CoRsA TEAM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan falcon_78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben hemen söyliyeyim Bixenon mercek sığar ama alacağın merceğin boyu ve genişliği önemli tabi bu arada cosmo farı mı seninki yoksa stok halojen mi aldın? Eğer halojen aldı isen işin epey bir zor zira mercek yuvaları önceden belirli olmadığı için oturtturmak ve ayarlamak adamı çileden çıkarır..2. el 100 liraya bile sonar görmüştüm onlardan alsaydın işin daha basit olacaktı...Mesela bende sonar angel var 2. el aldım megan mercekleri var üzerinde.6000k monza xenon var şimdi ışık yeterli mi diye soracak olursan kesinikle yetersiz diyebilirim.Ama sonarın orjinal merceklerinin verdiği ışığıda gördüm rezalet ötesi. Bu işte aslında 2 altın kural var malzemede ucuza kaçmıyacan ve kullandınmı 4300k orjinal xenon kullanacan :)
Benimde angellarım söndü aslında zamanım olsa camları açıcam angelları filan değiştirecem,bununla birlikte bixenonada geçmeyi düşünüyorum fakat hela blastlar filan pahalı baya o yüzden yeltenmiyorum önce parçaları alıp sonra girişmek lazım :)

ben odaklama da sorun yaşayacagımı sanmıyorum. duvarda uygulama yapacağım orjınal halojenlerime. ama işte kilit nokta bu ; diyorsunuz ya "Bixenon mercek sığar ama alacağın merceğin boyu ve genişliği önemli tabi" işte bunu denemem lazım önce. uygulama da sıkıntı olmaz da doğru merceğı bulmak gerek. belki bende megane cıkması Valeo H7 mercek uygularım. sizden gece görüş alabilirmiyim. ben normalde halojenlere xenon uyguladım ışık çok dağılıyor ve insanların gözünü alsın ıstemıyorum.

ben odaklama da sorun yaşayacagımı sanmıyorum. duvarda uygulama yapacağım orjınal halojenlerime. ama işte kilit nokta bu ; diyorsunuz ya "Bixenon mercek sığar ama alacağın merceğin boyu ve genişliği önemli tabi" işte bunu denemem lazım önce. uygulama da sıkıntı olmaz da doğru merceğı bulmak gerek. belki bende megane cıkması Valeo H7 mercek uygularım. sizden gece görüş alabilirmiyim. ben normalde halojenlere xenon uyguladım ışık çok dağılıyor ve insanların gözünü alsın ıstemıyorum.
Evet mercek boyutları önemli ama sanırım helanın boy olarak kısa mercekeri var bixenon zamanında bulamdım ben belki sen buabilirsin.Montajlamada sorun fazla olmıyor ama sağlam biçimde oturtmak lazım hakketen neden diye soracak olursan ben sağlam oturduğunu zannettiğim merceklerin zamanla yol durumu"çukur,tümsek vs" yüzünden merceklerin ayarı kaçtı ve ikiside aşağa bakıyor eksenleride mi şaştı nedir şaşı gibi resmen ışıklar kesişme çizgisi yalan oldu. Bu yüzden mercekleri fara sağlam oturtmak gerçekten çok önemli hatta far motorunuda entegre etmek lazım lakin ben far motorlarını takmadım :D Işık olayınıda akşam olsun düz bir yerde ışık görüntüsü alayım .. ;)

bendede aynı problem var malesef ya tozluk gibi bişi takılacak yada wide body kit yapılacak tabi jantlarda değiştirilebilir ama ben wide body kit taraftarıyım :) Gerçi piyasada düzgün bir body kitte yok :(
Benim için gözüken uygun şey paçalık denen icattan takmak ama oda apaçi işi gibi mecbur takıcaz heralde çok atıyor :S

photo0136a.jpg

photo0137i.jpg

photo0138.jpg

arkadaşlar kusura bakmayın araba foto çekimi için yeterli temizlikte değildi ve telefonla çektim. daha iyileri yakında :)

Hayırlı olsun jantlar...Lastikler biraz büyük mü kaçmış ne 195/45/16 mı onlar?

Benim için gözüken uygun şey paçalık denen icattan takmak ama oda apaçi işi gibi mecbur takıcaz heralde çok atıyor :S

Fena bişi aynalara camlara kadar atıyor bazen deli oluyorum hele araç yeni yıkanırsa içim gidiyor.. Lastiğin üst kısmı çamurluğun içinde ama alt kısmı kaporta dısında bu yüzden atıyor zaten valla bi uygulama yap bakalım beğenirsem bende yapabilirim belki.. Gerçi epeydir dodiklerin geniş bir versiyonu var mı acaba diye baktım ama bir türlü bulamadım..Bir abimiz ford explorerın dodikleri çıkartırmıştı. Abi bana vereydin dedim kaportacı atmış şans olsa zaten bende :)

kaliperlerin fotolarında isteriz.. :D

Son düzenleme:
Geri