- Konuyu Başlatan
Muzaffer işte bugün başıma geldi. Araç kışa girmeden cam suyu koydum ama tabi karın bastıracağı aklıma gelmez. Neyse aracın canımı sileyim dedim bastım tık yok. Motor içinde olan su sizlere ömür donmuş bir kaç gün dolaştım ama açılmadı. Neyse bugün hastane de işlerim vardı eve geldim yukarından bir tas sıcak su indirdim döktüm tepesine o sırada benim su motoru kendine geldi. Neyse bir iki bastım ki içinde olan su gitsin. Ama bir gariplik var. Neyse hastane otoparkında beklemedeyim. O sırada motorsu sökeyim temizleyeyim dedim. Çıkardım yerinden çekince geliyor zaten nereden geldiği belli olmayan ip gibi bir şey dolaşmış temizledim tabi su şişesi içinde olan cam suyu heba oldu. Sorun değil dedim. Taktım motoru yerine tekrar doldurdum. Anammmmm birde motorun dibinden sızdırmaya başladı... Söken sen misin? Hadi buyur cinler tepeme kadar geldi. Tekrar söktüm bir şişe cam suyu daha heba oldu. O motorun girdiği yerde plastik bir filtre var iyice kendinden geçmiş. Çıkardım beyse bildiğin plastik bir boru geçirdim iyice çakmak ile ısıttım anca öyle girdim. Sonra biraz daha ısıttım bir daha taktım yerine sızıntı kesildi. Artık yarın bir daha kontrol edeceğim. Ama bir saat uğraştım düşün hastane otoparkında iyice ezuk oldum yaw hehe
Ama Opel Türk firması olsa motoru sökmeye çalışırken başka yere zarar vermemek için titiz davranmak yerine tombala çeker gibi eline ne geliyorsa tutup sökerdin abi, nolacak sağlam parçayı da bozsan bir telefon açardın yapacağınız parçaya it işesin diye küfürü bastıktan sonra da parasını verir yenisini alırdın
Ama paran olsa bile yenisini alamıyorsun çünkü servise gidiyosun yok diyorlar, yurtdışından alayım desen 2 aydan önce gelmez. Tut ki geldi bir de gümrükte öperler
Öpülmeye mahkumuz resmen abi
http://www.ebay.com/itm/2007-VAUXHA...sh=item3ab40500c7:g:bo8AAOSwAYtWISuG#shpCntId
Üstte verdiğim linkteki satıcı aşağıdaki ürünü satıyor.
Ölçtüm biçtim bizim Corsa D' lere ufak bir operasyonla cuk diye oturuyor ve 10 numara tavan lambası oluyor. Çünkü avrupaya satılan Corsa D ve Zafira B' lerde hep bu kullanılmış.
Bizim Corsa D' de ise şu lamba var;
İki lamba arasında dağlar kadar fark var.
2 gündür o Ebay' deki o tavan lambasını satan adama yalvarıyorum resmen bana bu parçayı gönder diye, adam Türkiye' ye gönderemem ama Almanya' da tanıdık varsa Almanya' ya gönderirim diyor. Şimdi biz avrupa ülkesinde yaşasak zaten bu arabalara binmezdik de, tut ki biniyoruz bu donanımı da rahatça alıp kullanabilirdik