okuyor bunları onun için ne yazarsam yazarım deil.

yönlendirmediö diyrosun ama senin ne kadar yönledirme yaptığınıda biliyorum. her mesajında adres vardı unutma uyardıktan sonra ssildin

konus tabi senin nekadar komik oldunu gorsun herkes

olayi madem kisisellestiriyoruz. agzindan cikan cumleler sunlar odakta gercekte bursada masterchlerin var sen onlarla muhattabsin noldu bu nu unuttun

benim hani mesajimda adres vardi ey mustafa dusunmeden yazma once dusun sonra ispatla.

sen olayin hala farkinda degilsin burda sana cevap yazmamla ne ben kazanirim nede servisler sen nasil ikizlsin orjinal demesine taktin kafayi bende sebin patlicak olayina taktim sen istedigin kadar yaz kimin ne oldu belli kimin neler yapabilecegi belli

unutma bu yazdiklarini :)

suan atakoy opeldeyim beklerim

Geri