- Konuyu Başlatan
Aynen öyle Mehmet bende aynı fikir içindeyim. Zaten bir araç önünü artık sanayiye çevirmeye başladı mı...Artık uğraşmayacaksın ve anında değiştireceksin. Ama ülke de deli dumrul vergi sistemi olmasından dolayı bizler de sökükleri dikip yırtıkları yamalama ile yol almaya çalışmaktayız ama oda iş değil işte. Aracın başı dolduğunda misal işte beş yaz. Buji deliğinden gir sonra eksoz deliğinden çık al sana 5000 TL den fazla masraf. Birde yaşadığın sinir harbi oradan oraya git gel sorun çözülmedi o olmadı, bu değişmedi, uğraş dur. İnşallah nasip olur da o zaman gelir ise bundan sonra beş yaşına gelen aracı daire otoparkına koymam
Doğrudur fren olayını biliyordum aslında düşünür isek araç 5. Yaşına geldiğinde masraf açmaya başlıyor Lastik antifriz fren hidrolik aku vs. imkan olacak 5 yaşına gelmeden değiştrceksn . Evrak muayene yok vergi o kadar yüksek ki insanın gücüne giden onlara para vermekten araca vida bile alamaman.
Bunun 2 sebebi var. Hem tüketim toplumuyuz hem de dost olduğumuz bir ülke yok. Nasıl yani?
Üretim toplumu olsak, zaten araba üretip kullanırdık ve haliyle yedek parça hatta işçilik problemimiz olmazdı. Halen Amerika' da 69 model Shelby GT parçası üretiliyor mesela.
Dost ülkeden kastım şu, Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu arasında çılgın bir kargo trafiği var. Karşılıklı alınan kararlar sayesinde yüzü gülen hep vatandaş. Mesela Japonya' da yaşıyorsun, çok rahat Amerika' dan parça siparişi veriyorsun, niye? E Amerikalı' da Japon parçası alıyor.
Bu ülkelerin kusursuz lojistik hizmetlerini de hesaba katarsak kargolar gayet hızlı ve kaybolmadan kıtalar arası gidip gelebiliyor
Biz 3. dünya ülkesi olduğumuz için yok trafik sigortası, yok kaskosu, yok yaz lastiği yok kış lastiği, yok bakımı, yok bujisi, yok filtresi derken Mehmet abinin dediği gibi hem arabaya vida alamıyoruz ve yapılması gereken müdahaleleri yapamıyoruz, haliyle arabalarımız da bakımsız kaldığı için kısa sürede problem çıkartmaya başlıyor. Halbuki bu memlekette hem imkan hem de ücretler fazla olsa Muzaffer' de bilir 20 litre antifirizi bakkaldan ciklet alır gibi alıp deneye deneye kaç litre alacağını
Bugün bir trim sesi gelse Avrupalı o trimi söker atar yerine yenisini takar çünkü Amerika' dan verdiği parça siparişi problemsiz kapısına kadar gelir.
Biz napıyoruz? Yok bantlıyoruz, yok silikon sprey takıyoruz, yok vidalıyoruz illa kurtarıcaz o parçayı