Corsacılar aracınız ne kadar yakıyor ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozzyouz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2005 corsa cdti 1.3 essentia 100 ü geçmediğimde bir depo (40 lt euro diesel alıyorum genelde ışık yanınca) şehirlerarası 800 km gidiyo. eğer 110 km hızla gidersem ankara izmir arası yetiyor.

ARabaların yapacak bişeyi yokki petrol fiyatları yerinde durmuyor...
ilk aldığım zamanlar 100 tl yakıyordu :) şimdilerde 150 falan şehir içi
uzun yolda harikalar ötesi tatile gittiğimde fişleri biriktirdim kmyi hiç sıfırlamadım toplam 2760 km yol yaptım 304 TL mazot almışım... :) yani 110 TL yaktı

benim araç 2005 opel corsa 1,3 CDTI essentia ve şehir içi km de 142 ykrş şehirler arası 130 ykrş yakıoo buradaki yazılanlara bakılırsa çok az yakıoo bende çok yakıo die düşünüodum. euro diesel shell den dolduruyorum her zaman. fulldepo ile km yi sıfırlayarak yola çıktım ışık yanmasına yakınken gittim tekrar fulledim 104 ytl tuttu. km ye baktığımda 740 km yapmıştım. kısacası 141 ykrş yakmış oluomm...

bende yeni aldığım 1.2 motor corsamda fulleyip denedim 247 krş yaktı, (fulleyip 222 km yol yaptım yine fulledim 55-TL'ye tekrar fullendi), Aracımın 60 bin bakımını yeni ve serviste yaptırdım. yani buji, filitreler vs hep yeni ve orjinal. Bana çok yakıyor gibi geldi.

benim 1.4 110 hp (tahmini ) 30 krş yakıyor 2000 model
7400rpm kullanırsam 40 krş buluyor

bende yeni aldığım 1.2 motor corsamda fulleyip denedim 247 krş yaktı, (fulleyip 222 km yol yaptım yine fulledim 55-TL'ye tekrar fullendi), Aracımın 60 bin bakımını yeni ve serviste yaptırdım. yani buji, filitreler vs hep yeni ve orjinal. Bana çok yakıyor gibi geldi.

Bu testi hangi sürüş şartlarında, (sehiriçi/dışı veya karışık) , hangi sürüş karekterinde agresif/sakin yaptınız ? aracınız kaç model açıklarsanız daha yaralı olacaktır,

benim aracımda corsa 1.2 ,06 model, 80 hp, karışıkta ,sakin sürüşle 23-24 kuruş yakıyor,yani tam ortalama ,bu yüzden senin de degerin çok yüksek değil, en azından benzin bu kadar pahalıya satılırken....

Geri