CoRsA TEAM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan falcon_78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Fevzi senn arabanın içine daha öncede su almamışmıydı? Bir an hatırlayamadım senmiydin başka birimiyi o kişi.. Benim hiç başıma gelmedi ama halıyı çıkarmak lazım kanımca alttan su mu alıyor diye bakmak lazım..

Daha öncede yazmış olabilirim..Alakasız zamanlarda su oluyor bazen...Sadece dediğim plastik kısımda oluyor halısında ıslaklık olmuyor..

CoRsA TEAM İSTANBUL BULUŞMASI

tarih: 26 şubat saat 13.00 de İSTİNYE PARK

Katılanlar burdan aşağı liste devam etsin

1. durulakar
2. meftun
3. yavuz_aşık
4. Mel-a-ku
5. corsafacan
6. Muebbet
7. Masmiseim
8. Calmy (mehmet abi kesin değil )
9. .... [/QUOTE]

fevzi suyun geldiği yerin cevabını bulmak lazım yoksa araçta kedi ölüsü gibi kokabilirr

su kanlları tıkalı olabilir

bunda 2 ay kadar önce 407 de aynı sorunu yaşadık ön yolcu paspas altında ıslaklık vardı serise gidince su kanllarının içi tıkanmış sonra bi daha olmadı

Yeni CoRsA

Daha Güzel ve Cimri
2-14-20119-22-25PMvar.jpg

Yeni farlarıyla daha güzel bir ifadeye kavuşan Corsa, 1.3 CDTi ecoFlex motoruyla daha tutumlu da.

Estetik müdahalelerin başarılı olması için yara izlerinin minimal olması gerekir. Opel’e yapılan müdahale tam da böyle olmuş: Daha belirgin gözler, hafifçe düzeltilmiş burun ve sis farları ile belirginleştirilmiş ön tampon. Bu kadarcık müdahale bile göze çok hoş görünüyor, hem de abartılı durmuyor.

Kaputun altındaki düzeltmeler ise çok daha önemli. 75 HP’lik 1.3 CDTi’ın dışında artık 1.3 TDCi’ın 95 HP’lik versiyonu da start-stop otomatiğiyle donatılabiliyor. Süspansiyonun hafifçe alçaltılması, daha uzun vites oranları ve 6 yerine 5 ileri oranlı şanzımanla ecoFlex paketi tamamlanmış oluyor. ecoFlex paketinin maliyeti ise (Almanya’da) 300 Euro ve buna kesinlikle değer. Çünkü standart 1.3 TDCi’a göre Corsa Ecoflex, 3.5 lt/100 km ile neredeyse 1 litre daha az tüketiyor. Ancak bu sadece ortalama için geçerli ve Opel’in iddiasına göre şehir trafiğindeki kazançlar çok daha fazla.

Bunun nedeni ise hatırı sayılır bir tasarruf sağlayan ve oldukça hızlı çalışan start-stop otomatiğinin kalabalık şehir trafiğinde çok daha sık devreye girmesi. Avrupa test normuna göre ecoFlex 4.2 lt/100 km ile 1.2 lt civarında bir tasarruf sağlıyor. Geçen yıl hafifçe elden geçirilen motor ve yürüyen aksamda ise değişiklik yok. Bunun anlamı, konfor, ataklık ve güvenliğin iyi seviyelerde olması. Motorun çalışma karakteri ise o kadar iyi değil1800 d/d’nin altında zayıf kalıyor, üst devirlerde ise gürültü seviyesi artıyor.

Neyse ki bu gürültüleri, MP3 çalma özelliği de olan güçlü müzik sistemiyle bastırabiliyorsunuz. Müzik sistemi gibi dokunmatik ekranlı ve bluetooth destekli navigasyon sistemi de yeni.

Tasarruf odaklı optimize edilmiş motor ve aktarma organlarıyla yeni ses ve navigasyon sistemlerine baktığında insan “asıl güzellik içeriden gelir” sözünün daha doğru olduğunu düşünmeden edemiyor.
opel-corsa-makyajlandi.jpg

Teknik Veriler
Önde enlemesine yerleştirilmiş turbo dizel motor; motor hacmi: 1248 cc; maksimum güç: 95 HP-4000 d/d; maksimum tork: 190 Nm-1750 d/d; önden çekiş; 5 ileri manuel şanzıman; 0- 100 km/s: 12.3 sn; maksimum hız: 177 km/s; yakıt deposu: 45 lt; tüketim: 3.5 lt/100 km; CO2 emisyonları: 94 gr/km

Keyif verenler
EcoFlex paketi Corsa’yı gerçek bir cimriye dönüştürüyor.

