Dacia Duster Yakit tuketimi ve yorumlari

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bugun dacıa ıncıledım dısardan 16 jant derı koltuguna kadar var arka fren halen kampana kılıma muzullarıda cok ıgrenc duruyor ya :D

guzel guzel bencede guzel :D:D:D

yok ben yolladığımda komple idi hatta yolladıkdan sonra ben tekrar okurum çünkü daima hızlı yazdığım için kelimeleri yanlış yazabiliyorum onları sonradan düzeltiyorum :D ben en son bırakdığımda hepsi normaldi :D

adamlar 29 bin tl ye araba satıyor ne ncap i ne hali adamların mantığı satış amacı ayan beyan ortada.. hani arkadaş demiş dacia hiç bir şeyine el atmasaydıda dacianın %99 u renaultya ait dacia diyede aslında bir marka yok renaultunun ikincil teknolojisini kullanan renault bile alamıycak durumda olanlara renaultnunda ucuzunu üreten alternatif bir marka yaratmış renault.. tıpkı vw seat gibi..

dacia içinde dusterın farkı ne?? suv lar pahalı olur yapıları gereği renault orda bir zekilik yapmış dacia zaten sabıkalı bir marka öncesinden yani dacia adı altında at arabası bile üretsen millet şaşırmaz laf etmez hatta eleştirmez bile dacia işde ne beklersin falan der o yüzden bu marka altında duster gibi pek çok şeyden ödün verip ucuza suv üretelim en ucuza nasıl üretebilirsek üretelim eksi yanları kimsenin gözüne batmaz dacia işde millet der geçer zihniyeti ile üretmiş iyikide öyle üretilmiş bir araç..

bir suv nasıl olmalı en başda bana göre 4x4 hem şehir içinde az yakma maksatlı 4x2 olabilmeli devamlı 4 çeker olmamalı dizel olmalı kesinlikle az biraz kaldırıma tarlaya girebilicek arazi yeteneği birazda asfaltta gidicek otoban yeteneği olmalı az birazda donanım olursa tamamdır.. duster bunların hepsini fazlası ile karşılıyor insanlar laf ediyor ama dustera alternatif en yakın araba hangisidir kia sportage bana göre dizelinin fiyatı 90 bin tl..

çinlilere gelince çinliler ncap den isterlerde 6 yıldız alsınlar büyük söylemiyim çinlinin arabasına binmem her şey ncap değil ve dustarı çinlilerle karşılaştırmakda büyük yanlış olur nihayetinde dustarın arkasında bir nissan-renault arge ortaklığı var..

bizim sitede komşu aldı chery midir onun suvunu 3 ay sonra bir sabah işe giderken arabayı bir çalıştırıp götürdü yanımdan arabanın her yerinden şırıldama sezleri geliyor arka camına bir bakdım satılık kağıdı var.. yani her şey yıldızla olsa olurdu

bir arkadaş renault biraz özense imiş demişde renaultunun zaten kendi özenip bezenerek yapdığı suvu var kaleos fiyatıda epey tuzlu..

dustera dönersek ben dustera saygı duyuyorum çünkü verdiği hizmeti bu gün dünyada hiç bir marka veremez.. altını çiziyorum hiç bir marka duster gibi araç üretemez duster piyasada çok büyük bir boşluğu dolduruyor renaultuyda bu konuda tebrik etmek lazım büyük açığı görmüş yakalamış.. ve eminimki pek çok marka imrenerek bakıyordur niye imrenerek bakıyordur artık dünyadaki tüm markaların bir marka değeri kalite çıtası var prestijleri var bunun altına düşemezler öyle bir lüksleri yok. bu yüzdende pek çok araçlarında kaliteden işçilikden ödün vermeden donanımdan ancak kırparak ucuz araba satmaya rakip markalarla kapışmaya çalışıyorlar.. ama bunların hiç birinin umrunda olmayan bir marka geliyor pastadan büyük dilimi ucuz fiyatı iyi motoru orta sınıf bir alt yapısı ile kapıyor..
benim bildiğim dustarın avrupa satışlarıda baya bir iyi..

şimdi fiyatına bakdım mesela 4x4 laurette metalik renkli güvenlik paketli+asr ve esp paketli bir dusterı 48 bin tl ye alabiliyorsunuz.. bu fiyatta ne alabilirsiniz suv sınıfında hem dizel hem 4x4 asr si esp si ön ve yan hava yastıkları v.b daha ne olsunki.. 1.5 dci 110 beygirlik az yakan kendini ispatlamış sorunsuz renault motoruda cabası.. deri döşmesi look paketi bunlar araba alındıkdan sonrada para oldukça ufak ufak yapılır..

dünyada artık markalar sadece marka ve prestij derdinden aşırı pahalı araçlar üretirken dacia nın böyle güzel bir aracı bu kadar mütavazi bir fiyata vermesi bence bulunmaz bir fırsat.. bu fiyata eksik yanlarını sayanlarıda anlamıyorum zaten bu fiyata eksik yanları olmayanını renault kendi bünyesinde yapmış işde kaleos diye adamlar 100 bin tl ye satıyorlar.. üstüne koy 50-60 bin tl duster parasının git al yada sportage al 50-60 bin tl koy dusterın üstüne al..

bu fiyata tabiki eksiklikleri olucakdır aracın renaultnun üretim amacı zaten bu eksiklikleri önemsemeyen iş görsün hava atmıycam sahilde kızlara poz kesmiycem sadece adam gibi iş görsün ne arazide beni yarı yolda bıraksın nede yolda tarzında bir araç üretmişler..

full depo bitmis 750 km yapabilmisler babamlar :) bunun sadece 230 kmsi uzun yol gerisi cogunlukla sehirici kisa mesafe ve isikli yollar 50 litre depo icin sizce nasil menzil bence gayet guzel
Ben bunun fazlasını 1.6 benzinli araçla yapabiliyorum.

Hakan abi iyi anlatmış da;

2005 veya 2006 model temiz ve düşük kmli 2.0 TD4HSE otomatik freelander 42.000-45.000 TL fiyat aralığında alınabilirken " MUHTEŞEM DUSTER" a 50.000.TL verilir mi ?

Buralarda dusterları taksiye bile koyuyorlar

ben vermem şahsen, ne çin arabasına ne de ucuz diye çakma jiplere para vermem. Bineceksem maddi gücüme uygun gerekirse 2. el ama kalteli araca binerim.
.

Hakan abi iyi anlatmış da;

2005 veya 2006 model temiz ve düşük kmli 2.0 TD4HSE otomatik freelander 42.000-45.000 TL fiyat aralığında alınabilirken " MUHTEŞEM DUSTER" a 50.000.TL verilir mi ?

Buralarda dusterları taksiye bile koyuyorlar

ben vermem şahsen, ne çin arabasına ne de ucuz diye çakma jiplere para vermem. Bineceksem maddi gücüme uygun gerekirse 2. el ama kalteli araca binerim.
.

sıfır ile 2.el arasındaki tercih meselelerini tartışmıyoruz gördüğünüz gibi.. sadece duster'dan bahsediyoruz.. ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri