Corsa D On Ayak Aydinlatmasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan boraa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Teşekkürler...

Teşekkürler.

Ama bence kabloları çekmek daha kolay çünkü tavan lambasına giden kablolar mutlaka alttan yukarı çıkıyor.

Misal J kasada yolcu tarafı ayak konulan yerdeki kaplamayı sökünce direkt tavan lambası soketine ulaşabiliyorsunuz. Ben o şekilde çok kısa sürede yaptım. Yerini bilince çok pratik aslında.

Bizim araçlarda o soketler yok ama :) Olsa tabi kolay :D

Kablo demetinde illaki o da eklenmiştir bakmak lazım TIS 2000' den :)

TIS'te görünüyor ancak ben o işe girmemeyi tercih edeceğim sanırım. Şaseye o kadar yakın bir yerden kabloya T ek yapmaktan gerildim açıkçası. Ben direk tavan lambasının + ayağına bir pula kablo lehimleyerek probe atmayı planlıyorum :rakir:

Biz ayak aydinlatmasini yillar once yaptik :) hele bana maliyeti 11 tl olmustu sanirim , aratirsaniz konusunu bulabilirsiniz.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu arada tavana giden aydinlatma kablolari surucu tarafindaki A sutunundaki bakaliti sokunce ortaya cikiyor , 3 adet kablo var , biri surekli + , biri surekli - , digeri ise kapilar acilinca + veriyor , kapaninca kesiyor.

Bu arada tavana giden aydinlatma kablolari surucu tarafindaki A sutunundaki bakaliti sokunce ortaya cikiyor , 3 adet kablo var , biri surekli + , biri surekli - , digeri ise kapilar acilinca + veriyor , kapaninca kesiyor.

Benim kafam karıştı Olcay, 1 tane sürekli + var 1 tane de normal - şase var burada hemfikiriz. Fakat 3. kablo BCM' den geliyor ancak o - mi + mı çözemedim. Sen + dedin ben power supyl' den elektrik verince sigorta attırdım - bağlayınca düzeldi :D

BCM' den gelen kablo aslında BCM' deki multimeterden geliyor hani o kapı kapandıktan sonra direk sönmek yerine yavaş yavaş sönmeye yarayan kablo fakat + mı - mi onu ben çözemedim sen iki + var dedikten sonra kafam karıştı :D

Benim kafam karıştı Olcay, 1 tane sürekli + var 1 tane de normal - şase var burada hemfikiriz. Fakat 3. kablo BCM' den geliyor ancak o - mi + mı çözemedim. Sen + dedin ben power supyl' den elektrik verince sigorta attırdım - bağlayınca düzeldi :D

BCM' den gelen kablo aslında BCM' deki multimeterden geliyor hani o kapı kapandıktan sonra direk sönmek yerine yavaş yavaş sönmeye yarayan kablo fakat + mı - mi onu ben çözemedim sen iki + var dedikten sonra kafam karıştı :D
Bcmden gelen + diye biliyorum ben , ya eline 1 sigorta al zaten 2. Denemede bulursun , bide yapacagin ayak aydinlatmaya sigortanin cani yetmeyecek orj 15 amperdi sanirim , ben direkt 30 amper alip taktim.

Bcmden gelen + diye biliyorum ben , ya eline 1 sigorta al zaten 2. Denemede bulursun , bide yapacagin ayak aydinlatmaya sigortanin cani yetmeyecek orj 15 amperdi sanirim , ben direkt 30 amper alip taktim.

Sigorta işi biraz sakata kaçıyor gibi Olcay ne bileyim korkarım ben :D

TIS' da böyle bir şema var iç aydınlatma ile ilgili :) Ben de zırt pırt sayfanın altında ki açıklamalara bakmak yerine kolayıma gelmesi açısından renklendirip arşive attım :)

Orjinalde 10 amper sigorta var fakat bu lambaların alayı 0.75mm kablo ile beslenmiş ve 12 volt olduğuna göre 120wattlık tüketimi kaldırabiliyor demek oluyor :)

Bunların akor lamba olursa diye bu geçerli tabi. 1 torpido 2 okuma lambası ve 4 ayak aydınlatması da diğerleri gibi led olacağı için bu tüketim illaki daha az olacak ve sınırın güvenli tarafında olurum :)

Olcay aman ha, ne bileyim yapılan projelerde ekstra sigorta iyidir fakat kutudakini değiştirme 12 volt 30 amper elektrik demek 360watt enerji demek çok fazla, sigorta onun için var Allah korusun :(

Bu kadar uzatilacak bir olay degil bu mesele , alti ustu eline led alip deneyeceksin , zaten 3 adet kablo var ufacik siyir 3 unude dene bakalim hangisi + hangisi - cikar , isine yarayanlari kullanirsin , torpidoya elektrigi cakmakliktan cektim ben onunda maliyeti , anahtar + led +kablo 3 tl miydi neydi. 3 yil oldu sanirim bunlari yapali:)

Geri