Can sıkanlar
Start-stop otomatiği tüm modellerde standart olabilirdi.
1.jpg

Sürpriz oldu
Navigasyon sistemi hem iyi çalışıyor, hem de 28 ülkeyi kapsıyor.

Sonuç
Corsa’yı Opel,
küçük dokunuşlarla
güzelleştirmiş.
Bu müdahalelerle
güzelleşmenin
dışında
gayet cimrileşmiş
de. Fiyat konusunda ise VW
Polo’nun gerisinde kalmaya devam
ediyor. İşte küçük Opel’in en
büyük şansı da bu.

alıntıdır
http://www.autoshow.com.tr/daha-guzel-ve-cimri-HaberDetay/1006.aspx?3.Page

bende bi aksilik olmazsa orda olucam.Daha önce Honda bulusmalarına gidiyordum cok keyifliydi,hele 130 araca yakın izmit körfez pistine gitmiştik görmeniz lazımdı :) cok keyifliydi,ama katılım nekadar cok olursa okadar renkli görüntüler cıkıyor ortaya :)kim nereden gelecek istinye parka bence baska biryerde ön bulusma yapıp ordan konvoy halinde gidelim istinye parka.öyle olmazmı? yavas yavas tem de orta seritten pes peşe gitmekte var :D

bende bi aksilik olmazsa orda olucam.Daha önce Honda bulusmalarına gidiyordum cok keyifliydi,hele 130 araca yakın izmit körfez pistine gitmiştik görmeniz lazımdı :) cok keyifliydi,ama katılım nekadar cok olursa okadar renkli görüntüler cıkıyor ortaya :)kim nereden gelecek istinye parka bence baska biryerde ön bulusma yapıp ordan konvoy halinde gidelim istinye parka.öyle olmazmı? yavas yavas tem de orta seritten pes peşe gitmekte var :D

CoRsA TEAM İSTANBUL BULUŞMASI

tarih: 26 şubat saat 13.00 de İSTİNYE PARK

Katılanlar burdan aşağı liste devam etsin

1. durulakar
2. meftun
3. yavuz_aşık
4. Mel-a-ku
5. corsafacan
6. Muebbet
7. Masmiseim
8. Calmy (mehmet abi kesin değil )
9. red-star
10. ...

savaş güzelgah nasıl olacak ???

]

Ben buyuk ihtimal bakırköyde olucam.İngilzce kursum var, ordan biraz erken cıkıcam,yani çıkış noktam bakırköy meydan ;)

Şöyle bi marşpiyel bana yeter güzelde durmuş yeni buldum bunuda :) Aynı modelden nette çok var ama gövde rengi değilde plastikler gibi siyah boyalı olması sonradan takma olduğunu belli etmemiş...Fiber..

http://www.gbltuning.com/main/opel_corsa_c_maspiyel_tk-1012-77-89.html
opel-corsa-c-ma%C5%9Fpiyel%20%281%29.jpg

opel-corsa-c-ma%C5%9Fpiyel.jpg

Spoiler de değişikmiş onu da ekledim...

opel-corsa-c-tavan-spoiler%20%282%29.jpg

opel-corsa-c-tavan-spoiler.jpg

bu marşbıyel sem tunıng de de var 90 lıra sanırım ama bence leş duruyor. o katlanma yerınde sureklı pıslık tutar marsbıyel o yuzden ben orjınaldeki gıbı duz bırsey bakıyorum ama fıbercılere sordugumda da duvar gıbı dumduz modeller gosterıyorlar hıcbırı orjınal gıbı değıl. orjınal marşbıyelı olan varsa sokelım goturelım fıbercıye kalıp alsın. marşbıyel sahıbıne de yemek ısmarlayalım :)

bu marşbıyel sem tunıng de de var 90 lıra sanırım ama bence leş duruyor. o katlanma yerınde sureklı pıslık tutar marsbıyel o yuzden ben orjınaldeki gıbı duz bırsey bakıyorum ama fıbercılere sordugumda da duvar gıbı dumduz modeller gosterıyorlar hıcbırı orjınal gıbı değıl. orjınal marşbıyelı olan varsa sokelım goturelım fıbercıye kalıp alsın. marşbıyel sahıbıne de yemek ısmarlayalım :)

sizin dediğiniz maşbiyel corsa cosmo dakinden sanırım. falcon_78 nickli üyemizin aracındakinden yani.

Geri