Corsa D Antifiriz/Soğutma Suyu Miktarı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nobran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Muzaffer işte bugün başıma geldi. Araç kışa girmeden cam suyu koydum ama tabi karın bastıracağı aklıma gelmez. Neyse aracın canımı sileyim dedim bastım tık yok. Motor içinde olan su sizlere ömür donmuş bir kaç gün dolaştım ama açılmadı. Neyse bugün hastane de işlerim vardı eve geldim yukarından bir tas sıcak su indirdim döktüm tepesine o sırada benim su motoru kendine geldi. Neyse bir iki bastım ki içinde olan su gitsin. Ama bir gariplik var. Neyse hastane otoparkında beklemedeyim. O sırada motorsu sökeyim temizleyeyim dedim. Çıkardım yerinden çekince geliyor zaten nereden geldiği belli olmayan ip gibi bir şey dolaşmış temizledim tabi su şişesi içinde olan cam suyu heba oldu. Sorun değil dedim. Taktım motoru yerine tekrar doldurdum. Anammmmm birde motorun dibinden sızdırmaya başladı... Söken sen misin? Hadi buyur cinler tepeme kadar geldi. Tekrar söktüm bir şişe cam suyu daha heba oldu. O motorun girdiği yerde plastik bir filtre var iyice kendinden geçmiş. Çıkardım beyse bildiğin plastik bir boru geçirdim iyice çakmak ile ısıttım anca öyle girdim. Sonra biraz daha ısıttım bir daha taktım yerine sızıntı kesildi. Artık yarın bir daha kontrol edeceğim. Ama bir saat uğraştım düşün hastane otoparkında :D iyice ezuk oldum yaw hehe

Ama Opel Türk firması olsa motoru sökmeye çalışırken başka yere zarar vermemek için titiz davranmak yerine tombala çeker gibi eline ne geliyorsa tutup sökerdin abi, nolacak sağlam parçayı da bozsan bir telefon açardın yapacağınız parçaya it işesin diye küfürü bastıktan sonra da parasını verir yenisini alırdın :D

Ama paran olsa bile yenisini alamıyorsun çünkü servise gidiyosun yok diyorlar, yurtdışından alayım desen 2 aydan önce gelmez. Tut ki geldi bir de gümrükte öperler :D

Öpülmeye mahkumuz resmen abi :D

http://www.ebay.com/itm/2007-VAUXHA...sh=item3ab40500c7:g:bo8AAOSwAYtWISuG#shpCntId

Üstte verdiğim linkteki satıcı aşağıdaki ürünü satıyor.

s-l1600.jpg

Ölçtüm biçtim bizim Corsa D' lere ufak bir operasyonla cuk diye oturuyor ve 10 numara tavan lambası oluyor. Çünkü avrupaya satılan Corsa D ve Zafira B' lerde hep bu kullanılmış.

Bizim Corsa D' de ise şu lamba var;

2459694872tm.jpg

İki lamba arasında dağlar kadar fark var.

2 gündür o Ebay' deki o tavan lambasını satan adama yalvarıyorum resmen bana bu parçayı gönder diye, adam Türkiye' ye gönderemem ama Almanya' da tanıdık varsa Almanya' ya gönderirim diyor. Şimdi biz avrupa ülkesinde yaşasak zaten bu arabalara binmezdik de, tut ki biniyoruz bu donanımı da rahatça alıp kullanabilirdik :)

Hehe .. Antifrizİ fazla koyunca da etkisi olmuyor yazıyo çok iyi ayarlamak lazım kimya Mühendisliği okuyan arkadaşın varsa ona danışmak lazım :P

Aynen abi azı da fazlası da iyi değil tam bir oran bilmiyorum o yüzden üreticinin verdiği oranlarda su katmak lazım :D

Sipariş verdiğim antifiriz de bu 3 şişe antifiriz 2 şişe su oranında -52 derece diyor :D

http://www.sanalpazar.com/Febi-01381-15-Lt-Kirmizi-Antifiriz-52-C-Germany__isp15251905

Varlıkta olan yer sanırım. Bende geçen kontrol ettim. Bende oradan almıştım varta 60 Amper olandan 2011 yılının 11 ayında daha çalışıyor ama daha ne kadar çalışır bilinmez.

