Corsacılar aracınız ne kadar yakıyor ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozzyouz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracım corsa 1.2 enjoy modeli.3500 km de. Birkaç depo daha kullandım fakat 35 kuruşun altına düşüremedim. Ne kadar sakin kullansamda şehiriçi 36-37 kuruş yakıyor. Bir depo benzinle şehiriçi 450 km anca gidebiliyorum. Hattaa gitmiyor bile. Bir de benzin ışığı yandıktan sonra araç kaç km gidiyor. Bu gidişle LPG taktıracağım :((

bendeki easytronic corsa d bile 8 litre yakıyor şehiriçi.senin araçta sıkıntı var gibi ama burdan birşey söylemek zor.rodaj falan diyeceğim ama bilemiyorum.
ışık yandıktan sonra 50 km kadar gidiyor.yanıp sönmeye başladıktan sonra da 25 km gidiyor.

Yanıp söndüğünü hiç görmedim de yandıktan sonra 25 km gidip doldurdum hep. Ne yapayım ne edeyim bilmiyorum. 3500 km rodaj süresi bitmemişmidir, şehiriçi 10 litrenin altına inemedim henüz.

Benim ne kadar yakar hiç denemedim fakat şöyle bir durum var. Corsa 1.3 Cdti var ben de ve lastikler 195.50.15 ve jantlar çelik... Bazen muhabbetler arasında bu lastiklerin performans lastikleri olduğu ve jantlar da çelik jant olduğu için ağırlığından dolayı yakıtı arttıracağını söylüyorlar. Hiç hesaplama olayına girmedim. Fakat bakımlarını yaptırıp öyle bi ara hesaplayacağım.

Sizce bu jant ve lastiklerin yakıtı arttıracağı doğrumudur? Doğru ise ne kadar farkeder km de?

Uğur nasıl kullandığını göremediğimizden birşey söylemek zor.Normal kullandığını varsayarak 10 litre rakamının çok fazla olduğunu söyleyebiliriz.Aracı servise götürüp baktır bence.

Recep geniş taban lastik ve ağır jant haliyle yakıtı artırır.ne kadar farkeder? araca göre ve kullanılan jant lastiğe göre değişir.farkı bulmak için standart hali ve diğer halinde test etmek lazım.
genelde ucuz yollu markasız jantların ağırlığı çok fazla oluyor.dikkat etmek lazım.

anlamıyorum ya adamın aracı benzinli neredeyse benim dizelden az yakıyo . keşke 1.7 dtı yerine 1.3 cdtı alsaydım :( bi depoyla en fazla 580 km yol yapıyorum

normal.

Uğur nasıl kullandığını göremediğimizden birşey söylemek zor.Normal kullandığını varsayarak 10 litre rakamının çok fazla olduğunu söyleyebiliriz.Aracı servise götürüp baktır bence.

Evet normal kullanıyorum. bundan önce 5 yıl yine corsa 1,2 benzinli kullandım (2000 model) Tamamı şehir içi ve normal kullanım olmak üzere 5. vitese attığımda oluyor, bir depoyla 420 km anca yaptım yine.

bir önceki arabam corsa c idi. şu asta f var. bir iki şey yazıp garajıma dönücem :D bir depo ile 1,3 cdti ayak CC ile ankara samsun samsun ankara 973 km de ışık yandı. hemen girmiştim Totale. 100 daha rahat giderdi. eder 1073. 2 kişi. bagaj çok az. ani hızlanma -yavaşlama znhar yok. ortlama 100 km / h.

Geri