Derin Çizik Çözümü

onurgucuk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Beyler aracım Astra Classic Gümüş Gri
Sol tarafta boydan boya çok derin bir çizik var, uzun süredir araştırdım ve vardığım çözümü paylaşıp, yorumlamanızı rica ediyorum
1 - Önce aracı yıkayarak temizliyoruz
2 - Sonra 2000 lik zımpara ile çizik olan kısmı suyla fazla aşındırmadan hafifçe zımparalıyoruz
3 - Servisten aracın boya koduna göre aldığımız rötüş boyasını, çiziği mümkün olduğunca taşırmadan 1 er gün arayla 2-3 kat uyguluyoruz
4 - Çizik tamamen dolmuş ve kurumuş haldeyken yine 2000 lik zımpara ile :rolleyes: rötüş ve orjinal boyayı aynı seviyeye getirecek şekilde :rolleyes: suyla hafifçe zımparalıyoruz
5 - Az aşındırıcı pasta ile pasta çekiyoruz ( tüm araca )
6 - Tüm aracı gaz yağı ile yıkıyoruz
7 - Tüm araca cila çekiyoruz

Herhangi bir adımda sorun yaşayan varsa, ya da sorun yaşama ihtimalim olduğunu düşünen varsa lütfen yorum yazsın.
Değerli fikirlerinizden sonra işlemi uygulayıp adım adım fotoğraflarını paylaşacağım.
Herkese keyifli sürüşler, mutlu yolculuklar.

Son düzenleme:
Böyle bir uygulama yaptın ise keşke resim eklese idin.

bu işi iiy yapanlar var fakat şunu siyeyim aracın rengi koyuysa bu işlerden en güzel verimi alırsın...forumda berkay var o bu işleri usta eliyle yapıyor...ve çok güzel sonuçlar alıyor...

Uygulamayı henüz yapmadım Nadir abi
Bu adımlarda bi saçmalık varsa
SAKIN YAPMA DEMENİZİ BEKLİYORUM, HERKESE MAKUL VE MANTIKLI GELİRSE UYGULAYIP FOTOĞRAF VE VİDEOLARINI PAYLAŞACAĞIM

SAKIN YAPMA DEMENİZİ BEKLİYORUM, HERKESE MAKUL VE MANTIKLI GELİRSE UYGULAYIP FOTOĞRAF VE VİDEOLARINI PAYLAŞACAĞIM

yaparken dikkat etde elinde kalmasın...bu işler o kada göründüğü kadar kolay değil zımpara ve pasta falan diyorsunuz...boyaya zarar vermeyinde...ilk kez duyumlarla yapacagım diyorsanız aman sakın bulaşmayın derim...

Pardon anladım... ama bu iş gerçek manada el becerisi ve deneyim ister ki araç boyası da buna uygun değil ya... bir yanlışlık olsa komple boyanmak zorunda kalır parça... ama yok zaten çizik derin nasıl olsa boyanması gerek deyip ya tutarsa dersen o zaman sonuna kadar git derim ;)

aynı sıkıntı bende var. :D 3 kat boya ile doldurdum. sonra bant çekip 2000 ile zımpara sonra 3000 ile zımpara yapıp ince pasta çekeceğim

Öncelikle anlattığınız şekilde çizik tamirinin en zor tutturulan renk gridir. Bu işe hiç girmeyin derim. Bu işi usta şekilde yapanlar bile gri renk araca yapmazlar. Zımpara işi zaten başlı başına ustalık işidir. Arabayı gaz yağ ile yıkama sakın. Plastik kısımlara ve verniğe zarar verirsin. Bu arada pastanın kalıntı ve yağlarından kurtulmak için fair bulaşık deterjanı daha etkili olur gaz yağ yerine. Birde ilk adımlardan birisi araca kil uygulamak gerekir.

Beyler zımparayı parmağımın ucuyla bastırmadan sadece dokunarak yapmama rağmen, üzerine pasta çektim ve zımpara izleri istediğim gibi kaybolmadı
(deneme amaçlı benzin kapağında yapmıştım)
zımparaya hiç bulaşmayın,
aracı tertemiz ykayın
rötüş boyasıyla rötüşleyin
pastasını ve cilasını çekin tamamdır

hocam ben zımparayı bant çekip geniş olarak yaymadan sadece boyanın fazlalıklarını almak için kullanacağım sonra da cila çekeceğim. 2 aydır yapacağım anca 4 kat boya ile doldurabildim ramazan girdi gireli. Vakit olsa devam edeceğim.

Geri