Varta iyidir abi :)

Hayırlı olsun Mehmet abi güle güle kullan :)

Antifiriz de bile bı Ton tantana var ya . Febi marka iyimis vw grubu onu kullanıyor muzaffer.bide yerli üretim g12 bu diyip yutturmaya çalışıyor diyorlar

Aracın soğutma suyunu değiştireceğim. Değiştirmişken de içini temizleyeceğim fakat soğutma sisteminin hacmi ne kadardır? Ona göre antifiriz siparişi vereceğim :)

Kullanım klavuzunda ne kadar soğutma suyu kullanılacağına dair bir bilgi yazmıyor.
Sogutma suyunu neden degistiriyosun ki ömurluk o sular , uçari kaçari yok bence hic dokunma , gereksiz masraf disinda bisey degil.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Antifiriz de bile bı Ton tantana var ya . Febi marka iyimis vw grubu onu kullanıyor muzaffer.bide yerli üretim g12 bu diyip yutturmaya çalışıyor diyorlar

Aynen öyle abi. Direk Ebay.de' den içimizin rahat edeceği şekilde sipariş vermek lazım ama kimyasal diye sokmuyorlar.

Benim aldığım yerdeki adamın elinde de az stok varmış, az stok olması demek adam dışardan aldığı için stokları sık sık tazeleyemiyor demek :D

Ostimde gırla pembe kırmızı antifiriz var abi litresi 3-5 lira, merdiven altı imalat :)

Sogutma suyunu neden degistiriyosun ki ömurluk o sular , uçari kaçari yok bence hic dokunma , gereksiz masraf disinda bisey degil.

Ölçüm yapılan alet sıvının içindeki antifiriz oranına karşılık gelen bir derece gösteriyor. O antifirizin niteliği hakkında bir bilgi vermiyor. Mesela antifirizin tek özelliği kışın donmaması değil, motordan aldığı ısıyı da hızlıca atmosfere vermesi ve daha rahat soğumasını sağlaması (cpudaki termal macun mantığı) motordaki su ceketlerinin tıkanmasını önlemek, radyatördeki korozyonu önlemek vs. Daha önceden hep musluk yada içme suyu konmuş bir araca antifiriz konarsa korozyonu çözeceği için hortumları yada radyatörleri delebiliyor ama hep antifirizli çalıştırıldıysa problem yok çünkü sistemde çözülecek bir korozyon yok. Tek dikkat edilmesi gereken nokta, hangi tip antifiriz konduysa öyle devam etmek.

2-3 gündür haldır haldır antifiriz araştırması yapıyorum. Her yağ firmasının sitesinde araç tipine göre yağ seçebiliyoruz fakat antifiriz üreten firmaların sitelerinde böyle bir seçim yok. Sadece mavi, turuncu, pembe, yeşil, kırmızı, mor şeklinde renklerle ayırmışlar fakat içerisindeki maddeler hakkında bir bilgi, tüv onayı falan yok.

Link verdiğim satıcıdaki antifirizler alman malı ve bu alman firmasının sitesinden araç tipine göre antifiriz seçebiliyoruz. Aldıkları sertifikalar ve tüv onayını da pdf olarak indirebiliyoruz.

Aslında motor yağına ne kadar önem veriyorsak soğutma olayına da aynı önemi göstermeliyiz. Araç klima olmadan da çalışır fakat ne susuz ne yağsız çalışır :)

http://www.imcool.com/articles/antifreeze-coolant/dexcool-macs2001.php

http://www.imcool.com/articles/antifreeze-coolant/dexcool2007Part1.php

http://www.imcool.com/articles/antifreeze-coolant/dexcool2007Part2.php

http://www.imcool.com/articles/antifreeze-coolant/dexcool2007Part3.php

Şu fotoğraflardaki görüntünün karşıma çıkmaması için 6 ayda bir bile değiştirebilirim :D

De benim merak ettiğim bu araçlar ne kadar sıvı alıyor toplamda çünkü komple temizleyip ona göre öyle antifiriz koymayı düşünüyorum :)

Cok uzundu okumadim usendim :) 14 yildir fabrikanin koydugu antifiriz sifir sikinti. Bu kadar arastirmaya masala gerek yok tecrube ile sabit.

Geri