Corsa D Lpg Taktırmalımıyım??

1.2 corsaya birde lpg kiti takarsan yazın klima acık yokuşlarda sağından at arabası geçer seni :D ben 2.0 aracımda lpg kiti kullanıyordum brc marka memnundum fakat yüksek devirde benzine geçmesi, ledli yakıt göstergesinin zayıflığı, kapalı otopark sorunu vb. gibi sorunları var.. ayrıca benzin dizel tartışmasına şu yönden bakalım 1 sene önce 1.70 1.80 arası olan lpg en son 2.32yi görmüş sonra 2.26ya çekilmiştir. bu ülkede benzin düzel lpg farketmez yakıt zaten pahalı..

emin olun bu psikolojik bişey. ekstradan 3-4000 lirayı belki bi yol bulur bi anda verirsiniz, o o kadar içinize oturmaz. ama 3-4000 lira ucuza aldıktan sonra ayda nerdeyse iki kat daha fazla yakıt parası vermek çok daha fazla içinize oturur emin olun. sizde bir dti kullanıcısı olarak dizelin avantajlarını çok iyi biliyorsunuzdur. üstüne dti'ı verip cdti alacaksınız daha fazla ekonomi yapabileceksiniz. bence az km'de alabileceğiniz fiyatta bi dizel bulursanız kesinlikle kaçırmayın

benim arabam gıbı gıdınce de ekonomi yapabilecekmi cdti lar orası supheli. ben giderken ekonomi yapıyorum. :)

6 litre euro dizel x 3.60 = 21.6 TL = 100 KM

9 litre benzin x 4.15 = 37.35 TL = 100 KM

Yani bu hesaplamaya göre Benzin fiyatı aynı kalsa; mazot fiyatı benzini geçip 6 lira bile olsa ( 6 x 6 = 36 TL) gene 35 kuruşla dizel karlı oluyor. Yeni elinizde patlamıyor

NOT: Benzin litre Hesaplaması 1.6 compact sınıf aracın ş.içi ortalama değerleri ile yaptım :)

Dizeli sadece tam elektirikli araçlar patlatır, onlarda şuan için menzil sıkıntısı yaşadığı için bir depo ile 1000km yol yapan astranın yanında sınıfta kalır :P

bencede dizel arkadaşların da dedigin gibi hem park sorunu hem performans daha önemlisi motor saglısı ve ömrü için dizel en mantıklısı

bende LPG var ayarını düzgün yaptırınca performans kaybı olmuyor (oluyorsa bile farketmesi çok zor veya önemsiz bir kayıp var kısaca benzini aratmaz). şimdiye kadar birçok kapalı otoparka girdim-çıktım kimse hoop demedi.

ama artık kimse taktırmasın LPG falan hiç tavsiye etmiyorum motora çok zararı var(mış) aracın orasını burasını delerler(miş) orjinalliği bozulmasın(mış) ne gerek var benzinle gezin siz herkes LPG taktırırsa tüketim artar tüketim artınca fiyat artar. kimse LPG taktırmasın tavsiye etmem taktıranlar iyi böyle :D :D

şaka bir tarafa Dizel-LPG rakip bence ikisi de olabilir.
ama pek kilometre yapmam diyorsanız benzinli de olabilir.

ben LPG kullanıyorum ama temiz bir dizel araç bulsam neden olmasındı (bmw 1.20d gibi) LPG bakımı-ayarı-ruhsata işletmesi vs. var dizel ise depoyu fulle bas çok rahat yani..

Bana kalırsa hiç km hesabı yapmayın arabayı alır almaz doğrudan lpg taktırın benzin fiyatı zıvanadan çıktı orta halli vatandaşın alamıyacağı fiyatlarda. yazın gezmek istesen 5000 km için 2000 tl yakıt parası verirsin hatta yaza kadar benzin 5 tl olur 2000tl de yetmez. tak LPG ni devam et.

Dizel kullanan arkadaşlar sizleri anlıyorum psikolojik olarak savunmaya geçiyorsunuz ancak ben sizin kötülüğünüzü istediğim için yazmıyorum. yakında başımıza gelecek olayları haber veriyorum.
Tüm avrupada dizel yakıt benzinden pahalı, sürekli olarak euro 3-4-5- normları açıklıyorlar. Arap ülkelerinde (bir kısmında) dizel kullanımı yasak. Sadece ticari büyük araçlar izne bağlı olarak kullanılabiliyor.

Bizim ülkemizdeki dizele olan aşırı rağbet nedeniyle bir süredir stabil tutulan fiyatlar, ab uyum yasaları ve kyoto sözleşmesi kapsamında ab seviyesine getirilecek. Siz hiç yurtdışına bağımlı olan bir malın, yurtdışından daha ucuza satıldığını gördünüzmü?

Bazı arkadaşlar demişlerki x birim miktar dizel x birim miktar benzine göre 2 katı yol gidiyor!!!Nasıl oluyor o hesap. hele bir anlatarak yapında bizimde matematik bilgimiz artsın. aynı motor hacmine sahip aynı segment 2 aracın dizel olanı 6,5lt/100 km yol kat ederken benzinlisi 8,5 lt/100 km yol katediyor. Arada %23 fark var hadi kabaca %25 diyelim. şimdi bu nedemek??? dizel yakıt benzinden %25 fazla olana kadar ekonomiktir. kime göre ve neye göre ekonomiktir bu ayrı bir tartışma konusudur uzar gider.

Bir arkadaşda 1.6 benzinli araç ile sanırım 1.3 dizel aracın verilerini karşılaştırmış. Gelin söz konusu olan Corsa D nin benzinli ve dizel fabrika verileri üzerinden bir hesap yapalım;

***1.2 16V ECOTEC TWINPORT 5 ileri manuel, euro 5, benzinli, motor hacmi 1229 cm3, max güç 85 hp 5600 d/d, yakıt tüketimi ortalama 5,3 lt/100 km, kampanyalı anahtar teslim satış fiyatı; 29.978 TL.
***1.3 DTE ECOflex 5 ileri manuel, euro 5, dizel, motor hacmi 1248 cm3, max güç 95 hp 4000 d/d, yakıt tüketimi ortalama 3,6 lt/100 km, kampanyalı anahtar teslim satış fiyatı; 38.691 TL.
Aradaki fiyat farkı; 38.691-29.978= 8.713 TL.
Yıda ortalama 15 bin km yol yaptığımızı düşünelim;
15.000x5,3/100=795 litre x 4,15 TL= 3.299,25 TL benzin harcar. (Güncel zam var)
15.000x3,6/100=540 litre x 3,59 TL= 1.938,60 TL mazot harcar.
Aradaki yıllık fark =3.229,25-1.938,60 = 1.290,65 TL.
Amorti süresi=8.713 / 1290,65 = 6,75 YIL.

Yani bu hesaba göre güncel benzin zammı olmasına rağmen dizel bir araç aldığınızda benzin tüketimine göre 6,75 yıl sonra ancak kafa kafaya gelecekler.
Üstelik benzinli aracın kullanım rahatlığı, konforu ve bakım ekonomisi gibi amortisman detaylarına girmeyeceğim.

Peki bu benzinli araca sizlerinde ifade ettiği gibi (gerçi o kadar tutmuyor ama) 2.000 TL masraf yapıp LPG taktırsanız ve her yıl %40 ekonomi sağlasanız nasıl olur onun hesabınada girelimmi yoksa bu kadar hesap yeterlimi???

Son düzenleme:
Geri