Corsacılar aracınız ne kadar yakıyor ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozzyouz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla dandık mazot koymaya gelmez ennjektör arızası olunca cok moralın bozulacak bir fatura cıkabılır . bırde abıcım ya 10 tl lık mazotu alıp deneme yapmana gerek yok mazot lamban yanana kadar beklersen mazotun ıcınde çökmüş olan pisliği motora verdıgını bılıosundur umarım valla ısıgın yanmasını bekleme derım ..

aracın dizel olmasına rağmen, 40 lt. ile 680km'yi geçemiyor musun??

benim aracım benzinli ve ben ortalama bir depoyla 550km - 620km arası gidiyorum...

evet şehir içi dışı ortalama ile 100 tl (40 lt) ile 680 km yapabiliyorum. km de 150 kuruş.

100 km de 5.8 lt yakıyor.

Fabrika verileri ise zaten şu şekilde

5.7/3.8/4.5 l/100km urban/extra-urban/combined

Benim kullanma tarzıma göre bence az bile yakıyor. sürekli dikkat edemiyorum zaman zaman basıyorum ve sürekli kullandığım yolda yokuş yukarı gitmek durumunda kalıyorum e gaza biraz fazla basıncada biraz fazla yakıyor haliyle.

Daha önce 90-100 km hızla şehir dışı 200 km peygamber sabrı ile gidip yakıtı ölçmüştüm bir kaç ay önce o zaman 110 kuruş yakmıştı.

Dün Sheel in vpower euro diesel GTL yakıtını aldım ilk defa bakalım bununla kaç km yapacağım.

Ayrıca senin aracının deposu 130 a dolarken ben 100 e dolduruyorum öylede bir avantajım var bunuda göz önünde bulundur :) Yani yaklaşık her 100 tl yakıtta 45-50 tl benzinliye göre avantajlı.

Son düzenleme:
corsa b 1.5 TDI ile 50 lıraya 350 380 km cıvarı yapıyor sehır ıcı...
km de 13 14 kurus falan oluyoo...
shell yenı gtl dızel dıye bısey cıkarmıs 10kurus daha fazla ama daha fazla yol gıdıyo enjektorlerı vs gercekten temızledıgını bılıyorm..cekıstede cok farkettı...

ya ben bu aralar sehirlerarası daha fazla yakıt tükettim...cok mu hızlı gittim acaba anlamadım ki :)

VAlla benim araba 130-140 arası gidip geliyor... gerçi zamlardan oluyor...
geçenlerde marş dinamosu bozuldu :) arabayı çalışır bırakıyordum :)
en az yakan corsa serisi OPEL CORSA ESSENTİA 1,3 cdti şaşmayın
şehirler arası 120yi geçmeyince 90-100 arası

maşallah ne güzel değerler özendim valla ben de mi 1.3 alsam :D

aracım 1.2 corsa b otomatik vites ş.içi km de 40-50 krş un altına pek düşüremiyorum uzun yolda baya bi azalıyor ama genelde ş.içi kullandığım için zor oluyo biraz :D

Erhan senin rakamlar baya bi abartılı olmuş senin corsa birazda cömertçe düşünürsek normal şartlarda 100 kmde 10-11 lt şehiriçi tüketimle 30-33 krş yakması gerekir. arkadaşım 1976 Pontiac Grand Le Mans' ına LPG ile 45-50 krş yaktırıyo 1900-2000 kg ağırlık 3 ileri otomatik ve 400 lük kapak var (aşağı yukarı 6600 cc motor hacmi) bilmem bu sana bir fikir verir mi?

depoyu kapaktan mazot gozukecek taşacak şekilde doldurdum. 448 km yol gıttım. depoyu kapagı açınca mazot gozukecek şekılde doldurdum. 18.55 litre aldı. 100 km de 4.14 lt yakmış. yani km de 9 kuruş :) mazot litresi 2.22 ;)

depoyu gırtlağa kadar doldurdum. 270 km yol yaptım 40 km şehir içi 30 km otobanda Allah ne verdiyse dip gaz geri kalan 200 km 90-100 km hızla gittim.

2,36 x 14,40 lt = 34.00 tl mazot ile 270 km yol yaptım. 125 kuruş :)

ben dün fulledim ve hesapladım..
19.6kuruş/km , klima da açtım, bastım da, sakinde gittim, trafiğide girdim, arabaya 6 kişide bindik...vs vs

Geri